Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
23 września 2024jak89 pisze:
Myślicie, że temperatura wody ma znaczenie odnośnie rozpuszczania bupry?

Lepiej rozpuszcza się w letniej wodzie, aniżeli zimniej. Idzie też to wtedy 2 razy szybciej.

Po co tylko niszczyć kable na buprę, która ma w porównaniu z majka czy oksy minimalny potencjał "rekreacyjny", tym bardziej, że z doświadczenia wiem, że trzeba ją przefiltrować z dwa razy co najmniej, bo najczęściej wychodzi mleko (pewnie zależy od tabletek i ile mają mg plus ilości wody w pompce), aczkolwiek z autopsji wiem że filtracja to pierdolenie się z tym i wytrąca się dużo masy tabletkowej.
  • 72 / 4 / 0
Też tego nie rozumiem, szkoda batów. Zazwyczaj jak filtrowałam bupre to musiałam to robić kilkukrotnie, aby roztwór był klarowny a nie wychodziło mleko zapchane masą tabletkową, która później osadza się na żyłach czy płucach. buprą IV "leczyłam" się jedynie kiedy skręt po odstawce był nie do zniesienia i tylko jej nagle działanie powodowało zmniejszenie objawów odstawiennych.
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.