4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1521 / 73 / 0
Podam Ci mój przepis który nigdy mnie nie zawiódł:
1. Rozkruszone tabletki acataru zalewamy 4ml zwykłej zimnej kranówy i 2ml octu.
2. Po dokładnym wymieszaniu i pokruszeniu drobinek filtrujemy przez strzykawkę z ugniecioną i zmoczoną chusteczką.
3. Do uzyskanego roztworu wsypujemy 300mg KMnO4 (jeśli tabsy to rozkruszyć), naczynie z roztwerm w tym czasie dobrze jest trzymać w zimnej wodzie z lodem.
4. Po wytrąceniu MnO2 filtrujemy przez w.w. strzykawkę z chusteczką - tym razem dobrze jest dać więcej chusteczki.
Teraz można się cieszyć kocim żurem.
tekst powyżej =/= prawda
  • 3449 / 122 / 8
surveilled pisze:
Obecne - na pewno tak. Pytanie - w jakim stężeniu?
Jak widać, w wystarczającym do zmiany barwy produktu
  • 124 / 1 / 0
ale na pewno nie jest to dawka taka, by wywołac od razu parkinsonizm xD
@Eresia Polecam metodę Jona na zimno z dodaniem kwasu po reakcji. Synteza przebiega książkowo.
  • 3449 / 122 / 8
Nikt nie mówi o parkinsonizmie, tych związków może być naprawdę mało a produkt już będzie różowy. To raczej nic złego, jeśli ktoś nie zamierza tego regularnie brać.
  • 124 / 1 / 0
O tym mowie;) zreszta wszystko jest dla ludzi tylko trzeba umiec kontrolowac czas miejsce i dawke;P
  • 655 / 3 / 0
Satif, nie łapię paru rzeczy (zapewne dlatego, że już się przyzwyczaiłem do jednego sposobu i boję się eksperymentować by nie tracić produktów :retarded: ), mógłbyś mi wytłumaczyć jako bardziej poinformowany osobnik niektóre punkty, które wypiszę bym spróbował twojej metody??
Satif pisze:
1. Rozkruszone tabletki acataru zalewamy 4ml zwykłej zimnej kranówy i 2ml octu.
Po pierwsze
Filtrujesz ocet?? Tzn. do rozpuszczających się tabletek dowalasz ocet i ładujesz przez filtr dopiero?? A jaka jest różnica jak się jebnie octem jak ja robię, czyli dopiero po filtracji.. żadna czy jakaś??

A druga sprawa to lejesz zimną wodę... ja akurat zalewam je wodą do injekcji i dopiero lekko schładzam. A co by było gdyby je zalać ciepłą wodą?? Nie byłaby większa rozpuszczalność p-efki??
Satif pisze:
3. Do uzyskanego roztworu wsypujemy 300mg KMnO4 (jeśli tabsy to rozkruszyć), naczynie z roztwerm w tym czasie dobrze jest trzymać w zimnej wodzie z lodem.
Hmmm
Czyli nie rozpuszczasz KMnO4 wpierw w wodzie, by dopiero później połączyć te dwa roztwory?? Ja zwykle zalewam (nie wiem czy dobrze) rozjebany nadmanganian bardzo ciepłą wodą, mieszam i schładzam .. dopiero łącze
Satif pisze:
4. Po wytrąceniu MnO2 filtrujemy przez w.w. strzykawkę z chusteczką - tym razem dobrze jest dać więcej chusteczki.
Ok więc Nie trzymasz przez jakiś czas w lodówce?? Po prostu do schłodzonej p-efki z octem, trzymanej w szklance z lodem dosypać trochę KMnO4, wyjąć i czekać na wytrącenie tego chujstwa?? Ciekawe... ja zwykle jak pojebany trzymam z 50 min kota (w bardzo bardzo sterylnym opakowaniu) w lodówce, po czym wyjmuje i obserwuje jak górna warstwa staje się coraz bardziej i ta pseudo - transparentność przeźroczysta schodzi powoli na dół (czyli jakieś kolejne 50 min) i dopiero wówczas fitruję. Czyli jak to jest według ciebie bardziej efektywniej??
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 655 / 3 / 0
Jeżeli chcecie przywalić 2 paczki Acataru p.r. to lepiej go zrobić w jednym "garze"?? Czy rozbić na dwa mniejsze - np. w jednym kielonie zabawa z kotem z jednej paczki i w drugim kielonie zabawa z kotem z drugiej paczki, (oczywiście jednocześnie)??

Oraz jak coś czy dobrym motywem jest filtracja na dwie strzykawki 5-tki czy za duże straty, ze względu na sączek??

"Metkatynon - wątek ogólny" nie służy już do jakichkolwiek dyskusji nad reakcją jego otrzymywania. Tylko działanie metkata na organizm. - surveilled
  • 2362 / 28 / 0
Rób w jednym a do filtrowania kup sobie strzykawkę 100ml, kosztuje jakieś 3-4zł z tego co pamiętam. Drugą taką możesz sobie kupić do ładowania w dupsko bo jest zakończona długim stożkowatym dziubkiem :cheesy:
BS
  • 748 / 2 / 0
Mi dobrze filtrowało się pompką 50ml. Przede wszystkim szybciej i wygodniej, a efekty te same co 10/20.
Pobożny, Ty wcześniej waliłeś kot z NA jeśli dobrze kojarzę? Jak porównasz 720 Acataru do 960 Neo, bo zastanawiam się czy się nie przerzucić. I nie chodzi mi o problemy z syntezą kota z NA, tylko o siłę działania.
opętany przez ogień, zimę i lasy
... i nie tylko
  • 655 / 3 / 0
forest666 nie warto.
Tzn, chyba tylko, że przez cenę. Bo cena NA u mnie jest poniżej 8 zł.
Kot wychodzi podobnej jakości. Jako, że nikt nie dokonał jeszcze porównania to ja stawię swoją autorską hipotezę, że 1Acatar=1NA mimo w różnicy ilości w p-efce.
Mimo to i tak mi wychodzi taniej, ale czemu nie korzystam z usług p-efki z NA? Bo ponieważ wkurwia mnie ta biała otoczka, którą trzeba moczyć (jak się nią ujebie ubranie- a jest to możliwe kurwa :-/ to ciężko schodzi :-/ :-| ) to ciężko schodzi. W dodatku te tablety są twarde jak chÓj murzyński i w ogóle trudno się z tego robi kota. Za dużo roboty i zabiegów. Tylko jak coś to cena! :-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.