/Scalono. - dsn
Nie wiem o co biega czy moje nasionka są nie świeże czy co bo zjadłem ich dosyć sporo ok. dwie małe łyżeczki i nic, do tego dojadłem liścia i nic. Ten lulek czarny jakiś słaby jest albo nasionka straciły swą moc, jak myślicie, dlaczego mnie nie pokopało ani trochę? Ile trzeba ich zjeść..?
Edit. Hehehe, nie zauważyłem że odgrzewam schaba, wybaczcie :). Ale może komuś innemu się przyda.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
dreadman pisze:Ziele Hyoscyamus niger zawiera 0,03-0,08 % alkaloidów tropanowych, skopolamina stanowi niekiedy 30% zespołu alkaloidów, ilości znacznie mniejsze niż w Datura czy Atropa, także i toksyczość będzie mniejsza (oczywiście zależy od dawki) sam nie mam doświadczeń z tą rośliną.
mam prośbę czy posiada ktoś z was może jakąś ilość ziela lulka ?? bardzo potrzebuję, w zamian mogę oddać liście Atropy i Datury stramonium.
I nie wrzucać linków o bieluniach czy pokrzyku, bo jak chcecie robić testy jak z tamtymi to życzę powodzenia.
Noo i jeszcze wie ktoś może jak zrobić wywar? (temperatura / ilość wody / czas)?... Czy jak to najskuteczniej zaaplikować? Mam spory woreczek sproszkowanych całych październikowych roślin oraz pół woreczka strunowego suszu liści
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.