Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
08 czerwca 2024Loop12 pisze:1,5 krotny nadmiar KMnO4 oznacza, że dajesz go więcej, niż jest pseudoefedryny, a nie mniej.28 lutego 2020Slomiany+ pisze: Siemanko
Ja chciałem zapytać o proporcje przy 2 paczkach Acataru ( ok. 1400mg). Kilka osób się wypowiedziało że próbowało z 2 pakami, ale nie było mowy o ilości reszty odczynników.
Cytując Paratharmona (jeśli źle napisałem nick to przepraszam)
"Doświadczalnie według hive'a dobrą ilością jest 1,5 krotny nadmiar molowy KMnO4 względem pseudoefedryny, czyli w przypadku chlorowodorku pseudoefedryny zawartego w popularnych OTC byłoby to 450mg KMnO4 na 1g pefka*HCl;"
Czyli powiedzmy że robię tak:
Do pojemnika wsypuje proch z 2 pak
Zalewam 8ml wody (zostawiam miejsce jakby była papka)
Domyślam się że ilość octu nie musi być zwiększona i to jest pytanie 1 w sensie czy mam tu rację?
I dodaje proch z 5 tab(500mg) KMnO4
Po czym reszta jak w przepisie?
Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź. :)
Ostatnio też zastanawiałem się dlaczego jeszcze nikt nie wyprodukował metkata w postaci kryształu gdzie nie ma ryzyka zatrucia manganem. Ale to offtop.
Jako przykład: dla 240 mg pseudoefedryny ( 4 tabletki ), dajemy 344 mg KMnO4.
Jeśli nie filtrujesz masy tabletkowej, to jeszcze więcej nadmanganianu dajesz.
A co do wyciągnięcia metylokatynonu (bo tak naprawdę nazywa się metkat), to przecież jest cała masa ketonów począwszy od pierwszego 4-metylometkatynonu (którym różnił się tylko tym, że miał JEDNO wiązanie więcej, które nie wiązało żadnej cząstki (polecam zobaczyć wiki) , później 4-metyloetkatynon(4-MEC wcale nie był zły jak pizgnął kolega odpowiednio to przez pół godziny mówił "o ja pierdole jak zajebiście o kurwa jak wchuj" i tak w kółko non-stop. A teraz co mamy? chlorometkatynony. 4-chlorometkatynon (klefedron) różni się właśnie tylko tym, że jak 4MMC miało wiązanie "wolne" to w klefie jest wykorzystane i dołączony jest tam chlor. Odłączyć cząstkę chloru i zostawiając wiązanie i można wracać do 2010... A jak z 4-chlorometkatynonu zrobić sam metkat? Ujebać chlor i to wiązanie (ale to już się pewnie domyśliliście). Jak taki NileRed/Blue potrafi ze steropianu zrobić żelki, to te procesy muszą być łatwiejsze. Tylko mały problem...dostęp do labu, sprzętu i chemika z prawdziwego zdarzenia. Bo ja to niby tam miałem rozszerzoną w liceum i lubiłem, ale niestety bardziej mnie absorbowały języki.
Proszę mnie jak najszybciej wytłumaczyć, jeśli źle myślę. Tak, proszę.
Im wiem więcej tym mniej mówię
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.