Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 879 / 191 / 5
Byliśmy szczęśliwą Rodziną. Mój Syn chodził do najbardziej prestiżowego liceum w mieście, przygotowywał się do matury. Pewnego dnia został pod szkołą zaczepiony przez dilera. Odmawiał, rzucał się, krzyczał, niestety tamten był silniejszy. Odmierzył mu działkę marihuany i siłą wcisnął do gardła. Gdy przyjechała policja, już go nie było.

Od tego momentu z moim Piotrusiem zaczęły dziać się straszne rzeczy. Przestał się myć, wszędzie leżały strzykwki i igły, po trzech dniach zaczęliśmy jeść zupę pijąc ją z kubków. Zaczął ciągle uciekać z domu jak każdy narkoman. Nie było go czasem 15minut a czasem 5godzin. Przestał nam mówić prawdę. Pytałam go jak ma na imię, odpowiadał Michał. Ile to dwa plus dwa? Pięć. Nie mogłam już słychać tych wiecznych kłamstw. Wszędzie wisiały plakaty rockowych zespołów, Piotruś zrobił się żółty jak kurczak i strasznie wychudł. W kółko powtarzał "diler,on tu idzie, on już tu idzie, muszę mieć hajs, muszę wziąć" Zaraził się też HiV, widziałam go wsiadającego do samochodu obcego mężczyzny. Zaniepokojona tym, wraz z mężem Januszem, poszłam do lekarza błagać o pomoc.

Lekarka uśmiechnęła się i poleciła mi zadzwonić do ośrodka terapii jesiennej. Udało nam się! Dziś mój syn jest już na pierwszym roku medycyny. Po terapii ani razu nie pomyślał o heroinie, to już za nami. Jedyne 39.000zł za dwutygodniową terapię. Polecam wszystkim!!!

A tak na poważnie. Miejcie ludzie odrobinę szacunku do siebie, przecież nikt się na to nie nabiera.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 240 / 45 / 0
smiesza mnie opowiadania o skutecznosci szybkich programow- pogadanek.

oj Klepsydra, Klepsydra tobie to dobrze , Piotrus skonczy medycyne i bedzie mamusi recki wypisywal. Daj adres szkoly Piotrusia to mojego Mlodego tam przepisze i bedzie mi w gardle przynosil to co mu diler sila wepchnal. pozdro
...a w pokoju ktos kleknal, z polykiem bedzie final...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.