Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 100 / 8 / 0
@flaner biore paro i prege i tez mam okrutna sennosc. w wolne dni potrafie spac po 10-11 godzin do tego drzemka 2 godzinna w srodku dnia. z rana kurewska zamula jakbym mial 1.5 promila. takze chuja by dalo XD pozdrawiam. Biore ten zestaw dopiero od miesiaca. Ale ogolnie to fakt 20mg paro kosi u mnie lęki bardzo dobrze. Wczesniej esci nie dalo rady.

scalono - łysy

Popilem ostatnio troche pare dni. Nie jakos duzo ale no bylo. Nie wazne. Czuje jakby dzialanie lekow troche poszlo sie jebac. (paro i pregaba). Ile trwa ten stan? zanim dzialanie przeciwlekowe i antydepresyjne znow bedzie wyczuwalne?
  • 187 / 67 / 0
@bbygang13 do tygodnia powinno wrócić.
  • 21 / 1 / 0
18 sierpnia 2024bbygang13 pisze:
Popilem ostatnio troche pare dni. Nie jakos duzo ale no bylo. Nie wazne. Czuje jakby dzialanie lekow troche poszlo sie jebac. (paro i pregaba). Ile trwa ten stan? zanim dzialanie przeciwlekowe i antydepresyjne znow bedzie wyczuwalne?
5-7 dni i wróci działanie :)
  • 501 / 18 / 0
Witam

Od 3 dni biorę 10 mg Seroxatu ( paroksetyna ) mam straszne objawy uboczne m.in mgła umysłowa , senność , zmęczenie , suche oczy, zab koncentracji oraz uwagi , brak skupienia .

Cierpię na zab organiczne depresyjno - lękowe oraz zab obsesyjno - kompulsyjne
  • 21 / 1 / 0
Moim zdaniem 10mg to bardzo mała dawka. Tyle kazał brać twój lekarz? Czy masz zwiększyć do terapeutycznej dawki 20/40/60 ?
  • 465 / 45 / 0
Ja wbijam powoli z 20mg na którym rok lecę ale ze sie wjebałem w narko i benzo to lecę na 40mg i redukuje tamten syf . Oby wspomagało bo i tak trzyma w ryzach nieźle .
  • 33 / 2 / 0
Siema paro to jedyny lek obok fluwoksaminy i fluoksetyny którego nie brałem , jak esci nie zniesie nerwicy to będę uderzał w ten lek
Jak wygląda libido , emocje na tym leku ? Mocno bije serotoninowo ? Narazie wszystkie leki się poddają , snri nie biorę pod uwagę bo noradrenalina jedynie robi mi burdel w głowie jeszcze większy
  • 37 / 1 / 0
Witam, od trzech miesięcy biorę paroksetynę, na początku 20 mg, a teraz 40 mg. Lek dobrze działa na lęki, ale praktycznie od samego początku mam kłopoty z erekcją na tym leku, a o finale to już w ogóle można zapomnieć. Próbowałem 50 mg sildenafilu, ale on tylko utrzymywał erekcję przez jakiś czas, a i tak finału nie było i erekcja oraz pożądanie ustąpiły. Jest jakaś szansa na poprawnie tego stanu rzeczy? Wolałbym nie zmieniać paroksetyny na coś innego, bo na prawdę dobrze działa na moje dolegliwości lękowe, ale występuję ten cholerny problem z erekcją/dojściem.
  • 33 / 2 / 0
Zmniejszenie dawki dało by pewnie radę ale efekt terapeutyczny by się zmniejszył ale libido może by wzrosło ;) Na zniwelowanie pomaga bupropion .
Trazodon jest też używany w dawkach niedepresyjnych ale na dłuższą metę trzeba ten fakt poprostu zaakceptować
  • 37 / 1 / 0
Dzięki za poradę.
Czy w takim przypadku bupropion trzeba przyjmować na stałe czy można doraźnie tego dnia, gdy planuje się stosunek? Domyślam się, że trazodon pewnie trzeba przyjmować stale, ale zastanawia mnie bupropion. Dawki paroksetyny raczej nie chcę zmniejszać, choć z tego co pamiętam to i na 20 mg ten problem występował.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.