W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
17 lipca 2025PowolnyM402 pisze: Siema ostatnio w mojej zaprzyjaźnionej aptece do której chodzę od 4 lat pani farmaceutka powiedziała że musi sprawdzić mój dowód bo jest jakaś akcja i dlatego wychodzę do was z pytaniem czy spotkaliście się z czymś takim? Czy to bardziej akcja na poziomie apteki lub regionu? Dodam jeszcze że w innych aptekach też zaczęli mnie częściej prosić o dowód.
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
17 lipca 2025ladyinnaightmares pisze: @PowolnyM402 tak, farmaceuta ma prawo prosić o dowód i odmówić sprzedaży jeśli podejrzewa, że lek zostanie użyty niezgodnie z przeznaczeniem.
W ogóle poszła petycja do MZ o to, żeby wszystkie preparaty zawierające kodeinę były tylko i wyłącznie na receptę.
a jeśli to prawda z tą receptą to imho bardzo dobrze, na pewno mniej osób by się wpierdolilo ale bigpharma potrafi zatkać mordy i kieszenie… także narkusy opiatusy szykujcie lepiej recki albo wątroby na nowy ulepszony antidol 5mg
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.