Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 9386 / 1827 / 2
30 czerwca 2018UJebany pisze:
Oglądałem ostatnio taki filmik z Qlopem, palił dzoja na ławce, przyjechali panowie policjanci i za palenie marihuany w miejscu publicznym dostał mandat bodajże 200 koron . Wiec trza uważać .
30zl?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 8103 / 907 / 0
@up
Tylko 200 koron bo tylko tyle miał przy sobie to policjanci zrobili się przychylni i wzięli 200 koron.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2199 / 366 / 0
No też to oglądałem.
Dobry patent, lepsze takie coś niż robienie syfu w papierach, kuratorach, sądach.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1 / / 0
LSD w Pradze jest popularne? Łatwo ogarnąć?
  • 1 / / 0
Siemka jestem w Cieszynie i mam akurat chwilkę wolną widzę że jakieś bliże namiary gdzie szukać można dostać na priv jeśli ktoś mógł by mnie nakierować to był bym wdzięczny :P
  • 6 / 1 / 0
Witam, chciałem zapytać czy wietnamce mają dalej towar tam za mostem?
  • 158 / 2 / 0
To raczej nie jest pytanie na które ktoś ci tu moze odpowiedzieć.
  • 1040 / 150 / 0
11 sierpnia 2018UJebany pisze:
@up
Tylko 200 koron bo tylko tyle miał przy sobie to policjanci zrobili się przychylni i wzięli 200 koron.
Przychylni? A dali mu chociaż pokwitowanie? Praktyka moich znajomych z policją czeską polega na braniu łapówek i dzieje się to zazwyczaj wobec cudzoziemców.
  • 1229 / 180 / 0
Panowie jak jest w Pradze czeskiej z jaraniem? Łatwo kupić? Gdzie pytać??
  • 182 / 29 / 0
15 listopada 2018rooney pisze:
Panowie jak jest w Pradze czeskiej z jaraniem? Łatwo kupić? Gdzie pytać??
Powiem tak, bardzo łatwo. Pojedziesz sam zobaczysz, parę lat temu byłem to po 5 minutach zobaczyliśmy kolesia w oknie z jointem, szliśmy do hotelu to unosił się przy niektórych barach swąd marii. W innym bardze wchodzimy, a tam w jednym roomie przy stole siedzą murzyni jacyś, ekipa i na blacie gieeesy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.