Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
przeczytałam cały wątek i mam proste pytanie: czy są duże szanse, że NIE wydadzą mi w aptece 5 zamówionych opakowań? właśnie chce złożyć zamówienie, bo mam dosyc biegania po aptekach
Uwaga! Użytkownik Noi Albinoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 430 / 5 / 0
Noi Albinoi pisze:
przeczytałam cały wątek i mam proste pytanie: czy są duże szanse, że NIE wydadzą mi w aptece 5 zamówionych opakowań? właśnie chce złożyć zamówienie, bo mam dosyc biegania po aptekach
Jeden rabin powie tak, drugi powie nie.
Wszystko zależy od farmaceuty.
  • 1959 / 59 / 0
Noi Albinoi pisze:
Teoretycznie muszą Ci wydać. Na pewno nie jest tak, że powiedzą, że nie ma %-D .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 140 / / 0
gazyfikacja plazmy pisze:
chru pisze:
pewnie na dwoch kontach leci :cool:
haha, normalnie padlem :) 8 opakowań, bo 4 thio i 4 antki. Później zamawiałem sam antidol, thio mialem taniej w aptece naziemnej.
spoko myslalem ze sam antek
Noi Albinoi pisze:
jakby cos nie poszlo to na przyklad powiedz ze mama miala odebrac zamowienie tylko zle sie czula, zobaczysz jakie to proste jak otrzymasz 5 paczek do reki :-D
Uwaga! Użytkownik chru jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
Noi Albinoi pisze:
Zamawiaj do oporu w jednej aptece, a jak zaczną sie sapać to adios! poprostu zmieniasz apteke i tyle. Widze że też jesteś z krk więc mamy 20-kilka aptek w których można odebrać.
Ja w końcu znalazłem taką w której moge odbierać nawet co 2 dni, młoda ekipa więc wiedzą o co kaman :-) Niestety nie zdradze Ci jej, też napewno swoją znajdziesz.
  • 68 / 1 / 0
Raz pazernie żeby już nie biegać sto razy złożyłem 3 zamówienia w dozie na raz czyli 15 opakowań :*) z 5cioma z reguły nie było problemu i tak zazwyczaj zamawiałem nigdy ponad 2 zamówienia po 5. Najgorszy był moment gdy do apteki przyjęli pojeba z misją wtedy nie chciał mi sprzedać nawet pięciu i mówił że to ostatni raz to chyba nawet jakiś próbny farmaceuta ledwo po studiach był no nieważne w każdym razie jak złożyłem 3 zamówienia na raz to już wybuchła panika bo podobno zadzwonili z centrali dozu że ten pan za dużo zamówił ble ble ble i żeby na niego zwrócić uwagę. Kierownik apteki wziął mnie na stronę powiedział co i jak i żebym przez jakiś czas nie kupował tam żeby sprawa ucichła(spaliłem takie zajebiste i tanie miejsce :nuts: ) no i już leci 2 miesiąc planuje ich niedługo odwiedzić zmieniłem dostawcę na taką jedną stricte internetową aptekę gdzie kurier mi przywozi i spokojnie 20 pak od razu po cenie 5.50 można kupić niestety płaci się za dostawę ale i tak wychodzi taniej niż wszędzie w okolicy.Muszę się pochwalić,że w dozie to nawet w kredo mi się zdarzało brać te 5 pak nie raz oddawałem na drugi dzień czy dwa dni później mam nadzieję że wrócę do tych dobrych czasów. %-D
  • 2124 / 268 / 0
Noi Albinoi pisze:
Raz mialem taką sytuacje, ze w ciagu 2 dni odbieralem łącznie 15 opakowań kody i drugiego dnia farmaceutka powiedziala, ze wszystkie te leki są z kodeiną i ona mi nie wyda, bo to za duzo kodeiny. Nalegałem, zeby sprzedala, to powiedziala, ze mam przyjsć koło 16, że wtedy będzie kierowniczka. Akurat aptekę mialem po drodze z uczelni, wiec wpadlem po 16, pogadalem z kierowniczka i powiedziala mi, ze ostatni raz realizują tak duze zamówienie na leki z kodeiną, zebym następnym razem szukal innej apteki. Co ciekawe zamówiłem też 2 syropy prawoślazowe zlożone (te z efedryną), które są na receptę i z tym nie bylo problemów. Generalnie farmaceuta ma prawo odmówić wydania leku jeśli podejrzewa, ze mozesz nim sobie zaszkodzić. Tak sie składa, ze kodeiną sobie zaszkodzisz, jeśli nie ucierpi twoje zdrowie fizyczne to na pewno ucierpi to psychiczne :)
  • 204 / 2 / 0
Skorzystałem pierwszy raz z DOZ'u. Miło, szybko i przyjemnie :) . 3 zamówienia w 3 aptekach. Jeszcze do czwartej wstąpiłem po drodze. 17 opakowań Antka i jedno Thico przyniosłem xD.
W przy dwuch pierwszych zamówieniach nie było żadnego problemu. Jedynie przy ostatniej aptece był mały problemik:
- Przyszedłem odebrać zamówienie na X
(sprawdza w komputerze... chwila zastanowienia)
- Na co to było zamówienie?
- Na Antidol
(pokazuje mi dane zamówienia i wskazując na mój email pyta co to jest)
- No moja poczta (zdałem sobie sprawę, że przecież zamawiam leki na fałszywe dane i jak byk stoi inne imie na początku emaila xD)
(niechętnie poszła po 5 opakowań leku)
- Pan wie, że to szkodliwe?
- Tak, zdaje sobie z tego sprawę
- Nie można tych leków nadużywać
- Rozumiem
(znowu chwila zastanowienia)
- Dla kogo te leki?
- Dla rodziny

Kupiłem jeszcze chamsko jedno opakowanie Thicodinu i uprzejmie podziękowałem wychodząc %-D
Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora.
  • 140 / / 0
ROBAK13 pisze:
Skorzystałem pierwszy raz z DOZ'u. Miło, szybko i przyjemnie :) . 3 zamówienia w 3 aptekach. Jeszcze do czwartej wstąpiłem po drodze. 17 opakowań Antka i jedno Thico przyniosłem xD.
W przy dwuch pierwszych zamówieniach nie było żadnego problemu. Jedynie przy ostatniej aptece był mały problemik:
- Przyszedłem odebrać zamówienie na X
(sprawdza w komputerze... chwila zastanowienia)
- Na co to było zamówienie?
- Na Antidol
(pokazuje mi dane zamówienia i wskazując na mój email pyta co to jest)
- No moja poczta (zdałem sobie sprawę, że przecież zamawiam leki na fałszywe dane i jak byk stoi inne imie na początku emaila xD)
(niechętnie poszła po 5 opakowań leku)
- Pan wie, że to szkodliwe?
- Tak, zdaje sobie z tego sprawę
- Nie można tych leków nadużywać
- Rozumiem
(znowu chwila zastanowienia)
- Dla kogo te leki?
- Dla rodziny

Kupiłem jeszcze chamsko jedno opakowanie Thicodinu i uprzejmie podziękowałem wychodząc %-D
przychodz tam czesciej to oswoisz babe
Uwaga! Użytkownik chru jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 1 / 0
ROBAK13 pisze:

I tu leży klucz do sukcesu - żadnego czajenia się. Uśmiech i pewność siebie gwarancją powodzenia.
Ja tam spróbuję jeszcze bezczelniej - kiedy pójdę pierwszy raz do nowej apteki, gdzie mnie nie znają, to zacznę od tekstu "a ten thicodin to dobry jest? bo ciocia mówiła ze rewelacyjny" :-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."