natomiast polskie forum 'straight edge'.... hmmm http://sxepl.fora.pl/
niby nabili 2 tysiące postów, jednak najnowsze posty są z 2012, tak jakby forum ktoś zamnkął.
Hyperreal jest gorszy od facebooka, bo na hajpie radzisz się wszystkich na raz, a na fejsie selekcjonujesz, podobnie jak selekcjonujesz subskrybcje znajomych.
Wybierasz sobie tylko najwartościowszych.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Na fejsie nie ma "kompetentnych" ;) Wszystko zależy od człowieka z jakim rozmawiacie...
Ten temat podchodzi pod "anhedonia, trwałe zmęczenie", przemyślę sprawę i pewnie jutro przeniosę posty. Proszę nie offtopować, won ze spamem na Facebooka :)
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Lekarz, terapia, leki. Pisanie w kółko o tym samym to też terapia tylko, że nikt Ci nic nowego odkrywczego nie wymyśli, za terapię się płaci, za darmo masz tylko cpunów. Zmiana priorytetów, być może ruch, zmęczenie fizyczne pomoże na sen i unormowanie rytmu dobowego ale to nic od razu, nic bez działania się nie zmieni, musisz zacząć działać, parę tygodni i może będzie jakaś poprawa.
Jak dla mnie temat wyczerpany ze sto razy. Chcesz się wygadać to pisz dalej. Tylko że, to Ci nie pomoże. Ode mnie koniec.
moment pisze:Lekarze też się mylą, o czym się przekonałem...
Działaj... życzę powodzenia!
Światło pisze:Gdybyś się nieco rozejrzał zamiast opierać się na domysłach zauważyłbyś że tutaj nie ma ludzi którzy znają się na neuroprzekaźnikach lub są niezauważalni. Jest za to masa ludzi która wie czego użyć żeby zniszczyć mózg. Wystarczy spojrzeć jak racjonalne dawki są stosowane choćby w przypadku lekarstw. Większość używa jednorazowo dawki która normalnie powinna wystarczyć np. na tydzieńAnonim30 pisze:Pomyślałem, że są tu ludzie którzy znają się na neuroprzekaźnikach i wpływie różnych substancji na mózg, oraz zauważyłem, że chętnie pomagają i podpowiadają co zrobić żeby poprawić funkcjonowanie.
Zmień forum jeśli chcesz się leczyć, zostać tu jeśli chcesz ćpać.
moment pisze:tylko pytanie - na jakie forum ma się przenieść?
Ja bym porzucił fora na jego miejscu i radził się najbliższych i wybranych znajomych na fejsie...
no i czasem lekarzy.
Światło pisze:W sieci jest mnóstwo forów odnośnie problemów z psychiką. Depresja to podstawowy problem w sieci. Na pewno znajdzie coś gdzie nie są propagowane narkotyki. Dodatkowo są fora adeptów psychologii i fora stricte medyczne. Lepsze to niż forum dla ćpunów co nie?
Radzenie się znajomych na fejsie... Nie wiem co gorsze w tym przypadku, hyperreal czy facebook.
moment pisze:Przydałoby się forum trzeźwych... ale duckduckgo znajduje tylko trzewych od alkoholu...
natomiast polskie forum 'straight edge'.... hmmm http://sxepl.fora.pl/
niby nabili 2 tysiące postów, jednak najnowsze posty są z 2012, tak jakby forum ktoś zamnkął.
Hyperreal jest gorszy od facebooka, bo na hajpie radzisz się wszystkich na raz, a na fejsie selekcjonujesz, podobnie jak selekcjonujesz subskrybcje znajomych.
Wybierasz sobie tylko najwartościowszych.
Światło pisze:Ryjksiążka jest gorsza bo pisząc komuś że jesteś pojebany następnego dnia wszyscy znajomi to wiedzą.
Ewentualnie mozesz pojsc na pare sesji do jakiegos life coacha. Tez fajna rzecz o tyle o ile zdajesz sobie sprawe ze rozwiazanie problemow magicznie nie przyjdzie.
co do łysiny - jezeli nie bedziesz mial o czym rozmawiac z dziewczyna z ktora zechcesz wyladowac w lozku to szanse zmarnujesz juz w przedbiegach. Ok, wyglad jest wazny. Podchodzisz do dziewczyny i nie jesr zainteresowana. Ale jest duza szansa ze odpowiednia rozmowa ją przekona. Musisz ja zaciekawic, zaintrygowac i rozpalic a do tego wlosy nie sa potrzebne. Znajdz sobie jakoes hobby, poszukaj, poprobuj. Zacznij zyc zamiast narzekac na brak wlosow. Przestan szukac kobiet na sile. Zajmik sie zainteresowaniami innymi a kobiety same sie znajda.
Rozumiem, że jesteś młody i to ze stresu? Mi na wypadanie włosów bardzo pomaga.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
MiłośniczkaSpokoju pisze:Postaraj sie o zarobk ktore umozliwia ci prywatną terapie. Prawdopodobnie byles na poznawczo behawioralnej i poznales "techniki" radzenia sobie w roznych sytuacjach czy co tam. Problem jest taki ze nieraz terapeuci podchodzą szablonowo. Jest terapia bardziej indywidualna - Gestalt. Ponoc rozwija i pomaga wypracowac swoje techniki.
Ewentualnie mozesz pojsc na pare sesji do jakiegos life coacha. Tez fajna rzecz o tyle o ile zdajesz sobie sprawe ze rozwiazanie problemow magicznie nie przyjdzie.
co do łysiny - jezeli nie bedziesz mial o czym rozmawiac z dziewczyna z ktora zechcesz wyladowac w lozku to szanse zmarnujesz juz w przedbiegach. Ok, wyglad jest wazny. Podchodzisz do dziewczyny i nie jesr zainteresowana. Ale jest duza szansa ze odpowiednia rozmowa ją przekona. Musisz ja zaciekawic, zaintrygowac i rozpalic a do tego wlosy nie sa potrzebne. Znajdz sobie jakoes hobby, poszukaj, poprobuj. Zacznij zyc zamiast narzekac na brak wlosow. Przestan szukac kobiet na sile. Zajmik sie zainteresowaniami innymi a kobiety same sie znajda.
O life coachach nie myślałem. Jakoś nigdy nie byłem przekonany, że może mi taka osoba pomóc. Jestem rozmownym człowiekiem, co chyba widać po długości moich postów :P Z prawie każdym i zawsze znajdę jakiś temat. Jak dotąd udało mi się w taki sposób zdobyć dwie dziewczyny, którym mój wygląd nie pasował na starcie. Jedna była średnio w moim typie, ale nie była też brzydka i fajnie nam się rozmawiało, więc wylądowaliśmy w łóżku. Druga natomiast była zupełnie nie w moim typie i wcale jej nie podrywałem, więc w łóżku nie wylądowaliśmy, pomimo jej chęci. Wyznała mi natomiast, że jestem fajny, chociaż nie wyglądam ;) Poza tym byłem trochę młodszy, a to ma ogromne znaczenie. Wiele razy się przekonałem, że dziewczyny boją się presji społecznej, co ludzie powiedzą, może to sponsor itd. Na seks bez zobowiązań po kryjomu w moim regionie nie ma za bardzo co liczyć. Są takie przypadki, ale trzeba być mega przystojnym i młodym. Zresztą już dawno to zauważyłem, że im dziewczyna mniej lubi seks lub nawet nie ma żadnych potrzeb, to przymknie oko na niedoskonałości w wyglądzie, natomiast napalone szukają przystojniaków, ale nie ma się co dziwić, działa zasada popytu i podaży. Znam masę facetów, którzy szukają seksu bez zobowiązań, a kobiet takich w moim województwie praktycznie nie ma i nawet jak pójdą do łóżka na pierwszej randce, to liczą że będzie z tego coś więcej. Wracając, na uwiedzenie ładnej dziewczyny gadką raczej szans nie ma. Wiele razy próbowałem i pomimo moich usilnych starań, żartów, opowiadania ciekawych historii, odpowiadają półsłówkami i zmywają się. Nie ta liga, nie te progi. Przystojny i młody nudziarz zawsze będzie kilka kroków przede mną. Co do hobby, to miałem w życiu liczne i w sumie to zmarnowałem najlepsze lata na nie. Myślałem, że będę bawił się najpierw montażem układów elektronicznych, potem komputerami, głównie starymi, następnie kolarstwo górskie, po czym samochody i dziewczyny same przyjdą. To pochłaniało mnie bez reszty, a dziewczyny nie przyszły. Nauczyłem się z nimi rozmawiać i zadbałem o wygląd dopiero kilka lat temu. To była ostatnia chwila. Zaraz potem zachorowała mama, a następnie moje choroby przybrały na sile i męczą mnie do tej pory. Zresztą tak jak pisałem, postarzałem się i wyłysiałem. Smutne to, ale żadna dziewczyna nie pójdzie ze mną do łóżka z litości. Zmarnowałem swój czas. Nie szukam też kobiet na siłę, bo nie mam na to siły ostatnio. Marzę przede wszystkim o wyleczeniu się z bezsenności.
pletzturra pisze:Jeśli chodzi o łysinę to można spróbować czegoś takiego jak Calcium Pantothenicum 3 tabletki rano, 2 popołudniu i 3 wieczorem.
Rozumiem, że jesteś młody i to ze stresu? Mi na wypadanie włosów bardzo pomaga.
Myślisz że ten koleś ma problem ze swoją łysiną?
[ external image ]
To nic że to jest gwiazdą. On ma po prostu prezencję którą wypracował sobie wysiłkiem zamiast użalania się nad sobą. Ty anonimie jesteś w chwili obecnej tak beznadziejny że nawet z włosami dalej byłbyś żałosną ofiarą losu. Nikt Ci nie pomoże jeśli sam nie zmienisz myślenia. Odrosną włosy to zaraz się inny problem znajdzie. Nie bądź żałosny to może będzie dobrze. Innej drogi nie ma.
Moim zdaniem uczepiłeś się włosów bo to jest usprawiedliwienie życiowej nieudolności. Ludzie łysieją nawet w wieku 20 lat i mają świetne życie, a Ty zrobiłeś z tego dramat jakbyś stracił nogi lub ręce. To jest żenujące kolego. Jesteś facet czy pizda?
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Obciąłem się na krótko i było beznadziejnie...
uważam to za istotną sprawę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/portfelzpisza.jpg)
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami
Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kasmjwgrze.jpg)
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa
Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/wklegalize.png)
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym
Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).