Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
czy od paroksetyny sie duzo tyje? u kobiet pytam, aha i czy zmiana jest permamentna czy przechodzi? pozdro
  • 39 / 3 / 0
Biorę od tygodnia paro, a mirte od 6 tygodni.Mam hydroksyzyne, ale nie czuje w ogóle jej działania w dawce około 40mg.
Ostatnio zmieniony 13 września 2024 przez WyjscieAwaryjne3, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 23 / 4 / 0
Na moje spierdolenie życiowe niestety nie pomogło. byłem mega nakręcony czytajac ten temat ze ludziom pomogło,wyciszyło lęki a u mnie rowny miesiac terapii przyniosl jedynie kurewskie zmęczenie i spanie w ciagu dnia,niedospanie i zero efektow terapeutycznych.
  • 39 / 3 / 0
@DepresyjnyTypek
Czy dostałeś jakieś inne leki, zamiast paro?
  • 85 / 9 / 0
@WyjscieAwaryjne3
To zwiększ hydro do max 100. Ja biore 50 na wieczorne leki i działa. Ale oprocz tego biore jeszcze 60 paro ,450 pregi, 400 amisanu itd :) lęk uogólniony.
Ostatnio zmieniony 14 września 2024 przez RobertoSS, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 11 / 1 / 0
13 września 2024WyjscieAwaryjne3 pisze:
Biorę od tygodnia paro, a mirte od 6 tygodni.Mam hydroksyzyne, ale nie czuje w ogóle jej działania w dawce około 40mg.
powinieneś odczekać min. 3 miesiące
ja przez pierwsze 6 tygodni odczuwałem wewnetrzny spokoj, wzrost pewnosci siebie (nie duży)
i totalny brak lęku, podam głupi przykład:
kiedyś nie mogłem oglądać np. jak jedno zwierze upolowało drugie
po paro z zaciekawieniem oglądałem krwawe akcje likaonów na yt
  • 39 / 3 / 0
@RobertoSS wczoraj wieczorem wziąłem jednorazowo 50 i muła teraz z rana mam.
  • 85 / 9 / 0
@WyjscieAwaryjne3
A zadziałało te 50 wczoraj? Zamułka po hydro to etap przejsciowy ,potem juz tego nie ma.
  • 39 / 3 / 0
@RobertoSS Długo spałem, wieczorem, o 18 wziąłem 25mg i przed spaniem kolejne 25. Dzisiaj rano zamułki nie ma.
  • 85 / 9 / 0
Elegancko. Rób weekendowe odpoczynki żeby wszystko dalej działało jak trzeba - tak mowią😂 a jem codziennie 50 i zawsze czuje działanie. A potem ketrel i doksepina mnie nokautują😎 ciezki przypadek jestem
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.