Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
nie jest.

ale moytyw istotnie ciekawy ;]
jezeli s poplynal, to ciekawe na ile
ciekawe ile zarobil hajsu
ciekawe ciekawe ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
swoja droga, to moze by przeanalizowac kto to jest jest ths, jaki ip, jaki komp itp. Sadze, ze pozostawil wystarczajaco duzo sladow by sprawdzic kto to.
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
Gecko pisze:
Widać że przypał. Psy nie prześlą mi e-maila, bo klucz nie będzie się zgadzał.

Mail gościa: ths28@tlen.pl
Patrzcie co na trawce znalazłem:
[ external image ]

Najpierw się pytał policjant o kontakt, teraz wkręca, żeby mu ludzie słali jak najwięcej info o komputerach. Ewidentna wkręta.
'dostaję już korby :-D '

@machabeus
Nicze, przysłuż sie.
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rezystor83 »
jak by ktoś chciał być nieco bardziej anonimowy to tak www.itshidden.com po zarejestrowaniu się tam , można podawać nie prawdziwe dane nawet pocztę, dostajemy VPN po ustawieniu połączenia na kompie cały ruch sieciowy kierowany jest przez Amsterdam , sieć powstała dla pobierających przez P2P ponoć nie zapisują logów, można użyć dodatkowo TOR http://www.torproject.org/index.html.pl jak ktoś oglądał w filmie skakanie w sieci z miasta do miasta i łączenie się przez kilka państw to to coś podobnego :) a dla paranoików pozostaje instalacja jakiegoś linuxa na penie i łączenie się z netem przez np telefon większość nowych tel na to pozwala a net nie jest drogi np w play, korzystając z wszystkiego naraz namierzenie jest chyba nie możliwe.

a poza tym nie rozumiem czego się martwicie i czego gościa się czepiają , sprzedawał salvie kiedy była legalna tak samo RC są nadal legalne więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, to tak jak bym dostał wezwanie na policje bo zamawiałem powój hawajski w styczniu kiedy był legalny bo co bo może mam jeszcze?
Ostatnio zmieniony 21 września 2009 przez rezystor83, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
rezystor83 pisze:
a poza tym nie rozumiem czego się martwicie i czego gościa się czepiają , sprzedawał salvie kiedy była legalna tak samo RC są nadal legalne więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, to tak jak bym dostał wezwanie na policje bo zamawiałem powój hawajski w styczniu kiedy był legalny bo co bo może mam jeszcze?
No właśnie zamawiam sobie teraz RC, jest legal i wszystko spoko, za rok zdelegalizują, pobiorą typowi wyciągi z konta gdzie moje dane jak na dłoni i będą ciągać po komisariatach? Co to za skurwysyństwo, od kiedy prawo działa wstecz?

"Siemanko, Elo, nie jestem świeżakiem" Nosz do chuja wafla, ale zajebisty kamuflaż :D
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
Sytuacja jest inna, nie chodzi raczej o to, co napisał rezystor83 . Żadne wstecz znaczy.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 210 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rezystor83 »
Mi właśnie o to chodzi ze nie działa wstecz,to tak ja by karać 90 letniego dziadka za to ze w okresie międzywojennym sprzedawał w aptece heroine. druga sprawa to kiedyś wszedłem na jakieś forum policyjne nie pamiętam jakie link był gdzieś na hyperreal z tego co tam wyczytałem to oni bardzo często siedzą na stronkach typu hyperreal a wysyłając jakiegoś maila do pana xxxx nawet nie z zapytaniem o rc jeśli pan xxx odpowie da się bardzo łatwo ustalić IP po nagłówkach,przeciętna osoba może dowiedzieć się po tym miejsce miasto zamieszkania czasem nawet ulice ONI mają większe możliwości więc trzeba uważać a używanie jakiegoś tora bądź VPN daje jakieś poczucie bezpieczeństwa.
  • 1530 / 9 / 0
a wysyłając jakiegoś maila do pana xxxx nawet nie z zapytaniem o rc jeśli pan xxx odpowie da się bardzo łatwo ustalić IP po nagłówkach,przeciętna osoba może dowiedzieć się po tym miejsce miasto zamieszkania czasem nawet ulice ONI mają większe możliwości więc trzeba uważać a używanie jakiegoś tora bądź VPN daje jakieś poczucie bezpieczeństwa.
Ale po co aż tak to komplikować? Chyba, że mają jakieś podejrzenia co do kogoś i potrzebują konkretnego dowodu. Ogólnie to będąc na każdym forum, gdizekolwiek w internecie mają nasze IP na wyciągnięcie ręki. To nie jest problem. Nie raz spotkałem się na necie z sygnaturką gdzie było coś w stylu "you ip is XXXX". Póki RC jest legalne to na jakiej podstawie mają mieć prawo czepiania sie danych osobowych?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 76 / / 0
Dostał ktoś wezwanie ostatnimi czasy?
Uwaga! Użytkownik ruusujuuriuute nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
na ifp(sów) wyczytałem, że pieski mają taki patent:

wysyłają pm/mejla z linkiem do obrazka/filmiku/czegokolwiek na swoim sewerze i potem (jeśli się ktoś złapie) sprawdzają logi z ip i mają Twoje ip.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.