Tytoń ma osobny dział → >LINK<
a dni/poranki kiedy jest przerwa od kawy mozna zapchac innym stimem i kazdy dbajacy o siebie politoxy tak właśnie robi
20 czerwca 2018Thermoc pisze: jasna sprawa, ze dobrze jest odstawiac kawie chociaz na pare dni co jakis czas zeby tolerka spadła i działanie się "odświeżyło".
a co powiesz na to, jak miałęm bezwodną to zaczynałem od 200-300mg dziennie a skonczyłem na 2g
20 czerwca 2018Thermoc pisze: ej tolerka na kofeine to jest normalna sprawa i trzeba robic przerwy bo działanie jest liche.
a co powiesz na to, jak miałęm bezwodną to zaczynałem od 200-300mg dziennie a skonczyłem na 2g![]()
Chcę odstawić kawę. Przynajmniej na jakiś czas. Kiedyś bez problemu odstawiłem tak na około 2-3 miesiące. Po tym czasie piłem tak 2 dziennie i było ok przez 1,5 roku. Ale niestety teraz znowu mnie dopadło. Kawa nic nie pobudza, właściwie jest gorzej niż jakbym nie pił.
Od wczoraj nie piję. Chodzę wkurzony :), lekko przygnębiony ale nic czego nie można by wytrzymać.
Kupiłem sobie guayusa`ę. Ale właściwie na mnie w ogóle nie działa. To dziwne bo kiedyś piłem liście całe, kruszone i ekstrakt i wszystko fajnie działało. A teraz jakbym wodę pił. Nie wiem czy to przez to że przesadzałem ostatnio z kawą czy teraz jakiś syf gorszej jakości sprowadzają do Polski.
Ale do rzeczy:
Polecicie jakieś stymulanty zamiast kawy?
Yerba odpada.
Guayusa może być ale sprawdzę od innego sprzedawcy, może jeszcze ekstrakt gdzieś zamówię ( ale drogo wychodzi ).
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.