Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 71 / 2 / 0
[quote="codeine"]
morfina, kodeina i marihuana (ble!) to prawdziwe dobro ]

Wszystko jest naturalne. Różni się tylko stopniem przetworzenia.
Uwaga! Użytkownik arkashka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
arkashka pisze:
codeine pisze:
Morfina, kodeina i marihuana (ble!) to prawdziwe dobro ]

Wszystko jest naturalne. Różni się tylko stopniem przetworzenia.
Amfetamina też?

Wydaje mi się, że nie ma w naturze prekurosora amfetaminy.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
5 - HTP, DXM, benzodiazepiny, benzydamina. Jaki one mają związek z naturą?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Kurwik pisze:
5 - HTP, DXM, benzodiazepiny, benzydamina. Jaki one mają związek z naturą?
5-HTP powstaje z tryptofranu, który występuje w bananach. Także w niektórych gatunkach grzybów (np. Kołpaczek) występuje wolna serotonina w małych ilościach.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 354 / 4 / 0
napewno hellena bez skręta (hellena z tramalem lol), ale koko też bardzo duża euforia jest. Przy opiatach ten high jakiś taki całościowy jest lol
oczywiście to nie uwzględnia kosztów nałogu, oba te środki to górna półka
więc tak patrząc to tramal, kodeina, ekstazy. Chociaż w sumie i kwasika można zjesc i zapalić raz na kwartał to przynajmniej wiadomo że bad trip nie będzie LOL.
Ostatnio zmieniony 11 marca 2007 przez MadRider, łącznie zmieniany 6 razy.
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Narkotyk idealny to ma kazdy. Swoją banie. Trzeba tylko umiec to uruchomic, ja nie umiem, ale niektórzy tak. Trans jest swoistym hajem, nieszkodliwy, za darmo. tylko trzeba troche czasu poswięcic, a nie tak jak my cpuny. Przypierdolic sobie cos i odrazu efekt, za to rachunek będzie droższy. FHUJ droższy
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 5299 / 106 / 0
Do Planktona: DXM jest wg Ciebie lepszy od grzybów? Jadłem raz, było zajebiaście. Nie zmienie zdania że 60 świeżych na kilkudniowej wyprawie w górach kotliny kłodzkiej ustąpią DXM. Tam jest tak wypaśnie że bez grzybów dopada człowieka euforia :) Las, góry, zupełnie inna niecodzienna natura oraz świadomość bycia (co dopiero ćpania :D ) w parku narodowym w dodatku krajobrazowym potęguje emocje. A tam pierdole. Z resztą jak kto woli :D

Ciekawa była by opcja zmieszać grzyby z Acodinem, np wywar, i jak juz zacznie sie ładować mushroombomb dorzucić tak z 15 cukiereczków, to moze nie jeden narkotyk idealny, ale dwa nie idealne tworzący idealny, psychedeliczny miks (czyt. rozpierdzol)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 261 / 16 / 0
leśnik pisze:
Odpowiedź jest banalna: łatwe w dostępie tryptaminki. Świat się obróci o 180 st. i juz nikt nie będzie chciał wracać ;).
bez dwóch zdań, jeśli chodzi o te istniejące.

A co do tego, że kazdy pisze "łatwo dostępny" sądzę, że nie może to iść w parze z ideałem, gdyż narkotyk ma być w pewnym sensie ucieczką od rzeczywistości, urozmaiceniem jej. Jesli byłby łatwy do zdobycia, tani tak jak większośc chce, to stałby się życiem, a nie używką. I to jeszcze bez skutków ubocznych, lol. I nie uzalezniający! Czyli niby co? Że nie ciągnie do niego? Coś mi się tu kłóci z samą boskością. No chyba, że chodzi o "nie muszę", ale zawsze pozostaje "chcę i pragnę".

Bez pragnienia nie ma boskości i ideału. Z pragnieniem nie ma wolności.

Huxley miał taki pomysł, nie wiem czy chcieli byście żyć w takim świecie, bo ja nie. Soma w batoniku, soma w lodziarni, soma w powietrzu, hejkumkejkum!
810 stawek dziennych za to!
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Ja bym chcial, ale musialbym byc alfa +, dobrze wybutlowana ;D. No i zeby mozna bylo sobie to strzelac. Zeby to byla heroina a nie jakas soma zjebana. Zeby rozdawali ja na lewo i prawo. Zycie, jak w madrycie :).
Tryptaminy, to psychodeliki. Jak to moze byc drag idealny? Jak mozna cpac psychodeliki? Psychodelikow sie nie cpa, na nich sie podrozej, aczkolwiek odbywanie tej podrozy czesto, to jest idiotyzm. DOMALAKA.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 472 / 10 / 0
no kurwa nie rzuce tego dexa. Z dobrym ziolkiiem jest po prostu po przekurwapiekniscie i to jest moj doskonalt drag. Gdyby tak tylko nie ryl organimu. Wtedy to w ogole swiat bylby piekniejszy, gdyby dxm z czy
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.