Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
Czy wszystkie narkotyki powinny być legalne, dostępne dla dorosłych normalnie jak papierosy w kiosku?
Tak
93
63%
Nie
54
37%

Liczba głosów: 147

ODPOWIEDZ
  • 440 / 4 / 0
Nie rozumiem, co ty porównujesz? O ile wiem za próbę samobójstwa nie idzie się do więzienia. Myślę, że drobna systematyka jest zachowana, skoro kierują się właśnie takimi zasadami. Pytasz mnie o logikę, czy sprawiedliwość?
Jeżeli słyszałeś przypowieści starszych ludzi, to na pewno coś o tym wspominali. Państwo pozwala Ci się zaćpać ścierwem, tylko możesz ponieść tego odpowiedzialność karną. Z tym cięciem chuja i dworcem, też nie rozumiem analogii. Raczej nie obchodzi mnie to, czy jakiś pajac z pociętym ciałem znajdzie prace, bo to zależy od pracy i mentalności pracodawcy.

Ciesze się, że mogłem Ci odpowiedzieć.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Niestety ludzie nie dorośli jeszcze do anarchii.

wątpie ,by kiedykolwiek dorośli (mimo dyskusji z sundazedem nadal ,niczym krowa albo beton zachowuje swój sceptyczny pogląd wobec anarchii)
a jakby wszystko było legalne, to nie istniało by państwo i policja więc w sensie ogólnym jest to, tak jakby nie na ręke społeczeństwu.

tak ,zdelegalizowanie takich narkotyków to mimo wszystko dobry "wentyl bezpieczeństwa" -poza tym fakt nielegalności dragów i wszechobecna propaganda anty-narkotykowa pełni jednak rolę filtracyjną - mniej osób po nie sięga ,a to chyba lepiej. (zdaje sobie sprawę ,że to bardzo ogólnikowe wnioski ,ale jednak prawdziwe)
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
lithi, zamykają, ponieważ jesteś wtedy podejrzana o niestabilność psychiczną, a niestabilność psychiczna może zagrażać otoczeniu. wszyscy wokół wmawiają Tobie i sobie, że to dla Twojego własnego dobra, ale tak naprawdę chodzi im o siebie. i dyskusja przecież nie jest o legalności wszystkiego, tylko wszystkiego, co dana osoba może zrobić samej sobie. inwazja na przestrzeń prywatną innych osób przestępstwem była, jest i być musi, bez policji się nie obejdzie i nie o anarchię tutaj chodzi (która, swoją drogą, nie ma nic wspólnego z likwidacją rządu i policji, chyba, że w swojej infantylnej definicji).

feydewey, e, już któryś raz piszę - przed wojną z narkotykami nie było problemu narkomanii. tzn. oczywiście, że był, ale w takim samym stopni jak teraz, o ile nie mniejszy. jedyny problem jest teraz, gangi, nielegalna produkcja narkotyków i dilerzy, którzy mają w dupie, czy sprzedają dragi osobie dorosłej, czy dzieciakowi z podstawówki.

Zielone Karty, o logikę mi chodzi. już odłóżmy te samobójstwa, bo widzę, że to ciężko przetrawić, ale czemu mogę sobie rozpierdolić mózg i wątrobę alkoholem, pobić własną żone i dzieci, rozjebać pół domu na agresorze, ale nie mogę podziurawić sobie płuc trawą, a potem leżeć spalony jak świnia przez pół dnia? pewnie, że pobicia i destrukcja są karalne, ale właśnie tak być powinno, a nie sam katalizator, który przecież różnie działa na różne osoby. nożem można pokroić chleb, albo kogoś zadźgać. może zdelegalizują noże?
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2008 przez idn, łącznie zmieniany 1 raz.
szatan
  • 440 / 4 / 0
Zdelegalizować Noże! Tak, to jest idea! Nie chce więcej widzieć noży.

Jestem czarownicą!!
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 714 / 45 / 0
Zielone Karty pisze:
Zdelegalizować Noże! Tak, to jest idea! Nie chce więcej widzieć noży.
A widelce?
skakanka
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
A mnie łyżki wkurwiają.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 440 / 4 / 0
innuendo pisze:
A mnie łyżki wkurwiają.
To ty jesteś cwaniak?
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
feydewey, e, już któryś raz piszę - przed wojną z narkotykami nie było problemu narkomanii. tzn. oczywiście, że był, ale w takim samym stopni jak teraz, o ile nie mniejszy. jedyny problem jest teraz, gangi, nielegalna produkcja narkotyków i dilerzy, którzy mają w dupie, czy sprzedają dragi osobie dorosłej, czy dzieciakowi z podstawówki.

Racja.
btw: idm ,zarzuciłbyś linka do płytki arcnym - flowers? (z tematu schizowa muzyka wspominałeś o tym dj'u)
nie ma offtopa!
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
dodałem do tamtego posta. link jest dla spostrzegawczych. ;)
szatan
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Madrze piszesz idn.
feydewey pisze:
już widzę tego samobójce ,który szuka estetycznych sposobów do samobójstwa - dbając o treść żołądka osób towarzyszących i zdrowie psychiczne ewentualnych świadków. samobójstwo to największy czyn egoistyczny - w dupie ma głęboko taki typek wszystkich poza sobą
Dlaczego mialby sie nimi przejmowac? To ich problem, ze sa uzaleznieni od jego obecnosci. Moje zycie i moge z nim zrobic, co chce. Nie prosilem sie na ten swiat, a przynajmniej nic o tym nie wiem. Panstwo nie ma prawa mowic mi, co jest dobre, a co zle. Tym bardziej, ze jest rzadzone przez politykow, ktorzy kantuja jak moga i jeszcze glosza jacy sa wspaniali. Zmieniaja swoje poglady jak w kalejdoskopie, byle tylko dorwac sie do koryta.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.