Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Przychodzi naćpana córa do domu... Co robisz?
Mówisz : A ja w twoim wieku...
11
8%
Bijesz ją dotkliwie...
8
6%
Przeszukujesz jej kieszenie ( bo może jeszcze coś zostawiła na później)
10
7%
Podajesz jointa
10
7%
Odbywasz z nia poważna rozmowe , na temat narkotyków
80
59%
Każesz wejść na https://hyperreal.info/
17
13%

Liczba głosów: 136

ODPOWIEDZ
  • 3523 / 55 / 0
gynoid pisze:
yam'teoretyk pisze:
To ja chyba jestem skrajnie odczłowieczony. Chłodna kalkulacja. Wczoraj ktos mnie utrzymywał, dziś ja musze kogos, by w przyszłości ktoś mnie.
Toż właśnie piszę, że to nie jest odczłowieczenie.

Kiedyś widziałam kłótnię ludzi - jeden ma dzieci, drugi nie ma i nie chce. Oczywiście człowiek nr 1, czyli rodzic, wystosował najpiękniej opisujący miłość macierzyńską argument]
Przejmiemy modę z zachodu na oddawanie dzidków do domu starców. W sumie to nas oddadzą :-/
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 57 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Daimonion »
WildMonkey pisze:

Przejmiemy modę z zachodu na oddawanie dzidków do domu starców. W sumie to nas oddadzą ]

- Ej, Monkey - nie bój nic, młodzi jesteśmy, zdrowi i długie życie przed nami, no nie? :-D Jak my się będziemy starzeć i pierniczyć, to już będzie Ghost In The Shell-cyberpunk-nanotechnologię/klonowanie/iinnebajery - zcyborgizujemy sobie ciała ale zostawimy po staremu układy nerwowe - być może wtedy nawet będzie można je 'podreperować'. And the eternity of being a junkie lies before us. Seen? ;-)

Co do wątku... wszystko zależy. Nie mogę zadeklarować za żadną z odpowiedzi, bo 'córka córce nierówna' - i wiekiem, i temperamentem i w ogóle duszą. Nie potraktuję 10-latki lub 12-latki tak jak 15 lub 19-latkę.
Tak samo kiedy (o której godzinie) wróciła?
Czym była naćpana?
And many many more questions to answer.

Na pewno bicie odpada - uważam, że agresja rodzica na własne dziecko jest chora, niewłaściwa i... no po prostu, podniesienie ręki na kogoś, kto jest owocem mojej miłości; kto mnie kocha i kogo ja kocham - jest po prostu pojebane.
Dzieci te będą dorastać najpierw fajka
, browarek i pewnego wieczoru zobaczysz swoja pociechę naćpaną ,prawie jak ty w latach świetności...
Ehm, wiesz, że nie u wszystkich to tak wyglądało? A określenie 'lata świetności'... heh ;-)

Co byś zrobił? Jak byś zareagował/zareagowała gdyby twoje dziecko powiedziało Ci o kłopotach z dragami...
Kłopotach? Whatcha' mean by kłopoty? Uzależnienie? Wpierdolenie w handel? Problemy z psiarnią? Suszą męczącą outdoora? Bi mor spisyfik men.

A ja w twoim wieku...
--> Tzn. w jakim wieku?

Przeszukujesz jej kieszenie ( bo może jeszcze coś zostawiła na później)
--> Genialny sposób aby albo złamać wolę własnego dziecka - jeśli pozwoli się bez problemu obszukiwać - albo zrobić z siebie 'starych popierdoleńców', przeciw którym trzeba się buntować. A jak rozumiem bycie 'pociechą' to okres mniej więcej zachodzący zakresem na okres dojrzewania, aye?

Podajesz jointa
--> :rolleyes: --> :nuts:

Odbywasz z nia poważna rozmowe , na temat narkotyków
--> To naaajprędzej.

Każesz wejść na https://hyperreal.info/
--> Taaaaaa, pięć razy... ;]

Peace
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2008 przez Daimonion, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Daimonion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Prawdę pisząc to nie wiem co bym zrobił. To zależy od wieku, substancji, okoliczności. Im dziecko by było starsze, tym inna byłaby moja reakcja. Kto wie czy bym sam baki nie zaproponował? :D No hyperreal.info to ja bym raczej nie polecił %-D Jeszcze by dzieciak dowiedział się jaki stary ma nick, znalazłby TR'y i o mamo ;] Od razu po wpadce bym keyloggery zamontował i bym histe w przeglądarce sprawdzał :o) To jest dośc ciekawa sprawa, jak my - ćpuny byśmy zareagowali. Coraz dogłębniej się zastanawiam i naprawdę nie wiem co bym zrobił, jest tyle możliwości...
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
WildMonkey pisze:
Przejmiemy modę z zachodu na oddawanie dzidków do domu starców. W sumie to nas oddadzą :-/
Nie w tym rzecz. Miałam raczej na myśli to, jak ktoś może uważać siebie za kochającego rodzica, skoro w posiadaniu dzieci niemalże najważniejszą rzeczą jest to, że będą się mogły nim opiekować, kiedy już będzie stary.
Taki żywy plan emerytalny.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 23 / 1 / 0
Zdrowymi poglądami zasiany ten wątek, gratz!
Ja już nic nie muszę dodawać. ; F
Uwaga! Użytkownik fastnick1oo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
x
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2008 przez virtual_high, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: The Bride »
I nawet nie umarł śmiercią naturalną, został zamordowany.
Uwaga! Użytkownik The Bride nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
a niedawno wypruli mu wnętrze i zastąpili jakąś sztuczną tkanką któa dopiero nabiera koloru :cool:
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Co wy pitolicie? H żyje i ma się dobrze. Co prawda była reanimka, kilka razy 360, adrenalina do rdzeniowo... Ale żyje i ma się dobrze %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
a potem ktoś przyszedł krzyknął "Dwie jednostki pavulonu dozylnie !"
i wyjebało knajpe.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.