Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: whitewidow »
Mak polny moze być biały rózowy czerwony cieniowany. moze też urosnąć duży mnie te maki polne z ubiegłego roku tak się rozsiały że osiągnęły wilkość maku lekarskiego. a odośnie maków pełnych moje powinny kwitnąc w przeciągu tygodnia dwóch a mam 7 odmian więc mogę powklejac zdjecia. I nie kradnijcie maków bo działkowcy wkładja w nie tyle serca.....
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
ok, obiecuje, że dopóki nie przekwitną, żadnego nie ruszę :) A działkowcy chyba opium nie robią, to co im po tych, co płatki zrzuciły?

Jakbyś mogła wkleić te zdjęcia, to by było super! Tak coś mi się właśnie wydawało, że jeszcze nie kwitną; żadnego jeszcze nie widziałem. Podejrzewam, że druga połowa czerwca jest najlepszą porą na szukanie maków, prawda?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 223 / 5 / 0
KURWA ludzie. nie wpierdalajcie maku polnego ani tego który wyglada jak polny tylko wiekrzy 10 razy.
Ten duzy to mak wschodni i jest bezmorfinowy i kto wie czy nie trujący.
Co do maku polnego to napewno jest niebezpieczny bo był juz gość co ugotował zupe z polnych wypił to i dostał jakis przejebanych ataków epilepsji(gdzies na forum otym było) w kazdym razie skończyło sie na pobycie w szpitalu.

Jedyny mak jaki sie nadaje to ten który ma liście gołe (bez włosków) które przypominają taką sałatę. On zakwitnie póżniej jakos w połowie czerewca właśnie.
Kwiaty mogą byc naprawde różnokolorowe, pełne w środku (jak goździki) albo puste jak mak polny.
Ważne zeby makówka miałą kulisty kształt nie trójkątny ani podłużny tylko kulisty z wyraźnym przewężeniem u podstawy.
I liście mają być jak sałata. gładkie, szerokie, postrzępione z takim jakby białym nalotem.

zresztą dla zainteresowanych jest duckduckgo grafika wpiszcie sobie tam 'mak lekarski' albo 'mak pełny' - TE Są ODPOWIEDNIE.
'mak wschodni' i 'mak polny' - TE SIE DO NICZEGO NIE NADAJą.

powodzenia więc i nie zrobcie sobie krzywdy.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
konkretna, wyczerpująca, satysfakcjonująca odpowiedź.

Dziękować :)

No to teraz już wiemy czego szukać, ale to za jakiś czas.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Właśnie nie wiem co z tym makiem.
Jeżeli widzę jakiś na działce, nawet bezmorfinowy to nie ma on płatków.

Ten mojego sąsiada miał je może z tydzień, albo nawet mniej.
Więc po co im takie roślinki?
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: whitewidow »
Bo to są zajebiste roslinki szczególnie mak pełny w odmianach np czarny albo cieniowany pomarańczowy. A jak w odpowiednich porach wysiejesz to moga kwitnąć na rabatach od czerwca do połowy sierpnia. Odmiana Danisch Frag zupełnie nie wygląda jak mak nawet liscie ma bardziej podobne do maku polnego. Rzeczywiscie mak bardzo szybko przekwita. A ja dodatkowo lubie mieć w swoim otoczeniu rośliny narkotyczne
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
A ja znalazłam ten mak o który chodzi :) Na ćpuńskiej wiosce gdzie mieszka mój chłopak. W chuj tam jest heroiniarzy, większość nie poumierała. Więc trzeba będzie szybko zbierać:P
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
[quote="banshee"]
Na ćpuńskiej wiosce gdzie mieszka mój chłopak. W chuj tam jest heroiniarzy, większość nie poumierała. Więc trzeba będzie szybko zbierać]

Wszystko jeszcze przed Wami.
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Botanik ze mnie żaden, więc pewnie dużo osób mnie wyśmieje:). To jest mak polny (o ile to w ogóle mak)?
http://img379.imageshack.us/my.php?imag ... 065wl2.jpg
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
tak, mak polny.

Nie mogłeś obrócić tego zdjęcia? Prawie kark skręciłem.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 13:23:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750252932'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...