greenthumb pisze: tak i wydaje mi sie ze palenie najbardziej odwadnia gdy sie spizgamy na wieczór i pojdziemy spac organizm nie dostaje wody do procesu nawadniania organizmu której normalnie w ciągu dnia byśmy sie napili i organizm by jakos sobie poradzil z tym odwadnianiem. A tak to chyba wilgoci z powietrza przez skórę raczej nie wchłoniemy....
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Zaś jeśli zioło jest stosowane przez ludzi z odpowiednim metabolizmem - czy to przez stres, czy to przez dbanie o zdrowie ciała (siłownia, sztuki walki, biegi, spacery), to weed of wisdom może spowodować u nich spadek masy ciała. Ale to wypala się woda podskórna i tłuszcz. Trzeba pamiętać o odpowiedniej diecie, żeby nie zabrakło cukrów i białek no i wody, najlepiej źródlanej.
Zasadniczo zioło jest dobre na wszystko, trzeba się tylko z nim zgrać :-)
edit: więcej ludzi będzie mogło jej pomóc
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Po pierwsze zioło przyspiesza metabolizm - ergo 'gastrofaza' i apetyt na słodycze. Jeśli organizm ma tendencję do tycia - czy to genetyczną, czy ze względu na tryb życia, będzie się robił pączusiowaty.
Zaś jeśli zioło jest stosowane przez ludzi z odpowiednim metabolizmem - czy to przez stres, czy to przez dbanie o zdrowie ciała (siłownia, sztuki walki, biegi, spacery), to weed of wisdom może spowodować u nich spadek masy ciała. Ale to wypala się woda podskórna i tłuszcz. Trzeba pamiętać o odpowiedniej diecie, żeby nie zabrakło cukrów i białek no i wody, najlepiej źródlanej.
Zasadniczo zioło jest dobre na wszystko, trzeba się tylko z nim zgrać ]
szybki metabolizm= chudnięcie
wolny= tycie
Sugerujesz ze stres normalizuje metabolizm ? Podczas stresu wydziela się kortyzol który działa katabolicznie i to on może powodować spadek masy mięśniowej i zatrzymanie wody w organizmie, a nie jak piszesz jej spalanie cokolwiek spalanie wody miałoby oznaczać.
mj nie przeszkadza w budowaniu masy mięśniowej, przekonałem się po sobie ;] Jedyną przeszkodą jest spadek testosteronu.
Nigdy nie spotkałem się z działaniem moczopędnym mj, skąd wasze rewelacje ? To, że się chce po niej pić nie oznacza, ze organizmowi brakuje wody.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze: Nigdy nie spotkałem się z działaniem moczopędnym mj, skąd wasze rewelacje ? To, że się chce po niej pić nie oznacza, ze organizmowi brakuje wody.
Nie ważne ile ważę i ile mam wzrostu. Tak w sumie niby mało schudłam, bo jakieś 7 kg, ale dla mnie to dużo i chcę je z powrotem!!!
A z tym piciem to chyba po każdej używce chce się pić. (sorry)
Ja przez fukanie już jakoś przyzwyczaiłam się do odczuwania ciągłego pragnienia i jest dla mnie jakoś mniej niekomfortowe - przez co trochę za mało piję.
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj
WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe