Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze:Jakie mieliście objawy odstawienia kawy lub silnego zredukowania jej ilości.
Senny sie stajesz a to dlatego ze kawka dziala moczopednie czyli redukuje wode w organizmie a co za tym idzie spada cisnienie czlowiek moze robic sie senny wtedy dobrze sie napic szklanki 250ml wody mineralnej nie gazowej
Ale jak wcześniej wspomniałem to niezbyt mnie ona "kopie" co się chyba tyczy kofeiny w całości, nic nie czułem także w przypadku wypicia pod rząd dwóch dużych red bulli a piję je naprawde rzadko, np. w drinku na disko ;d, podobnie cole co najwyżej jak ktoś ją kupi do popitki, ja tam preferuje soczki ;d
Za to moi rodzice piją sporo kawy, może faktycznie jest coś w tym dziedziczeniu chociaż nie wiem czy pili też przed moim urodzeniem.
Może musze spróbować z czystą kofeiną, kumpel nażarł się kiedyś takich tabsów to latał jak nastukany :D
Ale to było dawno, czas pokazał mi że się myliłam, że spokojnie można przeżyć dzień bez kawy. Nie pomyślałabym, że dzięki ćpuńskiemu forum wprowadzę do swojego życia jakieś zdrowsze nawyki.
Jednak jakąś dobrą kawą raz na jakiś czas nie pogardzę.
Dziś na przykład pewnie dawno bym już spała, gdyby nie kawa koło 20. I mogę sobie wreszcie posiedzieć trochę w nocy, czego mi ostatnio brakowało.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.