Narkotyki MAJĄ łamać zasady.
email: 853156@protonmail.com
kuchwale pisze: Narkotyki MAJĄ łamać zasady.
Najbardziej wg mnie uniwersalna zasada jest taka: Podchodź do narkotyków jak tylko chcesz, ale licz się z tym, że przygoda zakończy się zgodnie z obranym kierunkiem postępowania. Jeśli NAPRAWDĘ ZALEŻY ci na utrzymaniu się na powierzchni, to się utrzymasz, a najbardziej wyrazistym i najskuteczniejszym sposobem zrealizowania tej chęci jest rezygnacja z brania. Jeśli natomiast biegniesz prosto w przepaść, to bez wątpienia do niej wpadniesz.
vortexxix pisze:Tylko, że to co napisałeś też jest zasadą, którą sobie przyjąłeś w własnej filozofii ćpania. Co to znaczy: mają łamać? Kto tak zarządził? A jeśli ktoś uważa inaczej, to co, powinno się mu zabronić sięgania po używki? Poza tym, zgodnie z tym kontestatorskim mottem, można też złamać zasadę łamania zasad i przyjąć sobie własne sposoby postępowania, np. takie, które pomogą nie wypaść za burtę statku pod nazwą "Normalne życie".kuchwale pisze: Narkotyki MAJĄ łamać zasady.
Najbardziej wg mnie uniwersalna zasada jest taka: Podchodź do narkotyków jak tylko chcesz, ale licz się z tym, że przygoda zakończy się zgodnie z obranym kierunkiem postępowania. Jeśli NAPRAWDĘ ZALEŻY ci na utrzymaniu się na powierzchni, to się utrzymasz, a najbardziej wyrazistym i najskuteczniejszym sposobem zrealizowania tej chęci jest rezygnacja z brania. Jeśli natomiast biegniesz prosto w przepaść, to bez wątpienia do niej wpadniesz.
email: 853156@protonmail.com
kuchwale pisze:
Źle napisałem, faktycznie. Przyjęło się, że są swego rodzaju łamaniem zasad i przekraczaniem granic
vortexxix pisze: Podchodź do narkotyków jak tylko chcesz, ale licz się z tym, że przygoda zakończy się zgodnie z obranym kierunkiem postępowania. Jeśli NAPRAWDĘ ZALEŻY ci na utrzymaniu się na powierzchni, to się utrzymasz, a najbardziej wyrazistym i najskuteczniejszym sposobem zrealizowania tej chęci jest rezygnacja z brania. Jeśli natomiast biegniesz prosto w przepaść, to bez wątpienia do niej wpadniesz.
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie
kuchwale pisze:Źle napisałem, faktycznie. Przyjęło się, że są swego rodzaju łamaniem zasad i przekraczaniem granic - kiedyś, nie wiem czy do dziś została taka mentalność.
kuchwale pisze:Tworzenie zasad przed braniem jest głupie i idiotyczne.
Jak się chce brać i się nie stoczyć w szybkim tempie, to stosowanie się do pewnych zasad (choćby wymienionych w tym temacie) jest wysoce wskazane. Podejście pod tytułem "hehe łamiemy zasady, olłejs hardcore, przekraczam granice, jestem 'rebelem'" jest typowe dla zbuntowanych nastolatków i/lub niedorozwojów. To jest właśnie głupie i idiotyczne.
HaszHaszowski: dziękuję za żarełko :-) to nie był cytat.
Jeżeli uda wam się być znowu na górze, wspaniale! Pamiętajcie żeby cały czas zajmować się czymś oprócz ćpania, czasami nawet na siłę. Pamiętajcie też, że prędzej czy później znowu zaczniecie schodzić w dół... Niestety, ale to nieuniknione. Wasza rola w tym, żeby jak najdłużej utrzymać się na powierzchni, nauczyć się zauważać wasze problemy, myśleć obiektywnie i znaleźć swój sposób na dołki.
Choć i tak niczego to nie gwarantuje.
Ale przynajmniej zwiększa waszą szansę na bycie człowiekiem. ;-)
PS Pamiętajcie jeszcze jedno - uzależnionym jest się na całe życie...
lolipop999 pisze: PS Pamiętajcie jeszcze jedno - uzależnionym jest się na całe życie...
Zawsze wywołuje mój wewnętrzny sprzeciw, kiedy słyszę np. od osób, które rzuciły palenie: "Mimo rzucenia i tak jestem uzależniony na całe życie, wystarczy że zapalę jedną fajkę i na 100% wrócę do nałogu". Nasuwa się tu mało grzeczna odpowiedź: "No to zdecyduj się do kurwy nędzy, czy rzuciłeś te fajki, czy jednak nie?" To kompletnie bzdurne myślenie, właśnie wolność od nałogu polega na tym, że MOŻESZ sobie zapalić papierosa np. na imprezie (naturalne powinno być wewnętrzne stwierdzenie: tylko po co?), a następnego dnia nie dręczy cię natarczywa myśl o wciąganiu trującego dymu do płuc.
Żeby nie być gołosłownym - ponad pół roku temu rzuciłem e-papierosy, po 5 latach ich używania. Wcześniej 10 lat fajek. Ostatnio na spotkaniu ze znajomymi jedna osoba poczęstowała mnie elektronikiem. Stwierdziłem, a spróbuję, sprawdzę czy po takiej przerwie poczuję tego legendarnego kopa w płuco i strzał dopaminy do mózgu. Kop był zacny, dopaminy nie zanotowałem za bardzo, a na drugi dzień i do dzisiaj (po 3 tygodniach od zdarzenia) jakoś nie poczułem potrzeby ponownego spróbowania. Bo i po co? Może jeszcze kiedyś się skuszę (za rok albo 2), ale niekoniecznie - tak naprawdę dopiero teraz pisząc ten post po raz pierwszy od 3 tygodni zatrzymałem się myślami przy tych sprawach. Nie czuję, żebym był uzależniony na całe życie, już nie jestem i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej :-) .
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.