Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 182 / 4 / 0
proponuję kupić sobie książkę z psychologii, to będzie najlepsze samopoznanie. Nikt nie jest unikalny. Nie ma co się bawić w odkrywanie czegoś co dawno zostało odkryte. chyba że to ma być tylko zabawa
  • 1238 / 29 / 0
kodeinowy szaman pisze:
proponuję kupić sobie książkę z psychologii, to będzie najlepsze samopoznanie. Nikt nie jest unikalny. Nie ma co się bawić w odkrywanie czegoś co dawno zostało odkryte. chyba że to ma być tylko zabawa
wolę poznawać sam siebie, niż wpierdalać się w schematy ;]
לאכול חומצה!
  • 182 / 4 / 0
To nie są żadne schematy tylko zwyczajna wiedza, którą można weryfikować na co dzień i nie trzeba do tego wcale tuzina kwasów per rectum. Poz tym, znajomość podstaw przydaje się w poznawaniu swoich unikalnych "właściwości".
  • 1238 / 29 / 0
jak sama nazwa wskazuje "podstawy" służą pomocą na samym początku, później jedynie szkodzą i po trochu zatrzymują w martwym punkcie. Jeśli chcesz to opieraj się w pełni na psychologii, ja wiem że jest ona jeszcze zbyt niedoskonała. pzdr
לאכול חומצה!
  • 182 / 4 / 0
jestem innego zdania, ale to już nie na temat.
  • 190 / 1 / 0
Kodeinowy - u mnie tez nie masz poparcia - siedzialem 4 lata w blp, psychologii jezdzilem na szkolenia- twierdzilem ze jestem nadczlowiekiem (niczym w filozofii Nietzhego) a reszta jest do dupy. Uwierz mi ta wiedza jest chaotyczna i w zly sposob podawana bardziej sobie zaszkodzisz psychologia jak odkrywaniem siebie w inny sposob. No ale to tylko moja opinia nie musisz sie z nia zgadzac
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 29 / 0
wyjdź kiedyś poza własne ego i spróbuj to opisać, możesz opierać się nawet na "najmądrzejszych książkach z psychologii" - powodzenia :*)
לאכול חומצה!
  • 182 / 4 / 0
że coś nie jest doskonałe, nie jest powodem żeby to odrzucać
  • 1238 / 29 / 0
powiedziałem przecież, na początek ok, później szukać odpowiedzi w sobie, dżizys...
לאכול חומצה!
  • 182 / 4 / 0
@gringo, nie dojdziemy do porozumienia bo rozmawiamy o samopoznaniu różnego poziomu. Ty mówisz o doznaniach mistycznych, a ja o poznaniu "dlaczego robię to co robię". I raczej o to chodziło chodziło założycielowi tematu.

@pride95, NLP to cwaniactwo i manipulacja a nie samopoznanie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.