Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 261 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: muertogatito »
u weterynarza.
810 stawek dziennych za to!
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neurastenia »
Polecam doktora Wilczura.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: loola_k »
hmm u weterynarza??
Uwaga! Użytkownik loola_k nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neurastenia »
Lub dr Wilczura
  • 4 / / 0
aha no spoko dzięki.
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2007 przez loola_k, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik loola_k nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
hmm jednak coś mi się zdaje że łatwo i miło to tego nie zdobędę.
pomóżcie...
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
moi kochani forumowcze muszę się wam przyznać ze nieświadomie i całkiem niechcący ale jednak wprowadziłem was w błąd ;-)
napisałem żeby fety z weronalem nie łączyć bo podobno gdzieś czytałem ze to strasznie niebezpieczne
a teraz znowu gdzieś wyczytałem ze przy przedawkowaniu amfetaminy podaje się barbiturany lub na odwrót,
nie ma to jak dokładna i sprawdzona informacja :cheesy:
ale po prostu nie chce mi sie już tego szukać
tak czy inaczej podobno można łączyć barbiturany ze speedem, ja tego sam nie testowałem i chyba szybko tego nie sprawdzę bo obiecałem sobie odpoczynek od fety
pozdro
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aero »
Wiadomo, że nie zaszkodzi, ale ostrożności nigdy nie za wiele. Dobrze, że nie chciałeś nikogo namawiać do łączenia dwóch zupełnie inaczej (odwrotnie) działających substancji. Stosowanie uspokajaczy, tak silnych jak barbiturany albo benzo jest po prostu darem z niebios na zwałe, jaką po przejażdżce oferuje nam spid.
Uwaga! Użytkownik aero nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 14 / 0
hehe
weronal jest bardzo przyjemnym i wychilowanym narkotykiem, niby chce ci sie spać ale jak sie zmusisz do aktywności to po prostu płyniesz przez miasto :D działa tak długo ze wystarczy jedna dawka dziennie i masz święty spokój

ale gdy przychodzi koniec, musisz przestać :(
pierwszy dzień jest wyjątkowo zajebisty!!! palisz dużo ziela i czujesz się rewelacyjnie, ale to tylko dlatego że weronal jeszcze działa, drugi to już kurwa masakra, cały sie trzęsiesz, ręce sie telepią, nie jesteś w stanie nic zjeść, dobrze ze też sie zbakałem jak szmata to sie przynajmniej psychicznie dobrze czułem,
moim zdaniem nastawienie psychiczne jest bardzo ważne aby jakoś przeżyć tego zwała, bo choroba fizyczna choć chujowa to wiadomo że kiedyś w końcu minie, to to mnie trzyma przy życiu :)
do objawów jakie temu towarzyszą dodam jeszcze zajebisty ból wszystkich trzewi i mięśni, kręgosłup kurwa plecy!
nie masz siły się ruszyć, gdyby nie palenie to pewnie wcale bym z domu nie wyszedł:)

najgorsze zostawiam na koniec, noc...
zasnąć sie nie da ni chuja!!! leżysz w łózko i czekasz aż sie zrobi jasno żeby móc wstać i pewnie potem znowu sie położyć, wstaje rano 3 dnia a tu kurwa nadal łapy sie telepią, masakra!!!
a to wszystko po 4 czy 5 dniowym ciągu, choć przyznaje ze na dość dużych dawkach, odmierzanie weronalu zolpidemowym okiem i zolpidemowymi łapami to nie jest najlepszy pomysł ;)

aaa i jeszcze jedno, jak to mawiają starzy górale leki przeciwpadaczkowe a szczególnie barbiturany w połączeniu z alkoholem to trucizna dla móżdżku (tej części mózgu odpowiedzialnej za koordynacje ruchową :) )

nie wiem ile to jeszcze potrwa ale mam nadzieje ze za jakieś 4 dni w końcu się wyśpie :)

wiem że to nie powstrzyma młodych monroe i witkiewiczów przed spróbowaniem tej intrygującej substancji ale cóż,
rozdałem juz cały weronal i nigdy (ciekawe jakie nigdy to jest ;-) )więcej go nie wezmę
trzeba płacić za swoje grzechy, sam sobie zgotowałeś ten los więc teraz czeka cię choroba....

pozdro
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Babri rzeczywiście był miły i sympatyczny a stan po nim bardzo laleczny. Jak wzięłam wieczorem (dawki 400-600mg) na sen to rano było zdecydowanie czuć jego działanie, ale po wypiciu kawki czułam się znakomicie i mogłam spokojnie zaczynać nowy dzień z dobrym humorem i energią do działania. Ciągu żadnego na szczęście się nie dopuściłam więc osobiście nie wiem jak wygląda syndrom odstawienny.
Za to widziałam co się stało z jednym panem, który stracił rachubę i zdecydowanie przesadził z weronalem. Ponad jeden dzień wycięty z życiorysu. Niemożność samodzielnego poruszania się. Funkcje życiowe jak u warzywka. Na koniec kilka dni dochodzenia do siebie. Ale to było do przewidzenia kiedy już ledwo trzymając się na nogach chciał jeszcze troszeczkę bo nie zaśnie %-D Substancja ciekawa tylko uważać trzeba jak na samego szatana :D !
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.