Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 568 / 3 / 0
Spadła jej tolerka i oszczedziła 4 x 6,50 x 11 złotych. To zawsze coś :-)
  • 3732 / 45 / 0
Tak, przerwy robione w celu zaoszczedzenia na cpanie ma gleboki sens, nie zaprzeczycie.
Skrety, OJTAM, przeciez jest to stan odmiennej swiadomosci, nie? Przy odstawieniu benzo mozna miec nawet wizuale! Fajowo.

Wychodzenie z nalogu to bardzo trafne okreslenie. Nalog mozna wychodzic, wjebcie sie w spacery, polecam. Tylko grudzien jest na to kiepskim miesiacem, bo mozna skonczyc trzesac sie ubabranym w swoich rzygach.
Opiaty sa takie subtelne i daja szczescie. ^_^

Polecam zjesc troche grzybow i zastanowic sie nad sensem. Ja sie juz nie szarpie ze swoim nalogiem, nie daje mi szczescia, nie przeszkadza w zyciu. Przy drobnym nagieciu definicji moge chyba powiedziec, ze cpam na sportowo. Tzn. mam nieco bardziej rozszerzone menu, hehe.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 568 / 3 / 0
Tak, przerwy robione w celu zaoszczedzenia na cpanie ma gleboki sens, nie zaprzeczycie.
Pewnie, zupełnie bez sensu przecież każdy śpi na pieniądzach i w ogóle kasa w uzaleznieniu to zaden problem.
  • 3732 / 45 / 0
Wiadomo, ze jest to problem, zwlaszcza jesli wydaje sie na faze ok. 50 zl. :scared:
Ja sie nie nasmiewam, sama tak robie. kodeina bez DXM mnie slabo klepie, a nie chce juz windowac dalej dawek, do tego antyhistamina, tutaj piwko tez by sie przydalo, papierosy jesli ktos lubi i juz mamy pusty portfel. Przynajmniej u mnie to tak wyglada, bo fakt, nie sypiam na forsie. To niestety bledne kolo.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1360 / 179 / 0
a po 11 dniach (sic!) się poddajesz. Żartujesz?
Ona siedziala na "duposcisku" po prostu przez ten czas, wytrzymala ale nie zaczela zmieniac swojego zycia. Nie kazalem ci isc do osrodka, poki co do przychodni leczenia uzaleznien (na pewno jest w twoim miescie) i rozpoczecie leczenia dochodzacego. Niedlugo niestety nawet to ci nie pomoze.

Stracisz kiedys przez kode wiele wtedy moze zrozumiesz w jakie gowno wdepnelas.

Najlepszy kop dla cpunow to wyrzucenie ich z pracy (jesli maja) i domu na ulice (pozostawic ich bez pracy i miejsca zamieszkania samych sobie po prostu), pozostawionych samych sobie. Wiekszosc cpunow ma za dobrze i to daje im komfort cpania. Ulica jednych by zabila, jak nie fizycznie od razu to psychiczna degeneracja z czasen coraz wieksza (choc znam przypadki ludzi ktorzy swietnie sobie na niej radza, siedzac na melinach i grzejac dalej, ale co to za zycie), innych otrzezwila. Ulica oddziela ziarna od plew, twardzi przezywaja dluzej, slabsi krocej a czesci sie udaje wyjsc z nalogu.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 1196 / 10 / 0
Problem w tym, że w większości wypadków, mózg osoby uzależnionej tego problemu nie widzi. I to jest zasadnicza kwestia, jeśli chodzi o wyjście z nałogu. Można terkotać w te i we wte a mózg na to "NIE KURWA!". Wpaja nam to, co sami byśmy chcieli. Odrzuca negatywy. Byle byśmy czuli się dobrze, choćby przez chwilę, bo tak było kiedyś. Feedback - błędne koło. Tak go zaprogramowaliśmy, teraz trzeba go oduczyć, jak z tresurą psa - jednak tu jest "ciut" trudniej, bo obiektem działania jesteśmy MY.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / / 0
kodeina to przyjemna zabawna dziecna zabawa.... nie odbierajcie tego zle.. napieralem kode ponad rok lub 2 niepamietam ... wspominam ja najmilej, pozniej byly ciezsze opio bo sie nawinely... nie podobaly mi sie tak jak kodeina, miały swoje + ale wiecej minusów, koda jest ogonie dostepna (hel,brown+kw.cytrynowy) juz z nimi bywa roznie jesstes zalezny od dilera... kroty spoznia sie 40min. albo kurwa jest przyglupem cagle nawciaganym... point is this.. zakonczcie na kodzie, reszta opio jest "inna" nie jest juz tak przjazna, ja teraz jestem na metadonie na ktory kosztuje mniej niz koda ale nie daje zadnej frajdy a wyjscie z niego jest 100x gorsze... moja rada rok temu odstawilem kodeine cold turkey ... wytrzymalem 2 tygi poszedlem do pschoiatry z powodu ogromnej depresji .... antydepresanty wyprowadzily mnie na prostą ... najgorsze dzieje sie gdy już czujecie sie zdrowi... niepolecam nikomu Benzodiazepin(moj błąd), wescie sie w garsc nic nie bierzcie ... lub jesli juz musicie to zostancie przy kodzie raz na 2 tygi... chociaz to pobozne zyczenia bo prezdej czy pozniej z powrotem bedziecie wjebani... pijcie alkohol z kolegami od czasu do czasu :)
  • 189 / 3 / 0
Czlowiek_Widmo pisze:
wescie sie w garsc nic nie bierzcie ...
skoro sam ćpasz to może wypadało by sobie darować takie złote rady
  • 21 / / 0
Postanowieniem noworocznym było rzucić to - ktoś też miał takie? Od poniedziałku nie biorę, po kilkuletnim ciągu...Ile to uzależnienie fizyczne jeszcze może potrwać? Już nie daje rady. Kiedyś rzucanie tego było łatwiejsze, teraz wydaje sie jakąś masakrą. I jak tu pracować na skręcie, kiedy klienci wymagają bym był uśmiechnięty, w pełni zrelaksowany, trzeźwo myślący? Niech ktoś poratuje jakimiś dobrym słowem i przydatnymi informacjami :-(
Uwaga! Użytkownik ic6mik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3170 / 363 / 0
Weź urlop albo chorobowe.
Po kilku latach ciągu to myślę że najgorsze objawy mogą potrwać do tygodnia. Depresja może się utrzymywać nawet parę miesięcy - to już zależy od tego jak będziesz z nią walczył, jeśli znajdziesz w sobie siły do tej walki oczywiście.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.