greenthumb pisze: tak i wydaje mi sie ze palenie najbardziej odwadnia gdy sie spizgamy na wieczór i pojdziemy spac organizm nie dostaje wody do procesu nawadniania organizmu której normalnie w ciągu dnia byśmy sie napili i organizm by jakos sobie poradzil z tym odwadnianiem. A tak to chyba wilgoci z powietrza przez skórę raczej nie wchłoniemy....
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Zaś jeśli zioło jest stosowane przez ludzi z odpowiednim metabolizmem - czy to przez stres, czy to przez dbanie o zdrowie ciała (siłownia, sztuki walki, biegi, spacery), to weed of wisdom może spowodować u nich spadek masy ciała. Ale to wypala się woda podskórna i tłuszcz. Trzeba pamiętać o odpowiedniej diecie, żeby nie zabrakło cukrów i białek no i wody, najlepiej źródlanej.
Zasadniczo zioło jest dobre na wszystko, trzeba się tylko z nim zgrać :-)
edit: więcej ludzi będzie mogło jej pomóc
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Po pierwsze zioło przyspiesza metabolizm - ergo 'gastrofaza' i apetyt na słodycze. Jeśli organizm ma tendencję do tycia - czy to genetyczną, czy ze względu na tryb życia, będzie się robił pączusiowaty.
Zaś jeśli zioło jest stosowane przez ludzi z odpowiednim metabolizmem - czy to przez stres, czy to przez dbanie o zdrowie ciała (siłownia, sztuki walki, biegi, spacery), to weed of wisdom może spowodować u nich spadek masy ciała. Ale to wypala się woda podskórna i tłuszcz. Trzeba pamiętać o odpowiedniej diecie, żeby nie zabrakło cukrów i białek no i wody, najlepiej źródlanej.
Zasadniczo zioło jest dobre na wszystko, trzeba się tylko z nim zgrać ]
szybki metabolizm= chudnięcie
wolny= tycie
Sugerujesz ze stres normalizuje metabolizm ? Podczas stresu wydziela się kortyzol który działa katabolicznie i to on może powodować spadek masy mięśniowej i zatrzymanie wody w organizmie, a nie jak piszesz jej spalanie cokolwiek spalanie wody miałoby oznaczać.
mj nie przeszkadza w budowaniu masy mięśniowej, przekonałem się po sobie ;] Jedyną przeszkodą jest spadek testosteronu.
Nigdy nie spotkałem się z działaniem moczopędnym mj, skąd wasze rewelacje ? To, że się chce po niej pić nie oznacza, ze organizmowi brakuje wody.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze: Nigdy nie spotkałem się z działaniem moczopędnym mj, skąd wasze rewelacje ? To, że się chce po niej pić nie oznacza, ze organizmowi brakuje wody.
Nie ważne ile ważę i ile mam wzrostu. Tak w sumie niby mało schudłam, bo jakieś 7 kg, ale dla mnie to dużo i chcę je z powrotem!!!
A z tym piciem to chyba po każdej używce chce się pić. (sorry)
Ja przez fukanie już jakoś przyzwyczaiłam się do odczuwania ciągłego pragnienia i jest dla mnie jakoś mniej niekomfortowe - przez co trochę za mało piję.
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj
WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.