Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 232 / 8 / 0
siema. odstawiłem mj i pojawiają mi się rysy na psychice. fobia społeczna, nerwica, lęki, jest coś dobrego bez recepty na zniwelowanie tych objawów? nie palę długo, ok 3 lata. coś antydepresantów? prosiłbym o opinie tych znających sie. :)
  • 60 / 1 / 0
Poszukuję czegoś na brak koncentracji, problemy z pamięcią i uspokojenie fkoz bez receptry. Co polecacie drodzy użytkownicy ?
abcdefghjkl
  • 2497 / 49 / 0
jak bys jednak na recepte chcial, to polecam donepezil(+lecytyna) + pirybedyl + memantyna(oplaca sie tylko z importu ;) ) + selegilina + piracetam + male dawki kofeiny. To najbardziej kompletne zestawienie, jakie jak narazie opracowalem ;p
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 17 / 7
Weedian pisze:
siema. odstawiłem mj i pojawiają mi się rysy na psychice. fobia społeczna, nerwica, lęki,
Pale 10 lat. Dziennie schodzi ok 2g. Ciągi (do 6 mcy) przeplatam okresowymi przerwami od MJ (min 3 miechy). Te objawy to norma. Nic z leków bez recepty nie pomoże. Mnie na przykład pomaga wysiłek fizyczny.Pocieszam się też tym że kiedyś znowu zaczne bakać i tym że jak nie bakam to nie trwonie kasy. Ostatnio to nawet "polubiłem" te stany depresyjne. Kolekcjonować warto każde doświadczenia i doznania nie ważne czy ze znakiem ujemnym czy dodatnim.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 124 / 15 / 0
To jak najlepiej dawkować piracetam? I o jakich porach? Z posiłkiem czy na czczo? Z czeskiej instrukcji wywnioskowałem tyle, że 800mg wali się trzy razy dziennie.
I jak do piracetamu dawkować lecytynę?
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Ja stosowalem 1200 rano i po poludniu, przed, albo godzine po posilku. Jak jadlem wieczorem, to mialem problemy z zasnieciem. z 800 powinno byc tak samo. Lecytyne bralem razem z piracetemem. Od lecytyny duzo potezniejszy bedzie donepezil, jest to inhibitor acetylocholinoesterazy, czyli blokuje rozklad acetylocholiny. Jak udaloby ci sie to zmotac, to 2.5-5mg przed snem, raz na dobe.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Prowadzono badania nad możliwym korzystnym wpływie donepezilu na procesy poznawcze u ludzi niemających syndromu otępienia i nie dowiedziono takiej hipotezy. A szkoda, bo w tylko w inhibitorach acetylocholinerazy widziałbym jakiekolwiek szanse na poprawienie pamięci sui generis. Pozostaje zwiększać koncentrację, motywację, chęci tym co dostępne, a polegać na pamięci takiej jaką się ma.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2011 przez spectrum, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 370 / 13 / 0
Co do Piracetamu zgadzam się z kolegami - efekt minimalny, na poziomie placebo, równie dobrze można nie brać wcale. Brałem ze 3 lata temu, ale efekt od dobrej medytacji, nauczenia się dobrego oddechu, wygładzenia myśli po prostu pracą nad myślami, pragnieniami - znaaacznie lepszy. Najefektywniejsze z tego wg mnie to swobodny szeroki oddech. Dlatego dobra może być nauka śpiewu u dobrego pedagoga, takiego co wyznaje, że głos przede wszystkim należy uwolnić, a techniki to sprawa wtórna.
meehoo pisze:
Zamawialiscie moze Acetyl L Carnitine ze sklepu Myprotein.co.uk? Niedrogo maja, nie wiem jednak jak z jakoscią.
Przecież jest w każdej albo wielu aptekach?
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 205 / 1 / 0
Zjebałem sobie "troszeczkę" mózg i pamięć krótkotrwała często szwankuje, co polecacie na poprawę, a jest mi ona bardzo potrzeba, w pracy. :motz:
  • 2497 / 49 / 0
ćwiczenia, rozwiazywanie zadan matematycznych, czytanie ksiazek, wysypianie sie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.