znAjomi zachwalali, ale w moim odczuciu troche kupa.
szkoda. fajny scenariusz, spiepszyli sprawe.
tylko potem słyszałem że całkiem fajny film , a że nowy to sobie wpisałem :-)
nie no ja wychodze z zalozenia ze wszystko to co wkreca sie na trzezwo, po uzywkach typu zielsko, koda wkreca sie x razy bardziej, kazdy chyba wie co mu odpowiada
Ja widzę różnicę między tym, co dobrze mi oglądać na kodeinie i tym, co lepsze na trzeźwo.
Mi (mnie?) na kodeinie odpowiadają właśnie filmy, które nierzadko w zwykłych okolicznościach by mnie uśpiły. Takie gdzie jest więcej nastroju, krajobrazów, rozmyślań, a mniej akcji. Te, które na trzeźwo wydają się nudne i powolne.
Często też zdarza mi się, że oglądam jakiś ogólnie uznany film, a na mnie nie robi wrażenia, wydaje się zbyt rozciągnięty, a treść "rozrzedzona". Na kodeinie łatwiej jest odpowiednio podejść do takiego "dzieła" i znaleźć "to coś".
Innymi słowy - nawet jeżeli film jest marny albo jeżeli jest dobry, a Ty tego nie dostrzegasz, na kodeinie może Ci się wydać niezwykły.
Polecam "Podwójne życie Weroniki". Na kodeinę i na trzeźwo.
ksionc pisze:
Za to każdy opiatowiec powinien obowiązkowo obejrzeć najbardziej opiatowy serial na świecie czyli "Twin Peaks"
http://miasteczko.twin.peaks.filmweb.pl/
ze swojej strony polecam też serial "carnivale"
a ja ostatnio kodeinowe wieczory spędzam z dr.housem:) fajnie jest tylko czasem już za bardzo sobie wkręcam te wszystkie objawy dziwnych chorób.....
Catherine Deneuve w roli głównej.
Kadr na zachętę (bohaterowie godzinę po przyjęciu kodeiny z antka):
http://img36.imageshack.us/img36/8421/s ... 272lac.jpg[/img]
Nie ma to jak stare polskie filmy o heroinistach/kompociarzach:)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.