Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Probowalem Memotropil 1200g, powiem, ze nie jestem w stanie stwierdzic czy faktycznie sa jakies znaczace efekty. Bralem dawki od 2x1200g na dzien do 4x1200g i powiem, ze wydawalo mi sie ze pamiec w jakims stopniu sie polepszyla, mialem tak jakby bardziej przejrzysty umysl, jednak mozliwe ze to placebo... w kazdym razie cudow po tym leku sie nie spodziewac :)
Uwaga! Użytkownik Askero nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Ok.
Drugi dzień przyjmowania piracetamu. Pierwsze wrażenie: nie wiem czy związane z odstawieniem kofeiny czy faktycznie skutek uboczny Piracetamu:
*senność
*uczucie ciepła na twarzy

Natomiast dzisiaj na lekcji łatwiej było mi się skupić na wykładzie nauczycielki, bez problemu również konstruowałem odpowiedzi na jej pytania.
Zobaczymy jak będzie potem :):):
  • 36 / / 0
O wlasnie, u mnie tez powodowal sennosc, nie zdarzalo sie to zawsze po zazyciu, jednak dosc czesto :) Pisali zeby nie brac na wieczor, poniewaz trudno po nim zasnac... w moim przypadku po zazyciu piracetamu w godzinach wieczornych, w celu lepszego nauczenia sie materialu do szkoly konczylo sie to tak, ze zamiast sie uczyc szedlem spac :P
Uwaga! Użytkownik Askero nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Już wiem - można to zbić kofeiną, w niewielkiej dawce.
  • 260 / 5 / 0
u mnie piracetam sluzyl jako srodek nasenny, na moj organizm dzialal zupelnie odwrotnie niz powinien
  • 133 / / 0
4 dzień:
senność minęła, pojawiły się bóle głowy (biorę lecytynę na nie). Marzną mi stopy i dłonie, chociaż w domu jest naprawdę ciepło, kaloryfery nawet za gorące. Kawa mocniej działa :)
Działanie na pamięć narazie subtelne. Nieco łatwiej jest przypomnieć sobie fakty. Nieco polepszyła mi się pamięć wzrokowa, kojarzę fakty. Z energią do działania jak było tak jest - często nic mi się nie chce.
Zobaczymy po tygodniu-dwóchtyg. Czuję że działa, ale to jeszcze nie to. Poczekamy :)
  • 36 / / 0
Ja po dwoch tygodniach zazywania dawek wiekszych niz zalecanych (zalecane - 2x1200g, ja zazywalem najczesciej kolo 3x1200g, 4x1200g dziennie), nie widze jakis znaczacych efektow. Moze delikatnie lepiej pamietam swoje mysli i podzialal lekko antydepresyjnie ale nie dam sobie reki uciac ze to nie placebo. Zobaczymy co bedzie po zjedzeniu calej paczki ;)
  • 608 / 9 / 0
Jakie największe dawki piracetamu braliście? Na zagranicznych forach bywają osoby jedzące po kilkanaście i więcej gramów dziennie, w opisach pojawiały się nawet takie perełki jak przypominanie sobie bardzo wczesnego dzieciństwa. Ciekaw jestem do którego momentu wzrastają normalne efekty nootropowe a kiedy pojawiają się manie i odjazdy.

BTW jeśli ktoś ma źródło piracetamu w proszku na terenie Europy to proszę o PM ;-)
  • 192 / 4 / 0
Moja psychiatryca to źródło niewyczerpane na każdej wizycie dostaje recki :D

Gdzieś czytałem że 400 mg na kg masy cielska. Czyli ja mógłym wszamać 32g na dzień przy masie 80kg, czyli mógłbym wsunąć 26,6 tabletki 1,2g. Chyba :kotz:
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 1492 / 23 / 0
Panie i Panowie, trzy dni kuracji na Piracetamie i jest dobrze! Mogę się skupić na nauce (kuję chemię do egzaminu) a po połączeniu z yerbą i pyszną sativką rozpoczyna się nieskończony energetyczno-psychodeliczny odlot! Nigdy tak długo na mnie nie działała żadna baka, w dodatku tak intensywnie psychodelicznie!

Ale koda robi słabiej imho po Piracetamie...
ODPOWIEDZ
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.