Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Na jednych działa na drugich nie....
ja biorę od ponad miesiąca 15mg abilify które miało mi podnieść działanie Faxoletu który przyjmuję od paru miesięcy 225mg dziennie.
I nic.
W ogóle z łóżka nie chce mi się wstać. Nie mam energii.
BIDA
  • 185 / 3 / 0
Po jakim czasie działa ten lek? Przeczytałem wątek i ulotkę i nie ma o tym nigdzie info. Ktoś może wie, bo właśnie lekarz przepisał mi ten lek i zastanawiam się czy brać go teraz czy razem z paro za jakieś 2-3tyg.
  • 156 / 2 / 0
Też zastanawiam sie nad tym lekiem jako bardziej na fobie społeczną(częściowy agonizm D2),chociaz przydalaby sie lekka aktywizacja,co lepsze na lęki i nastruj-Abilify lub Fluanxol? bo na kturyś z nich musze się zdecydowac jako dodatek do serty.
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Mam pytanie - jaka ilość aripi musze dołaczyc do fety, żeby mnie tak "mocno" klepneło?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 351 / 12 / 0
30mg zamula, 15mg troche zamula, 7.5mg odmula, jadłem to kiedys chyba z rok w dawkach 15-30 i dopiero teraz biore 7.5mg i jakie było moje zdziwienie jak zachciało mi się chcieć :-)
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
czyli 7,5 to brdziej pod fete podchodzi?
Widziałem rękę jego
[...]
  • 351 / 12 / 0
nie brałem fety w sumie to nie wiem, ale na pewno bardziej nakręca niż bardzoo mocna kawa. teraz właśnie zarzuciłęm z 30min temu razem z sertaliną 100mg to myślenie szybsze z 10x, odmulenie ogólne, nie to co po kwetiapinie ;-)
  • 1343 / 18 / 0
mam ambicje połaczenia tego specyfiku z ziołem. Skoro tak odmula, bo wczoraj po 2 lufkach na 3 osoby myślałem ze cenralnie zasnę w centrum Warszawy.

angielska wiki podaje, ze jest czesciowym agonista d2, d3 i d4, polska - agonista d2 i antagonista d3. Wpływ na receptory serotoninowe chyba też coś znaczy. Wiec czy mozna sobie zapalic do tego?
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2013 przez tramadolol, łącznie zmieniany 1 raz.
Widziałem rękę jego
[...]
  • 351 / 12 / 0
działanie odmulające ustało jak zapodałem 30mg zolpi i teraz tylko czekać do nocy żeby iść spać...
  • 1343 / 18 / 0
to palic czy nie? :D
Widziałem rękę jego
[...]
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.