Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 84 / 8 / 0
21 listopada 2024masterrofreality pisze:
Jeśli nigdy nie realizowałam e-recept na medyczną, to czy bez problemu mogą zapisać się na wizyte stacjonarną w jakiejś(pytanie jakiej?)klinice i po wywiadzie ją otrzymać? Czy fakt, że na przełomie ostatnich kilku lat leczyłam się u psychiatry(antydepy) ale również miałam przepisywane od nich benzo, wpłynie na tą wizyte w klinice? Czy oni w ogóle w jakieś papiery zagladają, IKP?
Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?

Po to te kliniki powstały. Myślę, że raczej dostaniesz. Powiedz, że chcesz odstawić tabletki które ci rozwalają żołądek itp na spanie, na apetyt.
Mnie raz prosili (któraś e-klinika) o dostęp na moje ikp.
  • 161 / 12 / 0
Posiadam w swych złożach około 6g medycznej. Muszę się hamować, bo po tych klinikach nie chce mi się chodzić.
  • 2050 / 337 / 0
Dokladnie. Dzialanie pobudzajace Delahaze jest fantastyczne. Wczoraj upalony jak trzmiel wieczorem odsniezylen caly podjazd 150m x 2 (300m) za 1 razem. Lopata sluchawki ba uszy i zrobilem to z przyjemnością
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Jako ciekawostka przedstawię jak to się dalej rozwija sytuacja po zmianie prawa:

Szanowni Pacjenci,

Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 listopada 2024 roku wszystkie konsultacje lekarskie realizowane przez xyz odbywają się wyłącznie w formie wizyt stacjonarnych. Zachęcamy do wypełnienia kwestionariusza, wyboru lokalizacji oraz umówienia się na wizytę w dogodnym dla Państwa mieście.

Do końca 2024 roku xyz będzie obecny w każdym mieście wojewódzkim, aby umożliwić Państwu łatwiejszy dostęp do naszych usług medycznych.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 995 / 98 / 0
Witajcie

Mam pytanie, prawdopodobnie już tutaj się przewinęło. Nie mam w Polszy żadnej historii leczenia, przez co raczej mi nie wypiszą medycznej mj. Ponad 15lat spędziłem w NL - przeprowadziłem się na stałe do PL i bardzo brakuje mi kwiatów, outdoor już spalony, nie muszę pisać o benefitach palenia mj, szczególnie wieczorem dla relaksu i lepszego snu.

Od czego zacząć ?? Te e-recepty to legit czy chujnia?
mj pomaga mi spokojnie zasypiać, budzić się bez kaca, normalnie funkcjonować.

Dzięki z góry za odpowiedzi
TJ|DWE
[H]R Crew
  • 12717 / 2460 / 0
Niestety spóźniłeś się dosłownie ze 2 tygodnie i teraz e-recepty nie dostaniesz.
Jedź do jakiejś "konopnej kliniki" stacjonarnie, zapłać za wizytę i jeśli nie masz w IKP (internetowe konto pacjenta), że jednocześnie bierzesz benzo i opio (zakładam, że nie bierzesz :)), to jest bardzo duża szansa, że dostaniesz. Szczególnie, że nie masz 20 lat, kolczyka w przegrodzie nosowej i nie chodzisz w koszulce z listkami. Powiedz prawdę, że zioło pomaga Ci na ból i spanie. Testowałeś jakieś tam leki nasenne / przeciwbólowe (za granicą), ale zioło działa lepiej.
  • 995 / 98 / 0
Co jeśli biorę benzo przeciw lękowo, opio okazjonalnie ( też tak gdzieś w rejestrze jest, leki są przepisywane przez lekarza ), warto się umawiać i "tracić" te xxx zł ? Czy z góry założą, że będzie to do "ćpania" czy jak to wygląda. Nie, nie noszę bluz w w liście ale kurwa irokeza ni za chuj nie zgolę ;)
Chyba są od pomocy, nie od oceniania ludzi po wyglądzie? Czy się mylę.
Zerknę, może nie dziś, ale prędzej czy później zerknę bo to mi pomaga, w sensie palenie. Uspokaja, cziluje, etc.
Dzięki za odpowiedź
[H]R Crew
  • 2302 / 399 / 0
Myślę, że po uiszczeniu opłaty jakaś odmianę Ci jednak przepiszą.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12717 / 2460 / 0
Teraz zdaje się IKP jest weryfikowane (przy e-receptach wszystko było na słowo) więc nie mam zielonego pojęcia, jak lekarz do tego podejdzie. Może być to "atut" (bo przecież próbowałeś leków na ból i spanie / lęki), a może być i przeszkoda. Pewnie zależy od ilości i częstotliwości.
Jeśli lekarz myśli logicznie, to będzie wiedział, że i tak sobie załatwisz więc lepiej z apteki niż ch*j wie skąd.
Jasne, że nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie, ale w takich koszulkach w listki w kraju, gdzie za nie karzą, chodzą tylko idioci. Irokez to nie problem odkąd nie ma PRL'u.
  • 2302 / 399 / 0
Oni będą się cieszyli z każdego kto przyjdzie na wizytę stacjonarna i uratuje chociaż procent poprzednich zarobków.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.