Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 992 / 25 / 0
Zero wpływu na ciśnienie czy puls. Nie można do niczego przyrównać, działanie ma totalnie unikalne.
  • 281 / 26 / 0
koljaczek pisze:
Jak to opisują na jednym z serwisów , za cenę coś koło 11 zł otrzymujemy 50 g
Chcemy zaoferować Państwu BŁĘKIT METYLENOWY o koncentracji 100% - 50g.
Błękit metylenowy, czyli chlorek 3,7-bis(dimetyloamino)feno-5-tioazynowy jest organicznym związkiem chemicznym zwanym barwnikiem tiazynowym.
Posiada właściwości polarne, rozpuszcza się w wodzie rozpadając się na dodatni jon szkieletu organicznego i ujemny jon chlorkowy Cl.
W temperaturze pokojowej jest bezwonnym, ciemnozielonym proszkiem, a w połączeniu z wodą daje roztwór koloru niebieskiego
Jest używany w chemii jako wskaźnik. W roztworach mocno kwasowych barwi się na zielono, a w lekko kwasowych, obojętnych i zasadowych na niebiesko.
Znajduje także zastosowanie w medycynie jako środek diagnostyczny, przeciwbakteryjny oraz przy zatruciach cyjankiem i czadem.
W akwarystyce używany jest jako lek na różne choroby ryb.
Ciekawe jak przechowywany i do kiedy ważny :)
Dostałem od niego błękit metylowy, nie polecam.
  • 4 / / 0
Witam jestem tu nowy ale przeglądam wasze posty od dłuższego czasu. Właśnie zakupiłem ten specyfik (BŁĘKIT METYLENOWY o koncentracji 100% - 50g.), co opisujecie powyżej. Mam nadzieję, że to jest ten błękit metylenowy a nie błękit metylowy, co opisuje na serwisie sprzedający. Jak myślicie będzie się nadawał do stosowania doustnego, czy lepiej wyrzucić do kosza?. A od tego gościa co sprzedaje przeróżne chemie to kiedyś zakupiłem (glicerol roślinny 99%, chlorek magnezu i chlorek potasu) data ważności była podana na opakowaniu, wszystko wykorzystałem jako dodatkowe uzupełnienie mojej diety, a glicerol był używaniu w celu lepszego zaopatrywania wody w komórki organizmu.
  • 1959 / 58 / 0
A czytałeś tak długo i nie zauważyłeś posta powyżej? :wall:
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 4 / / 0
Nie widziałem bo zakupiłem błękit przed świętami :-D ale powyżej napisał że dostał błękit metylowy, a ja zakupiłem błękit metylenowy to nie wiem w czym problem widzisz. W tym że pisze na opakowaniu błękit metylenowy, a w opakowaniu może być błękit metylowy ?
  • 1959 / 58 / 0
Tak %-D . Kupił metylenowy, a okazało się, że to metylowy.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 4 / / 0
Spoko mówi się trudno. Zobaczymy jaki ja będę miał sort. A co myślicie o tym błękicie metylenowym który jest na portalu "Błękit metylenowy Loefflera 100ml" (błękit metylenowy rozpuszczony w alkoholu etylowym) ?
  • 281 / 26 / 0
Jak będzie brązowy, a nie zielony to jest do wywalenia. Chyba że masz jakieś inne zastosowanie dla błękitu metylowego?
  • 438 / 6 / 0
Navy , teraz krótka piłka ile polecasz zapodać i jak spożywać dla osoby która się suplementuje racetamami piracetam >4.8g/dzień
Podesłałbyś source PM ?
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 281 / 26 / 0
To z wikipedii ang:
The University of Aberdeen held a Phase IIB clinical trial[4][5] on 321 people with mild Alzheimer's disease in the United Kingdom and Singapore and found that taking the drug 3 times a day over a period of 50 weeks slows down the development of Alzheimer's disease by about 81%.[6]

The patients were split into four groups: one group taking a dose of 30 mg, another taking a dose of 60 mg, a third taking a dose of 100 mg and the fourth taking a placebo. The 60 mg dosage gave the best results, giving an 81% reduction in mental degression compared to those on the placebo. Only those on the placebo experienced a decline in mental function.
Niestety na wikipedii źródło wygasło, ale wychodzi na to, że dawka 60 mg jest chyba najbardziej odpowiednia. Ogólny okres półtrwania prawdopodobnie nieco przewyższa te 6h, radziłbym raz, bądź 2 razy dziennie, zależnie wg potrzeb.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.