Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3205 / 176 / 0
Ja kupiłem czysty (czyli 99,9%), a nie cz.d.a. Lepiej pewnie kupić cz.d.a, czysty może zawierać metale ciężkie.

Piję wg przepisu z Internetu - łyżkę herbacianą boraksu wsypuję do butelki półtoralitrowej, zalewam wodą, wstrząsam i codziennie piję "dwie łyżki stołowe po posiłku" - upraszczam to do pociągnięcia łyka z butelki. Smak jest OK, chociaż reszta rodziny uważa, że boraks jest bardzo niesmaczny, ohydny. Dla mnie to dosyć nietypowy smak - niby chemiczny, ale czasem jest wręcz smaczny, taki słodki. %-D
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 4 / 0
Dostałem w aptece roztwór boraksu , 200mg boraksu/g, substancja pomocnicza glicerol, 10 g za 2,65. Także nie trzeba ściągać z allegro po kilkaset gram.
  • 122 / 8 / 9
Też spróbuję z tym boraksem z ciekawości :)

Co do medycyny niekonwencjonalnej i fitoterapi to polecam stronkę dr Różńskiego (pewnie większość z was kojarzy) http://rozanski.li/. Koleś ma ciekawe artykuły, prowadzi własne badania i całkiem dobrze się to czyta.
  • 849 / 289 / 0
Woda utleniona niszczy candidie jak boraks? Słabiej/Lepiej?
  • 2372 / 57 / 0
Znalazłem coś takiego: http://forum.gazeta.pl/forum/w,30155,12 ... i.html?v=2 . W linku odnośnik do artykułu. Mam nadzieję, że coś pomoże. :)
I zaginiony artykuł: http://healthyinformation.com/wp-conten ... Yeast1.pdf .
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 992 / 25 / 0
Co do ostropestu. Najlepiej zacząć od łyżki mielonych nasion dziennie. Zwiększać co tydzień o jedną, jeżeli kuracja ma trwać 4 tygodnie.

Jeżeli planujecie go jeść dłużej proponuje jeść stale 2 łyżki stołowe dziennie przez 2 miesiące. Przerwa tydzień i następne dwa miesiące.

Bardzo wygodnym sposobem jest kupno oleju z nasion ostropestu. W internecie znajdziecie niemiecką firmę która produkuje suplementy i oleje dla zwierząt (głównie dla koni). Mają certyfikaty spożywcze dla ludzi. Można w ten sposób znaleźć bardzo tanie oleje z czarnuszki siewnej albo właśnie z ostropestu.

Nie jestem przekonany co do wody utlenionej i jej skuteczności, ale nie czytałem na ten temat zbyt dużo.

Z boraksem uważajcie, jak chcecie się suplementować to nie przekraczajcie 30mg boraksu na dobę. Jeżeli ktoś ma potwierdzoną candidę i leczenie standardowe zawiodło, wtedy można podwyższyć dawkę. Wszystko z głową. Czytajcie dużo zanim się zdecydujecie.

Stosuje boraks jako suplement (nie spożywam regularnie) dawki nie przekraczają 100-120mg. Bardzo często go stosuje na łuszczycę i jest to najlepszy preparat objawowy jaki znam na tą dolegliwość. Roztwór robię na glicerynie i wodzie. Ma również wysoką skuteczność przeciwko atopowemu zapaleniu skóry.

Niestety leczy tylko objawy.

@Alchemist strona dr. Różańskiego to bogate źródło wiedzy, polecam zapoznać się z blogiem i forum.

Pozdrawiam
  • 17 / / 0
Słyszał ktoś z Was o terapii płynem Lugola? Albo może stosował - jeśli tak, chętnie posłucham relacji.

Tutaj link do takiego dość entuzjastycznego artykułu
Jod - doskonałe panaceum
Uwaga! Użytkownik DoktorMelon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim. Odkopię temat boraksu.

Znalazłem taki:

http://www.katalogalchem.pl/sodu-tetrab ... -2811.html

Rozrobić planuję zgodnie z przepisem:

"Po pierwsze, należy rozpuścić lekko zaokrągloną łyżeczkę do herbaty (5-6 g) boraksu w jednym litrze wody. To będzie nasz stężony roztwór, który należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Standardowa dawka to jedna łyżeczka (5 ml) wyżej opisanego stężonego roztworu. Zawiera ona 25-30 mg boraksu i zapewnia około 3 mg boru."

Start od 3mg boru, docelowo max 10 mg

Wcześniej Wildzen pisał, że warto dodać chlorek magnezu. Ile tego na na 1L roztworu boraksu?

Jak przechowywać roztwór? Lodówka, temperatura pokojowa?

Macie może jakieś uwagi do powyższego przepisu?

Może jakieś spostrzeżenia (wątek martwy od roku)?
  • 1238 / 28 / 0
Boraks lepiej stosować jako nawożenie własnych upraw, jeśli ktoś ma ogródek, wtedy to jest najlepsza forma dostarczania go do organizmu.

Woda utleniona - przetestowałem i osobiście nie widzę w tym panaceum jak to się sugeruje na necie.

Terapia lugulą + odpowiednia suplementacja, to jest dopiero power dla ciała. Ale temat naprawdę długi.

Krzem - moim zdaniem to prawda, że jest w stanie naprawić uszkodzenia DNA i podnieść wibracje :heart:
לאכול חומצה!
  • 1 / / 0
Witam
Jestem nowy na tym forum. Chciałbym się was zapytać czy moze ktos boryka sie zapaleniem mieszkow wlosowych? I moze ktos znalazl srodek na te dolegliwosc?;/ borykam sie z tym pare lat i nic nie pomaga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".