Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 879 / 191 / 5
extraviado pisze:
Zakladalem ten watek dawno temu i moja postawa zmienila sie diametralnie. Zycie mnie nauczylo, ze NIGDY nie nalezy sie wpierdalac innym w zycie, bo

- chuj ci do tego
- ludzi nie zmienisz
- zjebiesz sobie relacje z tymi osobami

A w ogole te terapie sa czesto nieskuteczne nawet dla ochotnikow, a co to dopiero jakby kogos zmuszac.

Minęły 2 lata. Wiesz może, co teraz dzieje się z tym człowiekiem?
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 867 / 18 / 0
Nie zadaje sie juz z cpunami i go dawno nie widzialem, ale pewnie wydaje on wiecej kasy na jaranie niz na jedzenie, cpa wszystko co jest pod reka, jak sie najebie to robi awantury, policja zawija go co dwa tygodnie, awansowal z poziomu emocjonalnego z 10 latka na 11 latka...

Na szczescie ma dosc bogatych rodzicow, ktorzy przypilnuja, zeby mial gdzie pracowac i mieszkac.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.