Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 196 / 0
br0w4r pisze:
@Tyler

Dodałem ten Zyrtec UCB, huj wie czy go produkują dalej, jednak ja go mam i działa mi ten atomizer.
Jeżeli to ma być koniecznie 0.2mg na strzała to sama Cetyryzyna/Loratadyna wyjdzie mnie w huj kasy %-D
To był przykład, ja też przygotowuję wpierw roztwór z PEA i dopiero potem dodaję tabletkę cetyryzyny na przykład (oczywiście wpierw idzie w proch, a kupuję formy jak najmniej powlekane, żeby łatwo kruszyć i zabrudzeń nie było za dużo).
Zrobiłem sobie stężenie 2g PEA na 20ml wody, co wg. przelicznika wychodzi 10mg na strzał i dodałem do tego jeden Zyrtec.
Git.
Jeżeli dobrze cie rozumiem to Cetyryzyna działa podobnie do kortykosteroidów?
Dokupię chyba jednak krem maść z Wit E, jak zdążysz coś polecić przed wyjściem do apteki to skorzystam ;-)
Może też jakiś ekstra skład własnej produkcji i bym dał w Aptece zlecenie to by zrobili ;]
Cetyryzyna działa trochę inaczej, też przeciwalergicznie i przeciwzapalnie, ale przede wszystkim zapobiega dużym, krwotocznym podrażnieniom, spływom z nosa (organizm nie widzi podrażnienia/alergenu = nie daje spływu), no i nie czuć tak palącego efektu PEA.

Co do słabnięcia efektu przy sniffie to takowy występuje, ale ja z atomizerem i gliko leciałem przez pół roku non stop i nie było problemów ;)

A jak myślicie, że sniff PEA jest bolesny (w sumie to pieczenie trwa bardzo krótko i też mi się podoba :P ) to sniffnijcie DXM, nawet 5 mg, czyli 1/3 tabletki. Czuć jakby ktoś wam powoli odcinał palec :P
Coś konkretnego z tą Witaminą E coś mile widziane jak możesz, chociaż mam w swojej aptece młodego i bardzo ogarniętego aptekarza
Konkretów nie mam, bo nie używam. Są kompleksy A+E, ale witamina E jest wysoko stężona np. w oleju lnianym czy słonecznikowym. Myślę, że właśnie jakieś oleiste rzeczy powinny być ogólnie git do smarowania śluzówki po użyciu.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 200 / 3 / 0
Coś konkretnego z tą Witaminą E coś mile widziane jak możesz, chociaż mam w swojej aptece młodego i bardzo ogarniętego aptekarza
Powiedz, że chcesz maść z witaminą E i Ci zrobią. Też zaskoczyło mnie, że w aptece robi się nadal leki, a jednak :D
  • 1472 / 196 / 0
To napierdzielajcie witaminę E, bo wit. A jest na dłuższą metę drażniąca na błonach śluzowych mocno, a antybiotyki mimo, że przyspieszają gojenie, dają tolerkę szybko.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1141 / 9 / 0
Rozumiem że każda maść z E się nada do nosa? Akurat typowej E do nosa brak i nie zakupiłem nic.
Jutro pójdę do innej i kupię jakąś.

Dzisiejszy trip raport po PEA dla was ;-)

O 4 rano w robocie zacząłem dociągać jak pojebany i osiągnąłem lubiany przeze mnie stan naspawania, adrenalina buzuje i oczy jak 4 Zeta 8-( %-D
Chęć do rozmów i miły powrót z kumplem pod DOM.

Wysiadam i żegnam się, po czym autobus z przystanku ledwo co przejechał i przebiegam za nim przez ulicę mijając się jakieś 10 metrów z autem, które to gdybym szedł jebło by mnie bankowo :wall:

Szybko lukam i auto zatrzymuje się obok gdyż chyba przyspieszył, to ja z automatu pizda i spierdalam do swojej klatki, jakiś popapraniec bym mi ładnie wpierdolił za taki numer z rana %-D

Cała akcja od wysiadki z auta odbywała się na spidzie i zastanawiam się, czy moje oczy nie ujrzały tego auta pomimo że ja go nie widziałem tak naprawdę i dlatego z marszu rura przez ulicę co by zdążyć gdyż mózg dał sygnał do nóg :nuts:
  • 21 / / 0
br0w4r --> w fazie jak to ująłeś "naspawania" też raczej nie zwracam uwagi na otaczający mnie świat a ponadto mam złe wyczucie odległości. Bezpieczniej siedzieć gdzieś gdzie zagrożenia komunikacyjnego brak.

Tyler --> olej lniany do nosa to czyste błogosławieństwo. Stary od razu ulga max, nos nawilżony i nawet widać w lustrze, że się cieszy :D. Dzięki za wszystkie rady. Zrobiłeś mega dobrą robotę w tym temacie, jak i z pewnością na całym forum. Jeszcze raz wielkie dzięki !
  • 1141 / 9 / 0
Nie dziś to jutro będzie lniany i będziemy działać, zastanawiam się tylko w czym to transportować co by w robocie smarować %-D

Swoją drogą wstaje rano, to bez sele i PEA jestem taki pusty i na strasznie niskich obrotach to pierwszych psików.
Też tak macie? Trochę to wkurzające, no ale co począć ;-)

Acetylowana Tyrozyna zakupiona, szkoda tylko że tak późno.
77 zet z przesyłką za 250g to nie taki straszny pieniądz, a jak podziała to będzie dobra inwestycja ^_^
  • 200 / 3 / 0
br0w4r pisze:
Chęć do rozmów i miły powrót z kumplem pod dom.

Wysiadam i żegnam się, po czym autobus z przystanku ledwo co przejechał i przebiegam za nim przez ulicę mijając się jakieś 10 metrów z autem, które to gdybym szedł jebło by mnie bankowo
Pachnie miłosnym roztargnieniem, kolega odwzajemnia chociaż? : :heart:
  • 21 / / 0
br0w4r pisze:
Swoją drogą wstaje rano, to bez sele i PEA jestem taki pusty i na strasznie niskich obrotach to pierwszych psików.
Też tak macie? Trochę to wkurzające, no ale co począć ;-)
Też tak miałem. Wystarczyło, że odłożyłem cukierki na 2-3 godziny przed spaniem. Kładąc się spać czułem się absolutnie "normalny". Jak odkładałem godzinę przed spaniem, to poranki nie należały do najmilszych.
  • 200 / 3 / 0
Oj inny świat miks z atomizera - szkoda, że nie ruszyłem wczoraj tyłka do apteki :D

Usuwam offtop. dsn
  • 934 / 12 / 0
Ja chyba przesadziłem bo wali po nosie, może tylko trochę słabiej. Dałem jakieś 4g na 10ml. Albo mój nos ma jakieś uprzedzenia do PEA, Nawet z atomizera to 10s ostrego bólu i łzy z oczu, jakie wy stężenie robicie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.