Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
ogólnie napsize bo ejstem ciekawy

otóż brat mojej kumpeli z klasy, koleś 17 lat w tym roku bedzie miał 18, niekarany, znaleźli przy nim podczas osobistej rewizji 0,4 gr no i zrobili mu wjazd na chate i już nie było tak różowo bo miał na chacie podzielone 15 gietów i jeszcze nie podzielone jakieś 20 gr, dołek 48 h wiadomo, przyznał sie że to jego i że na użytek własny to miał, nikogo z dupy nie zajebał. teraz pytanie co mu za to wszystko grozi ?
Maisssterrr qrwy
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
@przestraszony
Nie wypatruj codziennie wezwania, bo sprawa najmarniej za kilka miesięcy, postaraj się zająć czymś innym, bo się nabawisz nerwicy, i będziesz miał z tym gorszy problem niż z tym całym przypałem.
Niech wypowie się ktoś obeznany w prawie, czy świadek może kłamać na pytanie, które może go obciążać , czy może tylko odmówić odpowiedzi. Jeżeli faktycznie diler się rozsypał i was wydał, to zależy do sprzedania ci jakiej ilości się przyznał (jego interes w tym, żeby wyszło jak najmniej). A jeżeli diler się nie rozpruł, to pies blefował, bo bez jego zeznań ci żadnych zarzutów nie mogą postawić.
Trzymaj się.
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Diler sie na 100% nie rozuprul, bo oni nawet nie wiedzieli kogo wzywaja, tylko po numerach telefony do mnie doszli, zreszta dil nawet nie wie jak sie nazywam gdzie mieszkam itp
Uwaga! Użytkownik przestraszony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
falszywe zeznania.

czy zeznania swiadka to zeznania spisane na papierze, gdize pan suka napisal co nastepuje: swiadek x.x. zeznal, ze nie zna y.y., bla bla, dalsze zeznania, podpis policjanta i twoj na protokole przesluchania swiadka. ?
podpisywales jakies zeznania?
jezeli tylko z nim rozmawiales, to wydaje mi sie ze bedize luz
ale ale..
kurwa, ale sie zjaralem ;0
:-D mialem jakas genialna mysl, ale znowu gdizes uciekla.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
Jeżeli diler sie na pewno nie rozpruł, to mogą ci co najwyżej udowodnić, że z twojego telefonu ktos do niego dzwonil, a to nie jest karalne. Musiałby dilec cie rozpoznac i powiedziec, że od niego brałeś. Jeżeli jestes pewien, ze nic nie powiedzial o tobie, to możesz spac spokojnie
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aga3010 »
otóż brat mojej kumpeli z klasy, koleś 17 lat w tym roku bedzie miał 18, niekarany, znaleźli przy nim podczas osobistej rewizji 0,4 gr no i zrobili mu wjazd na chate i już nie było tak różowo bo miał na chacie podzielone 15 gietów i jeszcze nie podzielone jakieś 20 gr, dołek 48 h wiadomo, przyznał sie że to jego i że na użytek własny to miał, nikogo z dupy nie zajebał. teraz pytanie co mu za to wszystko grozi ?
co do twojego kolegi to na pewno mu udowodnia handel bo kto normalny porcjuje ziolo na własny użytek??? na bank 3 miechy sankcji i potem sprawa.....a wogóle skąd wiesz ze sie przyznał i powiedział ze ma na własny użytek???

a co do kolegi :-D "Przestraszonego" to nic sie nie martw nic absolutnie ci nie zrobią jeśli koleś od którego kupowałes nic nie powiedział o tobie to mozesz być spokojny !!!! pojdziesz na sprawe potwierdzisz to co powiedziałes na posterunku i bedzie luz
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
aga3010 pisze:
a wogóle skąd wiesz ze sie przyznał i powiedział ze ma na własny użytek???
no kumpela siostra tego typa mi mówiła
Maisssterrr qrwy
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
a co do kolegi :-D "Przestraszonego" to nic sie nie martw nic absolutnie ci nie zrobią jeśli koleś od którego kupowałes nic nie powiedział o tobie to mozesz być spokojny !!!! pojdziesz na sprawe potwierdzisz to co powiedziałes na posterunku i bedzie luz
Nie do końca. Dowody/zeznania do obciążenia mogą się ujawnić nawet podczas trwania postępowania w sądzie. Dopiero po zakończeniu sprawy w czasie 21 dni, wyrok staje sie prawomocny. Oczywiście jeśli ktos jest niezadowolny z wyroku lub ma pewne wątpliwości, wnosi w przeciągu 14 dni od zakończenia sprawy odwołanie, potem apelacje i sprawa może zostać rozpatrywana na nowo.

Wyrok prawomocny, może zostać odwołany tylko i tylko wtedy gdy będą naruszone jakieś zasady postępowania karnego, np. osoba, która się zgłosiła nie zostanie przesłuchana :)
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aga3010 »
burek123
no kumpela siostra tego typa mi mówiła
czyli jest juz na sankcji tak? bo jesli zostal zatrzymany na 48 h to watpie zeby jego siostra miała jakies wiadomości o tym co on powiedział chyba ze od adwokata???!!!
Nie do końca. Dowody/zeznania do obciążenia mogą się ujawnić nawet podczas trwania postępowania w sądzie. Dopiero po zakończeniu sprawy w czasie 21 dni, wyrok staje sie prawomocny. Oczywiście jeśli ktos jest niezadowolny z wyroku lub ma pewne wątpliwości, wnosi w przeciągu 14 dni od zakończenia sprawy odwołanie, potem apelacje i sprawa może zostać rozpatrywana na nowo.
Wyrok prawomocny, może zostać odwołany tylko i tylko wtedy gdy będą naruszone jakieś zasady postępowania karnego, np. osoba, która się zgłosiła nie zostanie przesłuchana :)
tak oczywiście masz racje ale z własnego doświadczenia wiem że zazwyczaj to pały chca udupic dilera który rozprowadzał zioło a nie osoby które są swiadkami tak było u nas!!! A nawet jak bedą chcieli sie zabrac za swiadków którym jakim cudem udowodnią ze kupowali od tego typa to dostaną grzywne albo małe zawiasy!!!!Jeśli do niczego sie nie przyzna to nic mu nie zrobią!!!u nas świadkowie sami sie wkopali bo pały wzywaly wszystkich z tel mojego chłopaka (którego złapali) i on nic nie mowil ze oni kupowlai od niego ale łebki spękali i powiedzieli wszystko i sami siebie obciązyli!!! :nuts: także nic się nie przyznawaj to dobrze bedzie
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
własnego doświadczenia wiem że zazwyczaj to pały chca udupic dilera który rozprowadzał zioło a nie osoby które są swiadkami tak było u nas!!! A nawet jak bedą chcieli sie zabrac za swiadków którym jakim cudem udowodnią ze kupowali od tego typa to dostaną grzywne albo małe zawiasy!
To że ktoś sie sam wkopie to zupełnie inna sprawa

Co do grzywny/mandatów... To już powiem ogólnie ;) Jeśli kiedykolwiek złapie was policjant z piwem a miejscu publicznym i będzie chciał wlepić wam mandat, zero stresu. Nie musicie go płacić ;) ale tylko wtedy kiedy jesteście osobami nie pracującymi. Ważność mandatu to chyba 3 lata, ale tego nie jestem do konca pewien
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.