Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 29 / 0
Toudy pisze:
hmm pozbywają sie? smartshop ma ethnoshop i shaman równiez. Mówisz ze nawet Morning glory nam zabiorą????
W MO, smartshopie i ethnoshopie nie ma już morning glory, został tylko shamanshop. Na dobrą sprawę
nie mogą zabrać czegoś co jest legalne. Może wrzucą nasiona z powrotem po wejściu ustawy ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
ja tam w smartshopie widze:
https://www.smartshop.pl/ipomea-tricolor-p-272.html
i w shamanshop tez:
http://www.shamanshop.pl/sklep/advanced ... ng&x=0&y=0

Moze poprostu na magicznym się skonczył?
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2009 przez Sky, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2129 / 29 / 0
@sky, faktycznie jest, wczoraj szukałem i nic nie mogłem znaleźć a szukałem pod hasłem " nasiona ".
btw, ktoś tego próbował ? Niech ktoś w końcu zda relację.
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
ja już się wkurzyłem bo nikt nie chce napisać co i jak. Kupiłem 20 g za 2-3 dni jak dojdzie zdam relację
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Wracając do ekstrakcji nasion to aceton jako polarny rozpuszczalnik może zostać użyty ale dopiero w drugiej fazie ekstrakcji ( czyli kiedy pozbyliśmy się już substancji cyjanogennych i chcemy wyciągnąć LSA z nasion ), jednakże sugerowałbym spirytus - chodzi o kwestie smakowe.
  • 38 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ce »
Zakupiłem trzy saszetki ipomea violacea (każda po 5g) za jakieś 5zł, po czym zmieliłem nasiona (tu trzeba zauważyć, że zapomniałem przepłukać nasiona, ale mniejsza o to) dość drobno, i zalałem wodą, tak 3/4 filiżanki. Po zalaniu i zamieszaniu wstawiłem do lodówki ok. godziny 18 w sobotę i wyjąłem o 13 w niedziele (19h w lodówce), lecz gdy zobaczyłem filiżankę, w środku zamiast płynu była raczej papka, którą musiałem zbierać łyżeczką z której notabene i tak nie chciała za bardzo spływać, i przypominała mieszanine woda + piasek. W smaku była... taka glutowata (nie mam pojęcia jak to opisać), ale nie było to za dobre...

Teraz pytanie, czy dolać do tego jeszcze (dość dużo chyba) wody, i liczyć, że wyjdzie rzadsze i będzie się dało to przefiltrować, czy starać się jakoś odparować wodę (możliwe by to było w ogóle? Oo)?
  • 2129 / 29 / 0
@Ja bym dolał wody a następnie przefiltrował. Po co chciałbyś odparwować wodę ? W wodzie znajduje się LSA, a w substancji stałej- substancje odpowiedzialne za mdłości, czyli, logicznie rozumując, odparowanie sprawiłoby wymieszanie LSA ze substancjami cyjanogennymi i cała ekstrakcja byłaby bez sensowna.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba2311 »
Witam
Jestem tu nowy, przeglądając forum postanowiłem sobie zrobić konto i spytać Was o jedną rzecz
Tzn zeby ktos z Was kto mial z tym doczynienia napisał co i jak bym musiał zrobić jak juz bede mial nasiona morning glory :>
  • 38 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ce »
przeglądnij kilka stron wcześniej, już zostało opisane, nawet dla mnie bodajże Kuba wyjaśniał dokładniej co i jak.

Jak chcesz się dowiedzieć jak to działa, to ja jutro prawdopodobnie spożyje te 15g i opiszę co i jak.
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sensi Man »
Dziś zamówiłem z MO dwie paczki po 10g. W weekend planowana aplikacja, prawdopodobnie przyjęcie pod język. Jak na pierwszy raz z powojami, mam nadzieję, że będzie odpowiednio. Opiszę co i jak. ;)
Give me the chocolate and nobody gets hurt >.>
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.