Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Wszystko ma swoje zastosowanie, a że to czy inne gówno jest rozdawane na lewo i prawo bez myślenia o długoterminowych skutkach to nic nowego. Zdecydowana większość leków przechodzi taki okres, potem dopiero rośnie wiedza i świadomość i lekarzy i pacjentów i coś się zmienia z zastosowaniem i dostępnością.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
01 kwietnia 2020Mondeeste pisze: @michass90 mniej więcej 1.5godziny
Dzieki pytałem z Ciekawosci .. oryginał z Mylana czuc teraz niestety mam tylko linefor i zentive lipa straszna nic wgl nie czuc .. bo mylan u mnie tez tak miedzy 1,5 a 2 godz bylo ladnie juz czuc ..
02 kwietnia 2020WrakCzlowieka pisze: Lek ma leczyć, pewnie. No i leczy - objawy. Myślisz że morfine przestaną stosować u ludzi po wypadkach samochodowych bo nie powoduje że kości się zrastają? Kurwa ludzie xD
Wszystko ma swoje zastosowanie, a że to czy inne gówno jest rozdawane na lewo i prawo bez myślenia o długoterminowych skutkach to nic nowego. Zdecydowana większość leków przechodzi taki okres, potem dopiero rośnie wiedza i świadomość i lekarzy i pacjentów i coś się zmienia z zastosowaniem i dostępnością.
Tyle tylko że jeśli chodzi o nerwicę, alkohol również leczy objawy, kokaina również, kodeina też. Czemu to nie są leki na nerwicę a pregaba tak? Wszystko to powoduje efekt odstawienny czyli uzależnia, a leki które uzależniają nie mogą być nazywane lekami a powinny być klasyfikowane jako narkotyki i tyle
Benzodiazepiny nie są lekiem, chociaż sporo ludzi po tym co napisałes uzna że są
Lekiem jest penicylina, bo leczy syfilis i to jest kurwa lek. Lek który nie leczy a maskuje objawy a potem powoduje dojebanie z odbicia nie jest lekiem a narkotykiem
Ale przemysł farmaceutyczny musi się kręcić, między innymi na takich kretynach jak dwaj koledzy którym odpowiedziałem
02 kwietnia 2020michass90 pisze:@blokowiska66601 kwietnia 2020Mondeeste pisze: @michass90 mniej więcej 1.5godziny
Dzieki pytałem z Ciekawosci .. oryginał z Mylana czuc teraz niestety mam tylko linefor i zentive lipa straszna nic wgl nie czuc .. bo mylan u mnie tez tak miedzy 1,5 a 2 godz bylo ladnie juz czuc ..
02 kwietnia 2020Marcins96 pisze: Już widzę, te kurwa gęsi które zaliczasz po paroksetynie.
Pluszowy, serotoninowy swiatek, dziwna smieszkowatosc, ogólne spowolnienie
No jak już rzeczywiście znalazłbyś pannę chętna na takiego Romeo to najszybciej na zapleczu w bibliotece publicznej z krzywymi zębami i rozmiarem bryli przekraczającym normy społeczne
Tylko gorzej jak nawet z taką Ci fiut nie stanie
Ale co tam pierdolić głupoty na hyperrealu można zawsze
Pierdolenie, brałem nawet 60mg paroxetyny i ruchałem normalnie, tylko dłużej i bardziej automatycznie, zwierzęco. Postawić sprzęt ani razu nie miałem problemu a nie używałem żadnych chemicznych wspomagaczy, wystarczyło wypić z damą butelkę wina i zapalić jointa. Jedynie raz najebany alko, nie zdążyłem się spuścić w opłaconym czasie jak mi lambadziara z roxy ciągnęła.
01 kwietnia 2020Marcins96 pisze: Warto ostrzedz każdego kto rekreacyjnie zażywa tą substancje, jest to lek który niesamowicie wpierdala przy wysokich dawkach ;) po ciągu trzy tygodniowym na dawkach około 900 mg, przeżyłem największy koszmar życia, który trwał około tydzień. Anhedonia, depresja i to kurewska trwająca tydzień, można źle skończyć
Faza trwa jakieś 3-4 dni potem już tylko walisz żeby nie mieć skręta. Faza nie warta późniejszego cierpienia zdecydowanie
Na skręta nie pomaga nic, alkohol, benzo nic! Trzeba czekać i cierpieć
Zdecydowanie odradzam tą substancje chyba że chce się skończyć na linie pod koniec ciągu
Nie wiem jak działa w dawkach terapeutycznych, mówię o rekreacji. Nic mnie tak nie rozjebalo jak to. Tak się przestraszyłem że już 3 tygodnie jestem czysty od czegokolwiek, na szczęście radość życia wróciła ale pogłębiła się trochę nerwica. Mam nadzieję że i to ustąpi z czasem
Z rana mam też 1mg klona to go właśnie wtedy zjadłem i skasowało zupełnie działanie pregabaliny, z rana mam też 100mg tramadolu i wtedy dopiero było spoko przez gdzieś 2h i skończyło się działanie tego i tamtego.
Pora obiadowa znowu 150mg pregabaliny i nic nie poczułem, po tym 0,5mg klona i jakoś tam się toczyło ale w sprawie wyeliminowania np. lęków to bardzo słabo...
To postanowiłem znowu już poza rozpiską wrzucić a w sumie sniffa 150mg pregaby i znowu nic a nawet jeszcze gorzej się poczułem (w sensie nic mi się nie chce robić i wszystko traci sens), kurwa nie wiem co jest grane...
Teraz widzę moda u lekarzy psychiatrów jest na wspaniałą pregabaline, jak kiedyś na siema dawali SSRI, to teraz pregabaline gdzie twierdzą że jest dobra i bezpieczna.
Na następnej wizycie od razu będę chciał wykasować ten lek, bo raczej nie widzę w nim dobrej kuracji i wspomagania przy rzucaniu benzo i opio.
Jeszcze się nie spotkałem aby jakiś lekarz zaproponował np. moklobemid, tianeptynę, mirtazepinę. Kto się leczy tymi lekami to zazdroszczę.
No zobaczę jeszcze jak to się potoczy do następnej wizyty.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/7/77375942-6694-4840-98d8-4298c28497e2/coke.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250607%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250607T221302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=7dfb0226f5f1a20ff234f59da9160d50dd82c967a6e82f19c74604e50520013c)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannatobacov.png)
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?
Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mikrodawkowanko.jpg)
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit
Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kierowcyhiszpanscy.jpg)
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?
Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.