Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
asentra + tegretol dotychczas bylo gorzej, efekty sie niwelowaly. Az do wczoraj, wszystko sie zemscilo, czegos takiego nie mialem dawno ;)
  • 47 / / 0
Od jakiegoś czasu łykam sertralinę (antydepresant) rano w dawce 50mg i mianserynę (psychotropowy) 30mg na noc na dystymię i w zasadzie nie zauważyłem wpływu na jakość bani. 2 lata temu zażywałem wenlafaksynę i również nic nie odnotowałem. Co innego tolerancja na samo THC.
  • 397 / / 0
Witam.
Myślę, że taki wątek byłby bardzo użyteczny, gdyż mj jest najpopularniejszym narkotykiem i na pewno ludzi nie raz się zastanawiali czy mogą zapalić podczas przyjmowania innych substancji.

Z mojej strony: czy istnieją jakieś przeciwwskazania do palenia jeśli przyjmuję:
Omeprazol (lek z grupy IPP)
Aceklofenak (NLPZ, pochodna kwasu octowego)
Sulodeksyd (glikozaminoglikan, lek przeciwzakrzepowy)

Czy przyjmując te leki, mogę palić mj?

Pozdrawiam
Ekson

scalono - TiJaz

Muszę podbić temat, gdyż jest to sprawa pilna. Proszę o jakiekolwiek rady (związane z tematem)
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 158 / 6 / 0
Ja bym palił. Wydaje mi się, że ryzyko jest żadne
  • 1081 / 32 / 0
Z moja obecna wiedza nei ma przeciwskazan aczkolwiek nie namawiam do palenia czegokolwiek
  • 397 / / 0
Martwiłem się przede wszystkim wpływem THC na układ krwionośny, zważywszy, że sulodeksyd działa przeciwzakrzepowo.

Dzięki za odpowiedzi

scalono - TiJaz

Nie chcac robic zbednego syfu, spytam tu.
Czy na te leki moge pic alkohol?
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 1081 / 32 / 0
alko nie ma wplywu na wchlanianie Omeprazolu oraz jego dzialanie
wniosek-Brak przeciwskazan
Aklofenak-alkohol wzmaga siłę działania oraz toksyczność diklofenaku wiec bym raczej odpuscil (lub maxymalnie 2 slabe browary nie bezposrednio z lekiem)
Sulodeksyd-przeciwskazan wiekszych nie ma
  • 2372 / 57 / 0
Z omeprazolem wpierdalałem też DXM'y, kodę, fugę, alko hektolitrami, dużo gibonów i nic się nie stało złego.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 63 / 10 / 0
Od miesiąca łykam raz dziennie rano Solian 100mg. Normalnie palę ziółko do tego, faza na pewno mocniej trzyma. Dopiero po pięciu godzinach zeszły ze mnie Opary Ostateczne :D a zwykle mijają po trzech, nawet jeśli sort jest pierwsza klasa. Żadnych kardio-skutków ubocznych nie odnotowałam. Chyba zatem można spokojnie łączyć obie substancje. Powiedziałabym, że nawet się bardzo fajnie ze sobą komponują. Zero dołów czy zamułki- cały czas pozytywne myśli i czyny. :D
Niektórych filmów nie znajdziesz na torrentach... ;)
  • 3959 / 149 / 0
owszem, zielsko na antydepresantach dziala mniej schizujaco ale tez dzieki temu latwiej sie wjebac i obudzic po 2 latach "o kurwa, od 2 lat pale tylko zielsko i nic wiecej nie robie". ;-)

beztroska 100%

jak ktos sobie moze na to pozwolic to oczywiscie, czemu nie. :-D
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?