...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 42 / 15 / 0
Byłem i przeżyłem. To nie wariactwo, to choroba, postępująca w galopującym tempie i nieuleczalna, jedynie "zaleczalna". Każdy kto bierze dożylnie można powiedzieć, że jest wariatem bo taka prawda. Raczej nie ma osób biorących dożylnie co nigdy nie przedawkowały lub nie zajebały tyle, że na pełnej świadomości myślały, że umrą (niekoniecznie musiała przyjeżdżać karetka). Jednak mój najlepszy przyjaciel od ćpania, wszyscy koledzy i koleżanki, którzy nie przestali nie żyją. Kto nie przestał umierał koło 40stki. Tak, że to, że mi się udało przeżyć i wyjść z tego to kolejny cud, których było wiele w moim życiu. I to nie jakieś pierdoły tylko sytuacje gdzie szanse przeżycia wynoszą od 0,1% do kilku. Pisać o tym jednak nie zamierzam.
Jeden przykład: przyjebanie w drzewo przy 85km/h i wyjście z tego bez najmniejszego otarcia, jedynie bardzo silne zawroty głowy trwające z godzinę. W 99% takie wypadki kończą się śmiercią lub bardzo poważnymi obrażeniami ciała, równe jest to upadkowi z około 10 piętra bloku. I to nie był jakiś wielki SUV tylko 14 letnia honda city. Poduszki i pasy zadziałały idealnie a ja nie wykonałem żadnego ruchu i to mnie pewnie uratowało. Bo jak wpadłem w las to myślałem, że się zatrzymam a tu gałęzie się odsuwają i drzewo:). Licznik stanął na 85, przy takiej prędkości z drzewem szanse przeżycia są nikłe. Uratowało mnie to może, że nie było czasu na reakcję i "na luźno" przyjebałem:).
  • 1660 / 418 / 2
 ! UWAGA!
PRZYPOMINAM PO RAZ OSTATNI, ŻE WĄTEK DOTYCZY WYŁĄCZNIE "DETOX - WĄTEK OGÓLNY" NIE JEST TO WĄTEK TYPU KNAJPA, NIE JEST TO WĄTEK O INIEKCJACH, ANI O BENZODIAZEPINACH, każdy następny post będący offtopem jest równy z otrzymaniem bana na 1 dzień, ostrzegałem dwa razy odnośnie offtopu.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.