Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 608 / 9 / 0
@gynoid
Może i racja, przesadziłem z warzywem, niemniej wydaje mi się, że libido, motywacja, pewność siebie i kilka podobnych są nierozdzielne, jedno leci w dół a cała reszta podąża
  • 909 / 19 / 0
Hm, spróbuję w to uwierzyć, może zadziała. Jednak patrząc po sobie widzę, że są rozdzielne.
  • 630 / 3 / 0
Patrząc po sobie. A może u facetów ten mechanizm działa inaczej?
  • 368 / 7 / 0
Moja babka miała schizofrenię i to ciężką sam nie wiem co się ze mną dzieje. Próbuję fluoksetyny i jest naprawdę ciekawie mogę przełączać się między myśleniem a czuciem. Np. robiłem proste zadania z technologii postaci leków, baby na sali śmiały się ze mnie i mojego pisma chciałem kurwy zajebać nożem poczuć ich krew i gówno ale skupiłem się na prostej matematyce a te durne pizdy ledwo nadążały, całkiem straciłem żądzę mordu. Żeby stężenia tak zajmowały umysł DAUNY !!! Też czujecie podobnie ?
  • 608 / 9 / 0
Nie sprecyzowałem się, oczywiście dotyczy to tylko facetów. Zapewne wpływ testosteronu na kształtowanie się mózgu itd
  • 784 / 28 / 0
Zieleń pisze:
@gynoid
Może i racja, przesadziłem z warzywem, niemniej wydaje mi się, że libido, motywacja, pewność siebie i kilka podobnych są nierozdzielne, jedno leci w dół a cała reszta podąża
ależ nie przesadziłeś. Libido to nie tylko popęd seksualny, ale ogólnie energia życiowa, wyrażająca się również w popędzie seksualnym. Depresja = zerowe libido, w tym brak popędu. Z kolei w manii, ekstremalnym naładowaniu energią, popęd tryska uszami.

ave libido!
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 5 / 0
Antydepy na nic nie szkodzą oprócz uzaleźnienia od dobrego samopoczucia,jakkolwiek by to brzmiało....Musisz brac żeby żyć,nie żyjesz po to żeby brać...Myśleć ziomki :-D
  • 155 / 3 / 0
Z libido moze byc duzy problem przy dluzszym braniu ssri, w moim przypadku paroksetyna byly problemy z sexem na dluzszy czas, po 2,moze 3ch miehisiacach od odstawienia minelo.
Obecnie biore mirtazapine i srednia dawke sertraliny i moge smialo powiedziec nie ma tych problemow, miks z trazadonem tez powinien byc na +
  • 19 / / 0
zrytyłeb pisze:
Dla mnie SSRI to najgorsze ścierwo jakie wymyślił szalony naukowiec-nie dosc ze czyni z człowieka automat wyprany z emocji to kładzie libido lepiej niz chemiczna kastracja-jak facet nie ma libido to w zasadzie jest kaleką -SSRI moze i skutecznie tłumią lęki kosztem emocjonalnej głębi ale jak mozna mówic o zdrowiu na nich kiedy facet jest zdrowy wtegy gdy ma libido na własciwym poziomie,emocje i namiętności.

Ja nie wiem, może u facetów jest inaczej...Ja po ssri nie zauważyłam żadnego spadku libido. Chyba jest wręcz przeciwnie :-) I nie czuje się wyprana z emocji - fakt, że mniej przejmuje się bzdurami jest tylko zaletą w tym przypadku.I w każdym innym :)
  • 909 / 19 / 0
To dlaczego facet kradł moje SSRI? 8-(
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.