Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3448 / 718 / 9
Oxy to oskrobujesz jak orzecha, kruszysz i se sypiesz jak cukier puder.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 33 / 3 / 0
Doustnie oxy wychodzi najekonomiczniej
Uwaga! Użytkownik miksss nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0
Tylko i wyłącznie Oxy. Chociaż ja wolę majkę p.o ale jest to nieekonomiczne. Tolerka na nim szybko rośnie ale jak nie bierzesz to równie szybko spada.. pod tym względem jest to sprawiedliwy opiat.
06 sierpnia 2020DexPL pisze:
Moim subektywnym zdaniem wtej kolejności:
apteczna kodeina < fentanyl przez śluzówkę (kapsułki) < oxycodon w tabsach < oxynorm w tabletkach (szybko wchłanialna forma oxykodonu.. Coś jak oxydolor fast,ale dużo szybciej i mocniej działająca)

Czemu uważasz że fenatyl stoi niżej w Hierarchii mocy/ zagrożenia?? ja zawsze byłem przekonany że to większy hardcore niż oxy czy majka choć nigdy nie brałem.
  • 2809 / 364 / 0
@Mordarg powiem Ci ze u mnie właśnie tolerka na opio strasznie powoli spada .. jeśli wgl spada 😂 . Choć szkoda ze już nie ma Petydyny w tabletkach kiedyś były teraz już tylko dostepna w ampolkach.. fakt jeśli chodzi o doustnie to oxy najlepiej ale oxy z sandoza ( Xancodal ) w palcu dobierzesz z otoczki i skruszysz do IV..
  • 2 / / 0
Hej . Siemanko wszystkim . Chcialem pogadac o opio . Mam nowotwor od 2 lat i troche boli od 1.5 roku biore oxykodon teraz juz 80mg a zaczynałem od 20 mg. Moze ktos tez to bierze jestem ciekaw jak z tolerancja bo moja strasznie szybko sie rozwija i juz nie jest jak wczesniej czy moze mam odczekać jakis czas i dopiero zacząć brac dla lepszego efekty. Ale wtedy zacznie mnie znów ostro bolec .
  • 2 / / 0
Na poczatek to polecam 1/4 tej 80mg ogólnie to duza dawka jak na poczatek i mozesz sie porzygac Lepiej zaczac od mniejszych dawek i zapoznac organizm z opio z grupy mocnych opio . Bo oxy to juz jest mocny opioid . koda i tramado raczej nie mają porownania to calkiem inny stan oxy udeza poprostu w sam srodek bólu jak i również problemów pozwala na chwile o nich zapomniec i uspokaja przedewszystkim mega uspokaja
  • 586 / 81 / 0
Dla mnie tramadol i kodeina byly dosyc mocne a co dopiero to co wy wymieniacie..
Jestem dość trudny.
  • 12506 / 2425 / 0
Dla mnie pod względem przyjemności nic nie równało się z kodeiną (szczególnie czystym fosforanem).
  • 1974 / 524 / 0
Z tych co próbwałem (doustnie i donosowo tylko) to oxy najlepiej weszło.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 23 / 8 / 0
PST królowa, nic nie ma do niej podjazdu.
Uwaga! Użytkownik friendafterrehab nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.