Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 178 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin »
a czyja ? nawet jeżeli uważasz że to nie jego winna, dlaczego cierpieć mają ci co głupi nie są ? z jakiej racji faworyzować takich chłopków roztropków ? (nie chciałem pisać głąbów), a i jeszcze dlaczego to społeczeństwo ma im pomagać gdzie są przyjaciele, rodzina, organizacje charytatywne ?

nie ich winna hmmm moja też nie !
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2007 przez marcin, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 8 / 0
no wlasnie po co budowac podjazdy dla inwalidow w miejscahc publicznych za puibliczne pieniadze, przeciez to nie twoja wina ze sa inwalidami!
Po co szkoly dla uposledzonych po co marnowac pieniadze na leczenie raka pluc! po co po co.

a poza tym to co mowilem lezy rowniez w twoim interesie, jesli kiedys jkm doszedl by dowladzy i doporowadzilby do tego ze mnostwo ludzi nie siwadomych z czym igra popadlo by w opiaty i ktorys z nich pewnego dnia wbilby i strzykawke z ktorej wczesniej on i 10ciu kolegow dawkowalo heroine to moze bys zmienil zdanie.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 1 / 0
nie zmienił bym zdania tylko wyjął bym mojego colta którego mógłbym legalnie kupić i odstrzelił bym mu łeb ! z tymi podjazdami to problemu nie ma bo można projektować od razu z podjazdami i tyle w zależności kto to ma użytkować, czy ktoś mówi że niemożliwe jest prywatne szkolnictwo dla chorych dzieci ? mam w nosie że ktoś nieświadomy igra, na pudełkach były by podobne ostrzeżenia do tych z papierosów !
Uwaga! Użytkownik marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 8 / 0
chyba ze on by pierwszy wyciagnal swojego, bo przy okzji jeblo mu od opiatow na mozg i lubi sobie postrzleac. ;]

no neiwierze, jestes taki naiwny czy juz rzniesz glupa?
na lsd taki napis napewno by nie wsytarczyl "przyjmowanie tej susbtancji moze pwowodowac psychozy". trzeba by uczyc ludzi jak brac dragi zeby nie wpasc, zeby nei miec takich psychoz, zeby umieli przystopowac.

a co do tych podjazdow to niewazne czy zaprojektujesz dom znimi czy chcesz tdobudowywac, dom i tak bedzie z nimi drozszy.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: raphell »
Bo wszyscy od razu braliby dragi. Człowieku skok z 10 pietra jest dużo groźniejszy niż zastrzyk z heroiny. Zlikwidujmy 10 piętra! Tak jestem liberałem i nie przekonasz mnie żebym w dalszym ciągu nie miłował prawa do wolności. To że wy socjaliści uważacie człowieka za było, które samo nie potrafi o siebie zadbać, nie oznacza, że jest tak w rzeczywistości. Socjalizm to chory wynalazek XX wieku. Wcześniej ludzie umieli tak żyć, to dlaczego niby nie umieliby teraz?
Uwaga! Użytkownik raphell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 1 / 0
Tak, chyba że on pierwszy pozostała by mi nadzieja że ktoś drugi go zastrzeli. A czy prohibicja narkotykowa coś tu zmienia w kwestii nauki brania narkotyków ? czy można ludzi nauczyć aby nie wpadali w ciągi ? wiem że jak by było legalne to nikt gowniażowi w aptece by nie sprzedał, (tak prywatnie to jestem za podniesieniem wieku od którego można kupić alkohol/narkotyki/papierosy do 20 roku życia) skąd wiem ? bo było by takie surowe prawo że ten farmaceuta bał by się pomyśleć aby coś nie tak sprzedać !

żadnych działań prewencyjnych, tylko surowa konsekwencja (tj. kary) !
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2007 przez marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 178 / 8 / 0
1. nie uwazam czlowieka za bydlo. uwazam ze ludzie nie sa idealni. danie komus stuprocentowej swobody powoduje uwypuklenie ich wad a nie zalet. dlatego np dzieci nie maja stuprocentowej swobody. dorosli tez nie pwoinni miec, cpuny z hyperreala w znacznej wiekszosci umieja cpac, dlatego wykazuja sie logicznym mysleniem, ale cpuny z hyperreala to odsetek cpunow ktorzy zyja w polsce, jak ktos nie zna konsekwencji tego co robi, nie powinien tego robic (zarowno opiatowiec, jak i farmaceuta).

2. porownywanie skoku z 10 piętra do brania heroiny jest niepowazne. skakanie 10tego piętra nie jest przyjemne (a nawet jesli jest, to nikt nigdy tego nie podtwierdzi nie bedzie mogl opowiedziec o tym komus innemu, nie bedzie mogl wkrecic w to kogos innego)

3. NIE JESTEM ZA PROHIBICJA NARKOTYKOWA. jestem za racjonalna polityką narkotykową, prohibicja jest takim samym debilizmem jak _beztroska_ legalizacja. Ludzie i tak jak beda chcieli to beda cpali, tylko zmaiast porzadnego towaru jakeis gowno. JEstem za legalizacja, ale przy rozwoju edukacji narkotykowej, kontroli sprzedawanego twoaru, otoczeniu opieką psychologiczno-psychiatryczno-lekarską uzytkowników, a moze nawet za wprowadzeniem pozowleń na użytkowanie niektórych rzeczy, wydawanych przez lekarzy - specjalistów.

4. surowe prawo to bajka dla ludzi ktorzy zamiast logiki posluguja sie "chlopskim rozumem". W usa sa kary smierci a przestepczosc proporcjonalnie jest większa niz w polsce (m.in dzięki nie ograniczonemu handlu bronią, popularne są tam napady z bronią w ręku). PRzestępcy nie myślą o konsekwencjach swojego czynu. Zaden przestepca nie zaklada ze moze zostac zlapany. Z reszta co za roznica czy 10 lat czy 20 lat, myslisz ze przestepcy sobie mysla "10 lat to szybko minie, ale 20 to juz lepiej nie ryzykowac"? przeciez to smieszne.
Poza tym przestępcy sa przekonani ze nie robia nic zlego (z godnie z sądażem CBOS ktory byl zamieszczony w polityce - 98% polakow uwaza się za moralne osoby, a przestepczosc mamy wieksza niz 2%)
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dew »
W usa sa kary smierci a przestepczosc proporcjonalnie jest większa niz w polsce (m.in dzięki nie ograniczonemu handlu bronią, popularne są tam napady z bronią w ręku).
tyle ze w stanach, gdzie jest latwy dostep do broni oraz kara smierci ilosci morderstw i napadow sa mniejsze.
porownaj zeszloroczne statystyki stanow California i Texas, New Jersey i Alabama.
1. nie uwazam czlowieka za bydlo. uwazam ze ludzie nie sa idealni. danie komus stuprocentowej swobody powoduje uwypuklenie ich wad a nie zalet. dlatego np dzieci nie maja stuprocentowej swobody. dorosli tez nie pwoinni miec, cpuny z hyperreala w znacznej wiekszosci umieja cpac, dlatego wykazuja sie logicznym mysleniem, ale cpuny z hyperreala to odsetek cpunow ktorzy zyja w polsce, jak ktos nie zna konsekwencji tego co robi, nie powinien tego robic (zarowno opiatowiec, jak i farmaceuta).
Jakos do tytoniu i alko zezwolenia nie sa potrzebne. Swoja droga brzydko mi tu pachnie receptami (kartki na towary forever?!).
[m]☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼
卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐卐[/m]
  • 178 / 1 / 0
Jak można nazwać racjonalną polityką coś co oznacza łożenie kasy na ćpunów ? bo on nie wiedział, bo on jest małe dziecko, co mnie to obchodzi dlaczego on ma zjebane życie, co to za racjonalność aby mi zabrać pieniądze i dać ćpunowi na lekarza, z reguły nałóg wypycha ich ze społeczeństwa tak więc nie pracują, a inni pracują i płacą składki to gdzie tu racjonalność ja jeżeli płace to płace za siebie albo za osobę którą wskaże, a tutaj racjonalny polityk decyduje o moim sianie, ty to nazywasz racjonalnością. Edukacja no a skąd pieniądze na nią ? i tak w szkołach mają dziwny system kształcenia, a tu jeszcze jakaś lekcja wypadnie bo edukacja o narkotykach, niechęć do używek to z domu się wynosi, po za tym jeżeli pozwolimy na lekcje edukacyjną o narkotykach to nie będziemy mogli odmówić homoseksualistą, sektom, może nazistą itd. puszka pandory.

Prawo tworzy się pod ludzi normalnych, a nie patologie.

electric_terrorist to za czym ty się opowiadasz to jest kolejna próba wyciśnięcia dodatkowej kasy od podatnika tym razem pod hasłem racjonalnej walki z narkomanią.

Wszystko urynkowić w cholerę i niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba !
  • 178 / 8 / 0
marcin pisze:
Jak można nazwać racjonalną polityką coś co oznacza łożenie kasy na ćpunów ? bo on nie wiedział, bo on jest małe dziecko, co mnie to obchodzi dlaczego on ma zjebane życie, co to za racjonalność aby mi zabrać pieniądze i dać ćpunowi na lekarza, z reguły nałóg wypycha ich ze społeczeństwa tak więc nie pracują, a inni pracują i płacą składki to gdzie tu racjonalność
jestes straszynm egoistą. interesuja cie tylko pieniąze. A co z solidranoscią spoleczna. PRawica tyle mowi o koniecnzosci milowania ojczyzny i narodu a miluje tylko ludzi o podobnych pogladach.

poza tym ćpun bez profesjonalnej pomocy łatweo staje się przestępcą, jednostką niebezpieczną, bądź dilerem wciągajacym innych ludzi w dragi.
Dzieciaki be edukacji łatwiej zostają ćpunami,a dalej takimi przesterpcami.
Dzieki placeniu podatkow moglbys uniknac degeneracji spoleczenstwa a dzieki temu zwiekszsc bezpieczenstwo swoje i innych. I nawet nei chce slyszec ze czulbys sie bezpiecznie chodzac ze swoim coltem, jakby kazdy tak myslal to co dziennie mialbys pod blokiem strzelaniny, broń palna nie zapewni ci bezpieczenstwa. LEpiej zeby cie ktos napad kiedy jestes uzbrojony, cczy zeby cie w ogole nie napadal?

Dlatego polityka JKM jest nieracjonalna w przeciwienstwie do mojej domeny

Poza tym sądze ze znaczna częsć pieniędzy na realizacje polityki narkotykowej szla by z akcyzy na narkotyki, a wiec placiliby sami cpuni.

a pzoa tym wez pod uwage ze polityka liberalna nigdzie sie jak dotad niesprawdzila.
Liberalizm to taki system w ktorym bogatsi sie bogaca, biedniejsi biednieją, spoleczenstwo sie rozwarstwia, ludzie sie neinawidza. Tzw bananowa republika.
Nie mowiac juz o tym ze "raje podatkowe" sa idealne dla organizacji przestepczych, cud-miod dla prania pieniedzy zakladania falszywych biznesow, przemycania nielegalnych imigrantow.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.