Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
No dobra nof tylko że:
sudafed kosztuje coś około 10zł za 12tabletek z których każda zawiera 60mg pseudoefedryny...
Ile jesteśmy w stanie wytworzyć metkatynonu z takiego jednego opakowania?

Czy koszty nie beda zbyt duże w porównaniu do radości jaki da nam produkt...

BTW: Ja musze pogadać z kumpelą która pracuje w aptece a raczej z jej młodszą siostrą może tam da się wykitrać coś z rozsądnymi ilościami efedryny ewentualnie pseudoefedryny... A może nawet da sie skminic efedryne w czystej postaci?
Moze ma jakas kolezanke ktora jeszcze farmacje studiuje...

hmmmm... jak cos to co z apteki mozna wziasc przeterminowanego co zawiera eferdyne i pseudoefedryne?

PS: Kiedys nawet mielismy tabletki viagry przeterminowane ;)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 291 / 41 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
W miare czystą efedryne można otrzymać z tych kropli, o których wspominałe wczeąśniej w jednym z tematów o tym środku. Nie pamiętam nazwy. Co do Sudafedu to paczka zawiera jak piszesz 720 mg pseudoefedryny i kosztuje 10 zł podczas gdy w paczce Tussipectu mamy 300 mg efedryny za 6 zł. Wydajność reakci z obu substancji jest zdaje się podobna, jeśli nie taka sama. Ostatnim razem uyłem do reakcji około 200 mg efedryny, z której otrzymałemojedyńczą, dość satysfakcjonującą dawkę metkatynonu. Wynika z tego że paczka Sudafedu to 2-3 dawki, czyli w sumie dla osób jedzących po pół listka i więcej Tussipectu wydatek jest podobny. Natomiast jakość, przyjemność i siłąstymulująca metkat są zdecydowanie bardziej zadawalające niż w przypadku pseudo/efedryny.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
aha czyli nie jest tak źle...

A czy przy reakcji z tabletek z pseudo/efedryną + dodatki masz jakies problemy właśnie z tymi dodatkami?
Przeszkadzają w jakiś sposób znaczący w reakcji? Może tworzą się z nich jakieś substancje które mogą nam robic syf w organiźmie?

Cos na ten temat wiesz?

PS: Jak operujesz na tyle wysoką wiedzą to wypowiedz sie w wątku o khat'cie w dziale Stymulanty Roślinne bo jestem ciekawy ze moze jakos dokonac ekstrakcji psychoaktywnych substancji z liscie khatu i czy przedluży to ich trwałość...
Oczywiscie ten apel skierowany jest do wszystkich ktorzy moga te zagadnienie wyjasnic!
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 237 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: japa »
Nof pisze:
Więc efedryna w postaci chlorowodorku jest dostępna jako jedyny składnik aktywnyw leku na receptę o nazwie Efrinol. Są to krople do nosa dostępne w buteleczkach po 10 gram. Stężenie efedryny wynosi 1 lub 2%. Czyli w jednej buteleczce mamy 100 lub 200 mg.
Cena mała (5-6 złotych), ale potrzebna jest recepta co dla większości jest dużym problemem.
;-)
  • 3 / / 0
Witam... mam jedno krotkie pytanie... czy efedryna jest wykrywalna przez testy? w krwi itp. i przez ile czasu schodzi.. ? prosze o odp. pozdrawiam! i dzieki z gory
Uwaga! Użytkownik hzm_harry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
piszcie bo nie wiem czy brac to czy nie? jest wykrywalne przez testy??
Uwaga! Użytkownik hzm_harry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 41 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Efedryna jako substancja chemicznie blisko sporkewniona z amfetaminą może być przyczyną błędnego pozytywnego wyniku test na obecność metabolidów amfetaminy. Podobnie też jedzenie dużych ilości produktów spożywczych z makiem może być przyczyną pozytywnego wyniku przy teście na opiaty (heroine, morfine i kodeine, bo w sumie test wykrywa praktycznie tylko metabolidy tych substancji.).
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fragi »
Witam,
miłośnikom szybszego bicia serca (bez innych specjalnych efektów) mogę polecić Xylogel, żel do nosa. Substancja czynna chlorowodorek xylometazolu. Po 3-4 strzały do każdej dziurki i po 10 minutach jest kop nieco podobny do amfetaminy. Strasznie wysusza śluzówki i sprowadza trochę większe uczucie niepokoju niż amfetamina. Nie pamiętam, ile kosztuje, ale na 90% bez recepty.
Uwaga! Użytkownik fragi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kobyle_caco »
Moja siostra kupila to w celach leczniczych, jest otc. Jak to działa w porównaniu z efendryna?
na tropie marzeń jak szalony detektyw...
  • 89 / 2 / 0
Zamieszczam tutaj zapis ''doznań'' które odbieram po zjedzeniu kilku tablet Tussipectu.
Jest to spis podobny do tego na Neurogroove, tzn. najpierw godzina a potem co się ze mną działo :)
Lets go!

[Na marginesie napiszę, że to mój pierwszy raz :)]
[Podczas ''tripu'' słuchałem The DJ in the MIX 3, obie płyty przeleciały kilkakrotnie :) ]

około 22:00 - wrzucam 2 tabletki, popijam colą

22:10 - połykam następną

22:15 - jeszcze dwie

22:40 - zagadałem się na GG przez co zaniedbałem łykanie tabletek :)
wrzucam na ruszt kolejną

23:20 - 6 leży w żołądku. Narazie czuję otępienie i szybsze bicie serca. Drobne dreszcze.
Właśnie nie jestem pewien, czy sam sobie wkręcam te ''fazy'' czy to rzeczywiście tak działa Efedrynka z
Tussipectu :)

23:22 - siedzę na forum i czytam...

23:35 - czuję wyraźne ożywienie, ale do jasnej cholery nie wiem, czy to przez efedrynę czy sam sobie fazę
wkręcam :P

23:54 - siedzę w necie i zajadam czipsy. Kolejna tabletka siedzi w żołądku. Razem 7.
Oczy mam zarembiście otwarte, leciutkie dreszcze na głowie, nawet nie czuję zbytnio uderzeń serca

00:14 - to chyba jdnak efedrynka :) Łaskoczą mnie włosy, lekkie odrętwienie w nogach, delikatne dreszcze...

00:27 - poszła ósma, i zdaje się, ostatnia bo nie chcę przesadzić. Miłe łaskotanie. Zaraz idę przejść się po wiosce

00:35 - Eee, trochę zimno na dworze :) Wróciłem na chatę.
Serducho siedzi dość cicho, za to w głowie szumi jak cholera.
Miłe dreszcze po całych plecach. Skurcze skóry na twarzy. Całkiem przyjemnie :)
Pisząc na klawiaturze praktycznie nie czuję paluchów :)
Jak do tej pory faza raczej ''pozytywna'' i nie narzekam.

01:37 - Nadal czuję to co wyżej, ale jakoś tak ignoruję doznania

02:41 - Ale ten czas mija :) Słucham właśnie The DJ in the MIX i tak szczerze mówiąc zapomniałem o tej całej
efedrynie :P Trzyma mnie jeszcze przyjemnie w dołku ale nic więcej. Serce nadal spokojne. Oczy zaczynają
się kleić...

03:40 - Czas iść kimać :)
A jeśli chodzi o to, co czuję... jest tak samo jak powyżej, z jedną drobną różnicą, otóż delikatnie mnie mdli.
Dooobra, tyle mojego, ide spać :)
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2006 przez Agntx, łącznie zmieniany 8 razy.
Życie jest trudną lekcją,
którą nie można się nauczyć.
Trzeba ją przeżyć
ODPOWIEDZ
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.