Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 167 / 15 / 0
MXE fajnie się sprawdza. No ale jak nie ma to trzeba sobie inaczej radzić. Jakiś solidne żarcie, fajny jest też monster do picia i zawsze jakaś aktywność fizyczna, poprzednie wakacje codziennie prawie budziłem się z kacem, szliśmy dość daleko nad jezioro jeszcze tam trochę popływaliśmy i na prawdę zawsze kac przechodził.
  • 266 / 9 / 0
Venula pisze:
Mi niedawno na ciężkim kacu pomogła drzemka na słońcu, nie za mocnym, takim przed południem. Poza nawadnianiem i przekąszeniem jakiejś bułki. Brzmi może śmiesznie, ale trochę ciepła i od razu człowiekowi jakoś łatwiej było.
Mnie na kaca słońce nie pomaga. Za to w stanach depresyjnych ( i nie tylko) radzi sobie nieźle. Po ok 2 godz. w słońcu od razu poprawia mi się humor, wszystko staje się jakieś takie ładniejsze, człowiek bardziej zmotywowany i szczęśliwszy. No ale to temat na inny wątek.

Na kaca takiego srogiego mogę za to polecić benzo + Pyralgina. Do tego dużo witamin C, B 6, B 12, minerały, kwasy omega 3, 6 i 9 ,magnez, spirulina, preparaty typu Depresanum, Nervosol, gorzka herbata, soki owocowe, barszczyk czerwony (jak akurat jest pod ręką - serio pomaga). Trzeba dużo pić żeby nawodnić organizm i spróbować coś zjeść ( wiem,wiem przy mega kacu to potwornie trudne ale naprawdę pomaga). Jak jest ze mną naprawdę źle to ładuje dużo benzo + pyralginę i po prostu przesypiam najgorsze.
  • 1823 / 104 / 20
Venula pisze:
Mi niedawno na ciężkim kacu pomogła drzemka na słońcu, nie za mocnym, takim przed południem. Poza nawadnianiem i przekąszeniem jakiejś bułki. Brzmi może śmiesznie, ale trochę ciepła i od razu człowiekowi jakoś łatwiej było.
Wiadomo, wypocenie toksyn chyba najłatwiej i najzdrowiej pomaga na kaca, natomiast niestety nie zawsze jest to przyjemne, kilka razy sobie wyszedłem na słońce na srogim kacu to się po kilku minutach prawie porzygałem. Kąpiel mi też zwykle trochę pomaga. Ale całe szczęście nie jestem człowiekiem który miewa mocne kace, nawet po naprawdę dużej ilości alko wystarczy jakaś piguła przeciwbólowa, trochę picia, trochę jedzenia i jest spoko, chociaż i tak do końca dnia mi czasem niedobrze i nic konstruktywnego nie zrobię. Najbardziej mnie właśnie denerwuje to zmącenie umysłu na kacu, człowiek zrobiłby coś konstruktywnego, ale się nie da skupić ani nic i leżę i cały dzień napierdalam w jakąś gierkę na kompie albo oglądam seriale, niestety na to chyba nie ma lekarstwa :D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 251 / / 0
przeczekać i przemęczyć kaca, to nie takie proste, ale skuteczne ;-)
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 546 / 13 / 0
jakpijecie w sobote 4 godzinki to wiadomo ze kaca mocnego nie bedzie- ale juz po 2-3 dniach dawania czlowiek umiera 3 dni
  • 615 / 96 / 0
Jak to mawia szwagier "czym się zatrułeś tym się lecz". Metoda skuteczna, w każdym razie nie zawsze można sobie na niż pozwolić.
Po piciu karton soku pomidorowego tymbark, nie wiem czy ze względu na potas czy wit c na drugi dzień człowiek jak nowo narodzony, pod warunkiem że dawka duża nie była. Magnez na noc również polecam, na drugi dzień nie ma takich lęków i delirki.
Szybki treninng np pod postacią 100pompek też stawia na nogi.

...no i jak ktoś wyżej napisał szczur daje rade ;)
  • 251 / / 0
TMq pisze:
Jak to mawia szwagier "czym się zatrułeś tym się lecz". Metoda skuteczna, w każdym razie nie zawsze można sobie na niż pozwolić.
Po piciu karton soku pomidorowego tymbark, nie wiem czy ze względu na potas czy wit c na drugi dzień człowiek jak nowo narodzony, pod warunkiem że dawka duża nie była. Magnez na noc również polecam, na drugi dzień nie ma takich lęków i delirki.
Szybki treninng np pod postacią 100pompek też stawia na nogi.

...no i jak ktoś wyżej napisał szczur daje rade ;)
rosołek dobrze doprawiony, zupa pomidorowa, pobiegać, pojeździć na rowerze, chociaż troche zmęczyć się i czymś zająć
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 546 / 13 / 0
a soda oczyszczona Wam pomaga?
  • 35 / 1 / 0
Yup, łyżeczka sody w pół szklanki wody pomaga jak się zbiera na rzyganie, zobojętnia kwas żołądkowy. Jak nie zbiera na rzyganie to nie wiem czy ma sens bo w tym procesie powstaje dużo NaCl
  • 640 / 118 / 0
Sody nigdy nie piłem, ale w moim przypadku najlepszy na kaca jest sok pomidorowy, później dużo wody i suplementów, a kiedy żołądek zaczyna działać, piję kubek kawy na zakończenie kuracji.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.