Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 141 / 2 / 0
jestem zielony w temacie giebla . Próbowałem raz, a mam pytanie po jakim czasie występuję uzależnienie fizyczne? czy nawalanie przez tydzień czasu wywoła to czy 2 tyg?

Do jakiej ilości mogę dojść aby nie przesadzić? na 1 raz było 2ml równe.

swoja droga czysto z ciekawosci zarzycie giebla dziala po 10 min a wiec jakby sie przedawkowalo to ma sie 10 min zycia? jesli tak to jest to bardzo zabawne. glupie rozkminy
Uwaga! Użytkownik Alkoloid Papcio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 1 / 0
Mi wystarczył ciąg 3 tygodniowy aby mieć objawy odstawienne. Lekka derealizacja, telepawka. Wypite około 150ml przez ten czas. Nie polecam pić 24/7! Uzależnienie fizyczne występuje jak pijesz non stop - także na sen. Bezpiecznie jest robić sobie co dzień, dzień przerwy - dzisiaj na przykład wypije w sumie 5ml - pojutrze dzień odpoczynku i nie piję wcale. No i najważniejsze - nie pić na noc, starać się spać normalnie - to brak snu rozwala wszystko najbardziej IMHO.

Moje dawkowanie: leję 2,5ml - dla mnie dawka idealna. Powyżej jak przesadzę - sen. GBL schodzi mi po około 3h i wtedy znowu piję 2,5ml. Uważaj aby sobie nie polać za wcześnie następnej dawki - kumuluje się i można zasnąć lub zwymiotować i zasnać :).

Żeby przedawkować trzeba by wypić na raz z minimum 50ml. Ale nie ma co dywygować - na wikipedii LD50 było podane 10ml ale to chyba jakiś błąd. Ja najwięcej - dochodziłem do 30ml dziennie spożycia - od samego rana do wieczora a raczej nocy, non stop dolewka.
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 627 / 7 / 0
jednorazowo 10ml to szpital z automatu, mój rekord (przy tolerce?) to 4,5ml na raz co uważam do dzisiaj za głupie mimo że tylko zasnąłem na godzinę-półtorej po tym ale bełty i te sprawy też mialy miejsce. Na imprezie u nas we wrocku (ktoś już na hajpie ją opisywał :D ) , a byłem i sam widziałem - koleś przez przypadek trzasnął kielicha 30ml - 3/5 minuty i go nie było, karetka godzinę stała pod domem i go reanimowali, płukanie żołądka itp itd, nie ruszali następnie jakiś czas bo podobno "ruch samochodu by go zabił"i czekają aż się ustabilizuje. Uszkodzone poważnie nerki wątroba serce , musi uważać nawet na większą ilość kawy teraz. Więc 50ml to raczej nie zwykłe "przedawkować" tylko "przekręcić" ;]
"Fortune favors the bold."
- Virgil, Aeneid X.284

"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein

"Whatever people say I am, that's what I am not"
  • 231 / 2 / 0
Też potwierdzę bardzo dobre działanie PST przy odstawianiu GBLa. Stosowałem ten patent wielokrotnie i zawsze odbywało się bezboleśnie. Jednak to chyba tylko dla osób zaznajomionych z opio.
Bo wjebanie się/zasmakowanie w opio w ramach odstawki GBL'a to z deszczu pod rynnę ;)
'Duch w nim zagrał odkrywczy a twórczy, wydał okrzyk radosny i dziki,
Złapał szuflę i dawaj mieszać różne leki i specyfiki'
  • 168 / / 0
a byłem i sam widziałem - koleś przez przypadek trzasnął kielicha 30ml - 3/5 minuty i go nie było, karetka godzinę stała pod domem i go reanimowali, płukanie żołądka itp itd, nie ruszali następnie jakiś czas bo podobno "ruch samochodu by go zabił"i czekają aż się ustabilizuje. Uszkodzone poważnie nerki wątroba serce , musi uważać nawet na większą ilość kawy teraz. Więc 50ml to raczej nie zwykłe "przedawkować" tylko "przekręcić
A nie wiesz czasem czy ten koleś wypijając te 30 ml nie był pod wpływem wcześniej przyjętych jakichś innych dragów lub alkoholu (nawet niewielkie dawki)? Bo to robi ogromną różnicę.
Uwaga! Użytkownik szlachetny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 8 / 0
robi? ...a no na pewno ale jakie to ma 'znaczenie' ? 30ml to totalny kretynizm 50ml wcale nie jest prawie 2x większym debilizmem co debilizmem na takim samym poziomie imo.
  • 168 / / 0
Robi różnicę pod względem skutków. Tak naprawdę to ciężko przedawkować samo GBL/GHB ze skutkiem śmiertelnym, w ogromnej większości przypadków gdy dochodziło do zgonów, był to miks z alkoholem lub rzadziej ze stymulantami. Media to często pomijają i piszą o "śmiertelnej pigułce gwałtu" czy inne tego typu sensacyjne głupoty.

Szczególnie zastanawia mnie kwestia uszkodzenia organów wewnętrznych, to się raczej nie powinno zdarzyć po samym GBL, nawet w takich ilościach. Szczególnie jeżeli cały czas był pod obserwacją i nie doszło do długotrwałej depresji oddechowej.
Uwaga! Użytkownik szlachetny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 8 / 0
..właśnie depresja oddechowa robi przy przedawkowaniu za głównego killera; co w konsekwencji jak sam zauważyłeś przy dłuższym czasie doprowadza do uszkodzeń organów

osobiście ciężko mi sobie wyobrazić stan umysłowy w jakim 'pacjent' musiał by się znajdować by skonsumować 30/50ml ;

a co do alkoholu - ...to 'tylko' dodawanie; czy to sam GBL czy mix z alko czy sam alko - jak się człowiek doprowadzi do depresji oddechowej to pozostają minuty/ ...akurat znajomy przypadek z przed kilku dni - alkohol ,kobieta lat 50 -6,8promila - efekt depresja oddechowa ,skutki - siadły nerki, wątroba i mózg ,a " życiem" jej obecnie zajmują się maszyny/
mieszałem GBL z alko
GBL z inhibitorami wychwytu zwrotnego GABA
i z wieloma innymi związkami
i co? a no nic - grunt to umiejętność 'dodawania;
pozdrawiam
  • 887 / 11 / 0
Schodzę właśnie z dawek po 3 tygodniowym ciągu, poszło 500ml, nie mam dosłownie żadnych objawów odstawiennych, nie mam pojęcia czy to schodzenie z dawek ma sens.
Jak to jest że jednego razu odstawiając po takim ciągu byłem wyłączony z życia na kilka dni a teraz dosłownie czuje się świetnie?
Ostatnio zmieniony 17 października 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 168 / / 0
Zejdź z tych dawek całkowicie, nawet dawki typu 1ml mogą na jakiś czas zniwelować objawy odstawienne.

BTW ostatnio czytałem chyba twój temat o depresji, nie sądzisz, że hardkorowe napierdalanie GBL może mieć coś z tym wspólnego? U mnie po miesięcznym ciągu na 500 ml pierwszy tydzień po odstawieniu to była totalna depresja i anhedonia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.