Każdy ma swoje poglądy, a że robisz z konopi całe życie: bo jedzenie, palenie, picie, ubrania sobie jeszcze zrób i będzie w ogóle cool ; ]
nie mieszam się ; ]
Seeing stars turned inside out, we thought our minds had flipped
Colors swirling, sounds are drifting, thinking we were dead
The wizard turned and spoke to us and, this is what he said ....
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
a) szkoda mi co 4-5 dni kupowac zapalniczki
b) idzie wiecej wyciagnac z rury ^_^
Teraz już na poważnie :).
Potwierdzam, że opalanie nad kuchenką jest dużo bardziej wydajne, ale trzeba uważać( zwłaszcza opalając już "pod wpływem"). Lufka potrafi zupełnie niespodziewanie nagrzać się do zbyt wysokiej temperatury, co w połączeniu z intoksykacją może prowadzić do drobnych oparzeń/ szkód w mieniu :-D .
Nie zgadzam się z teorią, że działanie opalanej rury jest krótsze niż MJ. Według mnie przyczyna leży w innym miejscu:
- zwykle rurę zgrzewamy zaraz po wyjaraniu partii materiału= tolerancja
Zaobserwowałem na sobie, że jeśli mam powiedzmy tygodniową przerwę od skończenia wora do opalania, to faza trwa tyle samo( a czasem nawet dłużej, bo opał potrafi nieźle namieszać
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
Kasztaniak pisze: Zawsze możesz nabyć zapalniczkę do napełniania+gaz. Nie dość, że nie musisz już tak często kupować nowych, to możesz się pobawić w inhalanty ;-) .
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Jeśli trzeba napisać każdą oczywistość, to apropos tematu dodam, że zapalniczki żarowe są baaardzo długowieczne.
Sorki za ten offtop, ale aż tak cię boli moja wypowiedź w grzybach, że przyczepiłeś się do wszystkich moich świeżych postów :nuts: ?
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
z zapalniczek wypada krzemień, żarowe się jebią i szybko schodzi gaz, kuchenka śmierdzi, podobnie jak kolega obok. :D
zawsze taka rura zajebiemy sie w 3-4 osoby konkretnie a buchy - krztuchy to podstawa
rura po opaleniu zostaje cała biała), tez tak macie?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.