Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Ja to samo miałem buprenorfiną. 10 dni po buprze i 1 gram tramca nic a nic nie działał:/.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / / 0
Po 2 tygodniach od odstawienai fluoksetyny zapodalem sobie tram i nawet dzialal niezle. Ocenilbym jakosc jego dzialania na 60 - 70 % normalnego.
  • 388 / 3 / 0
200 mg t na ssri i było wszystko git. Ale chyba nie o takie dawki chodzi :gun:
  • 762 / 32 / 0
A może w drugą mańkę - może ktoś napisać, po ilu dniach od odstawki SSRI/SNRI odpowiednie opiaty porobiły go normalnie?
  • 425 / 21 / 0
Ze dwa tygodnie.
  • 66 / / 0
Mysle, ze sprawa jest indywidualna : jak dlugo i w jakich dawkach bierze sie fluoksetyne i czy caly czas czy tez od czasu do czasu (hmm, rekreacyjnie.... :P). Na ulotce jest napisane, ze utrzymuje sie ona w ustroju "KILKA TYGODNI". Dlaczego nie podali konkretej liczby ? Prawdopodobnie wlasnie dlatego, ze to sprawa mocno indywidualna.
  • 347 / 6 / 0
Zgadza się, indywidualizm jest kluczowy. Spotkałeś się z jakąś ulotką czy informacją, gdzie np. podali by bardzo dokładne terminy i dawki? Jedyne co mogą zrobić to lekko zawyżyć/zaniżyć wartość (dla dobra pacjenta) i podać w ten sposób. Ale przynajmniej wiadomo, że to kwestia kilku-kilkunastu, a nie 2-3 dni.
  • 66 / / 0
Niestety sie nie spotkalem z takimi info.

Podobno jedynym SSRI, ktory nie zaburza Tramalu jest sertralina ale z nią tez roznie bywa : kolega kiedys bral i tramal ostro dostal po niej po dupsku :kotz:
  • 286 / 3 / 0
moj doktor rodzinny pisze mi 200mg/d sertraliny i 400mg/d tramadolu :finger:
  • 425 / 21 / 0
wenlafaksyna

t1/2 wenlafaksyny w postaci o natychmiastowym uwalnianiu wynosi 5 h, ODV - 11 h, a t1/2 postaci o zmodyfikowanym uwalnianiu - 15 h. Wiązanie z białkami osocza wynosi ok. 27% dla wenlafaksyny, 30% dla ODV. Ok. 87% dawki wydalane jest w ciągu 48 h przez nerki.

fluoksetyna
dostępność biologiczną leku; tmax wynosi 6-8 h, stan stacjonarny osiągany jest po kliku tyg. stosowania. Wiąże się z białkami osocza w ok. 95%. W wątrobie ulega demetylacji z udziałem izoenzymu CYP2D6, a jednym z aktywnych metabolitów jest norfluoksetyna. t1/2 fluoksetyny wynosi ok. 4-6 dni, a norfluoksetyny - ok. 4-16 dni. Wykrywalne stężenia w osoczu stwierdza się kilka tyg. od zaprzestania stosowania leku. Wydalana w postaci metabolitów w 60% z moczem, w 16% z kałem.

Z fluo przekurw, ale tak z tydzień po odstawieniu wenli trampki powinny kopać dupke standardowo nie?
paroksetyna chuj wie, ale stawiam, że z 2 tygodnie trzeba zbastować.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.