wam jak się skończy za pare miesięcy i będę udostępniał wam co mi zrobią, dzięki za odpowiedzi.
Bo tak się składa że akurat sam tam jadę za pare dni :d
Żródło https://pl.wikipedia.org/wiki/Legalno%C ... %C5%82ochy (po 10 sekundach szukania)
§ 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, dokonuje przywozu, wywozu, przewozu, wewnątrzwspólnotowego nabycia lub wewnątrzwspólnotowej dostawy środków odurzających, substancji psychotropowych lub słomy makowej, podlega
grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega
grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli przedmiotem czynu, o którym mowa w ust. 1, jest znaczna ilość środków odurzających, substancji psychotropowych lub słomy makowej albo czyn ten został popełniony w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, sprawca podlega
grzywnie i karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
Czy przeszukają mi mieszkanie? Nic nielegalnego nie posiadam, lecz pierdolnik jaki by zostawili nie był by miło widziany...
Czy powinienem usunąć facebooka? Mam tam dużo niewygodnych dla mnie informacji...
Czy powinienem oczyścić telefon?
Mam zamiar współpracować, raczej nie śćiemniać, powiem ,że kupiłem od ziomka na x ulicy...
Czy będą na siłe mnie przeszukiwać itp?
Mojego kolege, w wieku 15 lat, jakoś rok temu po tym jak wypił naraz 1l whisky, i skończył na SORze musiał oddać komputer i telefon...
Ja już oczyśćiłem komputer bo kompletnie nie wiem co na nim jest.
I Ostatnie pytanie czy będe ponosił koszty rozprawy?
Jeśli tak to około ile one wynoszą?
Dziekuje z góry za odpowiedź :)
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.