ps brałem obie używki, bieluń na szczęście minimalnie zadziałał i nigdy nikomu nie polecę, ale tak samo kodeiny, do której podchodziłem parę razy ~10 lat temu, jak dobrze że mi to po prostu nie podeszło, inaczej bym dowartościowywał swoje gówniane uzależniene broniąc gówna przed gorszym gównem
ps2 czy wywyższanie się opiatowców to domena tylko tego forum? czy ogólnie tak jest?
Szanowna ekipo sprzątająca bajzel w tym dziale, wybaczcie mi ten offtop ale serio musiałem mu odpisać
bieluń - Ty nazwiesz go trucizną a tak naprawdę to piękna roślina ozdobna
"Ze względu na jego narkotyczne i trujące własności dawniej nazywano go także czarcim zielem, diabelskim zielem, trąbą anioła", no trąba anioła kiepsko pasuje ale diabelskie ziele jak najbardziej :diabolic: Szkoda że serio można sobie trwale mózg uszkodzić tymi diabelskimi ziarnami bo nawet ten długi czas działania jakoś specjalnie mnie nie zniechęca no ale coż, wole zadbać o ten mój mały kisiel tfu... znaczy się mózg :-D
[mention]p420[/mention], Już od jakiś 5 lat mam styczność z kodeiną, więc to aż tak krótko nie jest, okres fascynacji mam za sobą. Po prostu konto założyłem i wyrażam swoje zdanie i nadrabiam zaległości :) A jeśli chodzi o propagowanie opiatów, nigdy nikogo w realu nie zachęcałem do brania kodeiny ani żadnego innego opio. Ogólnie nie zachęcam ludzi do brania używek. A jak mogę to staram się pomóc.
Przepraszam Szanownych Moderatorów za offtop, ale musiałem wytłumaczyć sytuację, myślę, że wszystko jest już jasne.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Teraz zmęczony jestem i siły nie mam, kacowe widzenie.
W sumie dalej otępienie i powiększone niereagujące na światło źrenice. Można to jeszcze lekko fazą nazwać. Delikatnie jest po prostu.
13 lipca 2017DrSkacz pisze: Respekt to ja mogę czuć do matki, ojca (kominiarza/listonosza) czy fentanylu.
Osobiście, lubiąc mocne wrażenia preferowałbym porządne haluny od ślinienia się z krótkimi przejawami świadomości w poduszkę - ale nigdy takim kosztem. Serio, trzeba być idiotą, by jeść bieluń, skoro w każdej aptece można kupić leki, co w połączeniu dadzą nawet grubsze delirium.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.