Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Xevisek17 »
Mnichu, jesteś mistrzem wyrywania słów, pod swój pretekst, w dodatku "zbociłeś" (x2)

Każdy ma swoje poglądy, a że robisz z konopi całe życie: bo jedzenie, palenie, picie, ubrania sobie jeszcze zrób i będzie w ogóle cool ; ]
nie mieszam się ; ]
  • 155 / 1 / 0
Xevisek nie kazdy jest rastamanem , ja jestem ateista i podchodze do zycia bardzo realistycznie i przedmiotowo, Pale dla przyjemnosci wywolanej reakcja chemiczna w moim mozgu a nie duchem jah ....
Higher and higher, through the cosmos we had tripped
Seeing stars turned inside out, we thought our minds had flipped
Colors swirling, sounds are drifting, thinking we were dead
The wizard turned and spoke to us and, this is what he said ....
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
Xelvisek17 nie jestem rastamanem ... ;-) ... i nie robie z zioła całego zycia :nuts: pracuje, płace podatki, mam szczesliwa rodzine i o co chodzi .... wyloozoj %-D
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Trantigne »
Jak jestem w domu i mam czas to opalam rure nad plomieniem z kuchenki, bo:
a) szkoda mi co 4-5 dni kupowac zapalniczki
b) idzie wiecej wyciagnac z rury ^_^
Uwaga! Użytkownik Trantigne nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Zawsze możesz nabyć zapalniczkę do napełniania+gaz. Nie dość, że nie musisz już tak często kupować nowych, to możesz się pobawić w inhalanty ;-) .

Teraz już na poważnie :).

Potwierdzam, że opalanie nad kuchenką jest dużo bardziej wydajne, ale trzeba uważać( zwłaszcza opalając już "pod wpływem"). Lufka potrafi zupełnie niespodziewanie nagrzać się do zbyt wysokiej temperatury, co w połączeniu z intoksykacją może prowadzić do drobnych oparzeń/ szkód w mieniu :-D .

Nie zgadzam się z teorią, że działanie opalanej rury jest krótsze niż MJ. Według mnie przyczyna leży w innym miejscu:
- zwykle rurę zgrzewamy zaraz po wyjaraniu partii materiału= tolerancja

Zaobserwowałem na sobie, że jeśli mam powiedzmy tygodniową przerwę od skończenia wora do opalania, to faza trwa tyle samo( a czasem nawet dłużej, bo opał potrafi nieźle namieszać %-D ) co po palonej uprzednio trawie.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Kasztaniak pisze:
Zawsze możesz nabyć zapalniczkę do napełniania+gaz. Nie dość, że nie musisz już tak często kupować nowych, to możesz się pobawić w inhalanty ;-) .
Dryg jest taki, że od frygania rury zapalniczki szybko się psują.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Thank you captain obvious :wall: . Myślisz, że palę trawę od wczoraj? O ironii podkreślonej przeze mnie w poście zapomniałeś?
Jeśli trzeba napisać każdą oczywistość, to apropos tematu dodam, że zapalniczki żarowe są baaardzo długowieczne.

Sorki za ten offtop, ale aż tak cię boli moja wypowiedź w grzybach, że przyczepiłeś się do wszystkich moich świeżych postów :nuts: ?
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 73 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AmneziaHaze »
nakładasz jedną fifę w drugą, kupujesz mały palniczek z opcją ponownego nabicia i masz na bardzo długo.
z zapalniczek wypada krzemień, żarowe się jebią i szybko schodzi gaz, kuchenka śmierdzi, podobnie jak kolega obok. :D
jestem drugi
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: belchowski »
z typami zawsze opalamy rure po sztuce lub dwoch ale nie odrazu tylko na przyklad jak juz nie jestesmy ujebani

zawsze taka rura zajebiemy sie w 3-4 osoby konkretnie a buchy - krztuchy to podstawa

rura po opaleniu zostaje cała biała), tez tak macie?
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
To chyba jak się za mocno zgrzeje, albo po prostu z tego co zostało zostaje sam popiół.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.