Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 463 / 10 / 0
problemy z psychiką po dragach to nie bajka. to wychodzi po latach, przykladow znam aż nadto
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 69 / 8 / 0
bo to forum powinno być dla ludzi gdzieś tak od 25 roku życia. Wtedy zyskuje się pewien dystans do siebie i krytycyzm w kwestiach zmieniania świadomości. Chociaż pewnie nie wszyscy do tego dochodzą...
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nie wszyscy na pewno dochodzą do 25 lat. Sad but True.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
normy ach i lyzki smak
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / / 0
wiecie co troche to smieszne,ludzie ile wy mieliscie jak zaczynaliscie? jestem ciekaw, wiesz mowisz mi o czyms co juz dawno zrobilem, narazie wiesz mam absynencje taka trzezwosc umyslowa, zobaczymy co bedzie dalej, ale sadze ze juz na sezonie pekne,nie wiadomo jak sie zycie potoczy dalej... zawsze mozna sie ludzic ze na paru razach sie skonczy;)
Uwaga! Użytkownik ganja ZAGOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 68 / 0
Nieprzeczytany post autor: vester »
kurwa dzieciaku nie po to ci każdy mowi takie rzeczy, bo nie ma komu pogadac nad uchem, ale dlatego, ze znają konsekwencje. ty nie. ja i wszyscy najbliżsi znajomi zaczelismy w wieku 17 lat, 4 jest po odwykach i nie ćpają, 16 siedzi w tym moj mąż, reszta jedzie na sportowo.
zobaczymy co bedzie dalej, ale sadze ze juz na sezonie pekne,nie wiadomo jak sie zycie potoczy dalej... zawsze mozna sie ludzic ze na paru razach sie skonczy;)
sie zesrać, nie sie łudzić. cieszysz sie kurwa jakby bylo z czego... żenujące.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 129 / / 0
fakt racja nie ma z czego. wiem to moze dziwne juz w wieku wsumie 13 lat cpac, no cuz czasem tak jest, wiem moze i pierdole ale cuz, uczyc sie ucze a tak to w polsce jest uczysz sie dobrze jestes grzeczny, i duze przyzwolenie ,nie ciesze sie naprawde bo nie ma z czego? cpanie to moze nie taki powod do dumy, ale to jest cos co mnie uzeklo no i tyle:) 3m sie:) i bez bulwersa
Uwaga! Użytkownik ganja ZAGOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
wkurwiasz ludzi swoimi postami
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
niech przesiedzi na bajzlu z rok jesli ktos go przygarnie zaliczy kilka skretow
niemobedzie mogl znalezc miejsc do wkocia wtedy pogadamy
no i sportowo sie da jak sie ogarnia
ale praktyka czyni mistrza
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
cpanie to moze nie taki powod do dumy, ale to jest cos co mnie uzeklo no i tyle:)
A mi sie wlasnie wydaje ze jestes dumny, jestes lepszy od innych. Wiem cos o tym bo sam bylem kiedy dawno temu dumny z tego ze przekroczylem ostatni stopien wtajemniczenia. Ale teraz zajazylem ze cos jest nie tak; mam prawie 30 lat a moj mozg zostal gdzies tam z tylu przy nastu latach. Pomiedzy tym pierwszym razem a 27 rokiem zycia to malo co pamietam. Malo a wrecz nie bylo zdarzen w ktorych narkotyk nie gral by glownej roli. Zreszta huj z tym wszystkim. Na ra.
America's C.R.E.A.M. team
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."