Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 129 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GANJA ZAGOR »
wino najlepsze z pozeczek wedlog mnie;)));D w sklepach u mnie za 5,39;)))

[Wino - wątek ogólny]
Uwaga! Użytkownik ganja ZAGOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Carlo Rossi to konkretnie spartolone wino. A skoro mowa o mołdawskich to gorąco polecam Francusko-Mołdawskie Cabernet Sauvignon genialne.
  • 494 / 27 / 0
Masz na myśli firmę Kyazzak. Faktycznie jest nawet spoko, ale w Mołdawii całkiem nieźle udaje się też Chablis oraz jakieś lokalne odmiany, których nigdzie indziej nie uświadczysz, chociaż mistrzami własnych, kurewsko starych zresztą odmian - starożytność Panie - są Gruzini. Bo Cabernet Sauvignon to taki chwast wśród winogron - prawie wszędzie dobrze się udaje.
Jeżeli chodzi o ten rejon świata, to zdecydowanie odradzam Rumunię /winnice zostały skolektywizowane i przez lata produkowano tak jakieś chuj wi co/, Bułgaria też dalej jest do banii, na Węgrzech są chyba dwie przyzwoite winnice, z czego jedna robi Tokaje /ja akurat kurewsko nie lubię/ a druga przyzwoity Egri Bikaver, który nieco zaczyna przypominać ten z przed 2 wojny, po której został zastąpiony czerwonymi sikami sprzedawanymi hurtem.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Ja akurat lubuje się w węgierskich tokajach . A co do Cabernet Sauvignon to chwastem nie jest ,jest za to odmiana bardzo wytrzymałą ( zapewne dlatego jest tak popularna) Jest również bardzo wyrazista w smaku co potrafi urzec winiarza wychowanego na domowych (owocowych) winach, takiego jak ja. Moim skromnym zdaniem Mołdawianie opanowali świetnie sztukę wyrobu wina z tej właśnie odmiany. No ale jak się rzekło De gustibus non est disputandum.
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
Der Neu a ile tego winka tak średnio pijesz? U mnie właśnie dwie podwójne butle Sofii lecą. Jest bardzo przyjemna lepsza od piweczka, heh o drugach zapomniałem a alkohol mi się ciągle po nocach śni, podobno po białym winku mniejszy kac :-)
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Sofia to gówno.
Nawet taki jeden Bulgar mi to mówił.
I'm broken.
  • 354 / 4 / 0
Sofia jest super po całej nocy drinkowania na razie nie mam kaca tylko melancholię alkoholową :-) A co jakieś brudasy mówią hehe joke of coz
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 27 / 0
Piję dwie butelki wina raz w tygodniu.
O ile mi coś nie odjebie i nie wypiję zamiast wina np. 18 piw, czy litra wódki. Ale to rzadko. Coraz rzadziej.

Jest takie ruskie zajebiste wino, które myślę że przypadłoby Ci bardzo do gustu. Jak znajdę w necie to wstawię linka.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009 przez Der neue Rauschstoffbenutzer, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 354 / 4 / 0
Hihi byle nie ten szampan Igriskoje fajny jest ale nie w takich ilościach już go nie tykam ;-)
  • 494 / 27 / 0
Nie, nie mogę znaleźć, jest dostępne w realach białe słodkie ruskie wino, napis kremlowskie czy coś w ten deseń, 16 koni, pyszne. Tak esencjonalne jakby było robione z podeschłych gron - cena jakoś między 18 a 24 zł. Jedno wystarczy.
Massarda czy coś w podobie.
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.