Z tego co tu widze to jak masz nawet stosunek 1:1 to i tak zioło nie bedzie działać psychotycznie bo zawartośc CBD neutralizuje psychoaktywne działanie THC.
CBD---> Działanie antypsychotyczne ---> leczenie psychozy ,schizofrenii.
eh tez bym kupil cbd zamiast amisulpirydu zeby sie leczyc ale widze ze cbd obecnie drozszy jest chyba (?)
Na przykład wg tej strony https://cbdoilreview.org/cbd-cannabidiol/cbd-dosage/
To treat schizophrenia: 40-1,280 mg CBD by mouth daily for up to four weeks.
Powiedzmy że chciałbyś brać 100mg dziennie . Najtaniej butleka 500mg cbd =125zł , czyli na dzien wyszło by ci około 25zł.
A jakie dawki amisulpridu bierzesz?
10 grudnia 2016uhuru pisze:
5 lat temu - f19.2+f31.9+f60.9
4 lata temu - f61
3 lata temu - zespol lęku uogulnionego+uzaleznienie
3 miesiace temu - full zdrowy prowadzi wędrowniczy tryb zycia,bimba z sadem(skierowanie na zK)
nie dostalem nigdy papierowej schizofremi, glosów nie slysze
Kilka lat temu jak zaczęłam się leczyć to zdiagnozowali zaburzenia depresyjno-lękowe z elementami fobii społecznej (2010 r.), potem wykluczono fobię i z kolei postawili rozpoznanie zaburzeń osobowości mieszanych, w czasie terapii nagle dowiedziałam się, że mam bordera... Co potem zresztą podważali na detoksie i w szpitalu. Kosmos. Ilu lekarzy, tyle diagnoz.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.